Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας

Σε ομάδα σινεφίλ, σχολιάζοντας την ταινία Δουνκέρκη του Νόλαν μία κοπέλα έγραψε

“Καλή ήταν, αλλά απευθύνεται κυρίως σε άντρες”!!!

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

9 points
Upvote Downvote

10
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
5 Θέματα σχολίων
5 Απαντήσεις θεμάτων
4 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
8 Συντάκτες σχολίων
Emaerozero-gravityMafaldaΕντελβάιςBomba Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Velay
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Γιατί το ότι κάθε χαζοχαρούμενη ρομαντική κομεντί είναι “chick flick” τι να πούμε;

Kelly
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Να μη σε στεναχωρήσω πολύ, αλλά επειδή ο χώρος των κινηματογραφικών είναι η δουλειά μου, αυτό που είπε εκείνη η κοπέλα ενέχει μια αλήθεια. Συγκεκριμένα, για της προώθηση μιας ταινίας χρειάζεται να υπάρχει ξεκάθαρη γραμμή για το σε ποιο κοινό απευθύνεται. Αυτό βοηθάει την ομάδα του marketing να τη κάνει ακόμα πιο ελκυστική σε αυτό το κοινό συγκεκριμένα. Λυπάμαι αλλά μερικές φορές κάποιοι χώροι λειτουργούν με στατιστικές. Ελπίζω και εγώ στο μέλλον να αλλάξει, αλλά ως τότε.. Ναι. Η Δουνκέρκη είναι μια ταινία που απευθύνεται κυρίως σε άντρες 35+.

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Η ταινία χαρακτηρίζεται ως πολεμική – ιστορική και πραγματεύεται ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Δεν το ξέραμε ότι η ιστορία απευθύνεται σε άντρες 35+. Το μάθαμε σήμερα από μια γυναίκα (!!). (btw και οι παραγωγοί ενίοτε μπορεί να είναι σεξιστές – οχι λες;;)

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Μα ακριβώς το θεμα του μάρκετινγκ μιας ταινίας και των target groups ειναι σεξιστικό. Το ότι πολεμικές ταινίες απευθύνονται κυρίως σε αντρικό κοινό και οι ρομεντί αντίστοιχα σε γυναικείο είναι σεξισμός. Το σχόλιο της κοπέλας απλώς αναπαράγει το στερεότυπο, αυτή είναι η “αλήθεια” που ενέχει. Ακριβώς επειδή οι συμπεριφορές/προτιμήσεις του κάθε φύλου είναι κοινωνικές κατασκευές, είναι αναμενόμενο πολλοί να συμμορφώνονται σε αυτές και άρα δεν θα πέσω καθόλου από τα σύννεφα αν τη Δουνκέρκη την είδαν περισσότεροι άντρες απότι γυναίκες. Αλλά να μην αγνοούμε και το γιατί.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Δεν το βρίσκω κακό και σεξιστικό.Οντως ταινίες,σειρές,κλπ όταν γυρίζονται πρέπει να ξέρουν σε τι κοινό απευθύνονται.Ειναι γεγονός ότι ιστορικές,πολεμικές ταινίες κεντρίζουν πιο πολύ το ανδρικό κοινό.Το “γιατί” είναι άλλη συζήτηση.Και το “sex and the city” απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες.Δεν νόμιζω ότι υπάρχει πρόβλημα.Παρεπιπτοντως μέτρια ταινία κατά τη γνώμη μου αλλά ότι είναι αληθινή ιστορία με συγκλόνισε.

zero-gravity
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Εικόνων
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

“Τίποτα που είναι ανθρώπινο δεν μου είναι ξένο”

Emaero
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Θα τολμήσω να πω ότι πράγματι, μια ταινία της οποίας οι χαρακτήρες είναι κατ’ αποκλειστικότητα άντρες απευθύνεται ΚΥΡΙΩΣ σε άντρες. Κατά την ταπεινή μου γνώμη κάζουαλ σεξισμό της ημέρας αποτελεί το ποσό συνηθισμένο μας φαίνεται να βλέπουμε ταινίες με ελάχιστη έως καθόλου γυναικεία εκπροσώπηση (; representation).