Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας

Παρακολουθώ σε γενικές γραμμές τη σειρά “Μην αρχίζεις τη μουρμούρα” και τη θεωρώ μια καλή σειρά. Βλέποντας, ωστόσο, χθες ένα επεισόδιο παρατήρησα ένα στερεότυπο, μια -τολμώ να πω- σεξιστική αντίληψη σχετικά με το ηλικιωμένο ζευγάρι. Σε ένα μικρό χωριό της Κρήτης, ο άντρας φεύγει από το σπίτι  όποτε θελήσει, συνήθως για να πάει στο καφενείο ή σε φίλους του, ενώ η γυναίκα μένει πάντα κλεισμένη στο σπίτι, μαγειρεύοντας και κάνοντας δουλειές. Το εξοργιστικό για εμένα είναι το γεγονός ότι ο άντρας απαιτεί να υπάρχει πάντα έτοιμο μαγειρεμένο φαγητό (και δη της αρεσκείας του). Η γυναίκα, από την άλλη, τον παρακάλαει συνέχεια να πάνε έστω μια βόλτα.

Αυτές ήταν οι παρατηρήσεις μου πάνω σε κάτι που μου έκανε εντυπώση και με έκανε να αναρωτηθώ αν γίνεται εσκεμμένα, παρουσιάζοντας τις διαφόρες στη νοοτροπία σε σχέση και με τα υπόλοιπα ζευγάρια. Εξαλλου, όπως θα πουν και κάποιοι, είναι απλά μια σειρά.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

-330 points
Upvote Downvote

1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
1 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
1 Συντάκτες σχολίων
Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δυστυχώς, καλή μου, ισχύει! Η κ. Βούλα θα θέλαμε να καθρεφτίζει την σύγχρονη Ελληνίδα. Η κ. Βούλα σαν χαρακτήρας, είναι ένας ζωντανος και ψυχικά υγιής ανθρωπος που έχει σωστά τοποθέτησει τα πράγματα στη ζωή της. Έκανε οικογένεια, την ανάστησε, πάντρεψε την κόρη της (και την αφήνει να κάνει και αυτή το δικό της αγώνα και δε κρεμιέται από τον «καφά της» – που λέμε και στην Κρήτη και να ζει μέσα από αυτή) και ΤΩΡΑ ΣΩΣΤΑ θέλει να ζήσει με τον άντρα της ( που αγαπά πολύ – το βλέπουμε ότι τον έχει στην τρίχα) εμπειρίες που δεν είχε την… Διαβάστε περισσότερα »