Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας

Ο κάζουαλ σεξισμός του αιώνα

Είναι οι γυναίκες έμφυτα περισσότερα επιλεκτικές σχετικά με την εκλογή συντρόφου; Τέτοιου είδους διαφορά μπορεί να είναι αποτέλεσμα των τεράστιων επενδύσεων σε χρόνο, ενέργεια και πόρους που το θηλυκό θηλαστικό πρέπει να πραγματοποιήσει για κάθε απόγονο.

Είναι οι άντρες περισσότερο πολυγαμικοί από τις γυναίκες; Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι το χαμηλό κόστος παραγωγής σπερματοζωαρίων (και η δυνατότητα του άνδρα να μην δαπανήσει ενέργεια στο μεγάλωμα του παιδιού) μπορεί να ευνοήσει τέτοια συμπεριφορά.

Αυτά και άλλα πολλά δεν είναι γραμμένα στο τελευταίο μισογυνικό σαιτ, αλλά στο πανεπιστημιακό σύγγραμα “Βιολογική Ψυχολογία” (Rozenzweig, Breedlove, Watson,; Εκδόσεις Παρισιανού, 2011).

Οι συγγραφείς (ω τι έκπληξη, όλοι άντρες) συνεχίζουν λέγοντας ότι το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι υποθέσεις δεν μπορούν να ελεγχθούν ή διαψευσθούν(!). ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΜΑ ΡΕ

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

49 points
Upvote Downvote

9
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
8 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
8 Συντάκτες σχολίων
Sailor Earthπολυμήχανη μηχανοβιόλαΣοκοφρέταpolkadots Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Γιασεμί
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ ΡΕ!

leas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Τα πανεπιστημιακά συγγράμματα επιδέχονται κριτικής, λαθών και παραλογισμών κάποιες φορές. Μου θύμισες ένα πανεπιστημιακό σύγγραμα που απευθυνόταν σε φοιτητές ιατρικής σχολής, που είχε πέσει στα χέρια μου πριν χρόνια σε ηλεκτρονική μορφή, όπου ο καθηγητής ανέλυε (σε καθαρεύουσα βέβαια) επιστημονικά, τεκμηριωμένα, με στατιστικές και με παραδείγματα πόσο κακό κάνει στον άνθρωπο ο αυνανισμός. Ανέλυε διεξοδικά τα συμπτώματα τύφλωσης, παράλυσης προσωρινής ή και μόνιμης, τελικής παραφροσύνης και σχιζοφρένειας, τρέλας και δε θυμάμαι τι άλλο, γιατί η λίστα ήταν πολύ μεγάλη. Κάπου στις αρχές του 20ου αι. τα έγραφε ο εν λόγω. Ακριβώς τότε που ο Φρόυντ έλεγε τα δικά του και… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Βιβλίο υγιεινής-Μικροβιολογίας Γ Λυκείου,επάλ: παράγοντες που επηρεάζουν την συχνότητα των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων είναι:
-συχνή εναλλαγή ερωτικών συντρόφων
και:
-διάδοση ομοφυλοφιλίας….κα.
……ΔΙΆΔΟΣΗ…..
Προσοχή παιδιά μην κολλήσετε!!!

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

“και η δυνατότητα του άνδρα να μην δαπανήσει ενέργεια στο μεγάλωμα του παιδιού” Συγνώμη αλλά και η γυναίκα έχει την δυνατότητα, από βιολογικής άποψης, να μην δαπανήσει ενέργεια στο μεγάλωμα του παιδιού: το κυοφορεί για εννέα μήνες, το γεννάει σε λίγες ώρες, και από εκεί και πέρα δεν το ξαναβλέπει ποτέ στην ζωή της.

“των τεράστιων επενδύσεων σε χρόνο (…) που το θηλυκό θηλαστικό πρέπει να πραγματοποιήσει για κάθε απόγονο” Εννέα μήνες δεν είναι και τεράστια επένδυση σε χρόνο σε σχέση με τα 80 χρόνια που διαρκεί (περίπου) η ανθρώπινη ζωή.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αν είναι ο γνωστος Watson….Γνωστός ρατσιστής και μισογύνης..έκλεψε και στοιχεία ,μια φωτογραφία με ακτίνες Χ , της έλικας του DNA από γυναίκα συνάδελφο του ,ανακάλυψη που του εδωσε το νόμπελ….Η συνάδελφος του πριν λίγα χρόνια αναγνωρίστηκε επίσημα…
Τι να περιμένουμε να γράφει…Ο ίδιος επίσης έχει κάνει πολύ ενδιαφέροντα σχόλια για τους ευσωμους ανθρώπους και τους έγχρωμους.Αν και η δομή της Έλικας του DNA επίσημα πλέον λέγεται Watson -Krick-Franklin τα σχολικά βιβλικά δεν το εχουν διορθώσει…Εγώ πάντα το διδάσκω στους μαθητές μου στο αντίστοιχο μάθημα και τον τελευταιο καιρο παρά πολύ συναδελφοι ακόμη…😊
https://www.biologymaniax.gr/blog/anakalipsi-dna-franklin/

Σοκοφρέτα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Χαίρομαι πάρα πολύ που το συμπεριλαμβάνεις στη διδασκαλία σου! Έτσι διδάσκεις πολλά παραπάνω από βιολογία και είμαι σίγουρη ότι αυτό το κοινωνικό μάθημα μένει πολύ περισσότερο στα παιδιά.

polkadots
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ακόμα και η επιστήμη θα πρέπει να μπαίνει σε αμφισβητηση και να επιδέχεται κριτική, ιδιαίτερα από τους αρμόδιους. Διαφορετικά θα είχαμε μείνει στάσιμοι.
Η επιστήμη δεν είναι στείρα αλλά απαρτίζεται από επιστήμονες οι οποίοι έστω και σε έναν βαθμό διακατέχονται από υποκειμενικότητα , άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο. Επίσης είναι επηρεασμένοι από κοινωνικές αποψεις.
Εδώ πέρα θέλω να θέσω άποψη ” επιστημονική” καθηγητη – οικονομολόγου που υποστήριζε με τεκμήρια και θεωρίες γιατί η γυναίκα ( λιγότερο παραγωγική) δεν συνεισφέρει στην οικονομία και θα έπρεπε τουλάχιστον το εισόδημα της να είναι εισοδημα του συζύγου η πατέρα.

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν είναι επιστήμη αυτό. Είναι οι θεωρίες ενός αμόρφωτο μισογύνη με πτυχίο. Απορώ πως είναι πανεπιστημιακό εγχειριδιο κάτι τόσο απαράδεκτο. Στη δικιά μου σχολή αυτό οι καθηγητές και καθηγήτριες θα το παρουσιάζανε στο μάθημα ως παράδειγμα ψευδοεπιστήμης προς αποφυγή.

πολυμήχανη μηχανοβιόλα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Χαχαχαχα χαχαχ.τελευταια πρόταση όλα τα λεφτά