in

Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας

Ε, και τι καταλάβαμε;

Σε ένα γενικό λύκειο της Αθήνας. Όχι στα φημισμένα 90’s ή στα ένδοξα 80’s. Χθες. Νοέμβριος 2018. Μάθημα θεωρητικής κατεύθυνσης: Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών (ΒΑΚΕ). Μια καθηγήτρια, από αυτούς τους καθηγητές που δεν είναι ούτε συμπαθείς ούτε αντιπαθείς, για μένα τουλάχιστον ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

099e8e3da1bb05077da8cd9aba9fa97a

Σε ένα γενικό λύκειο της Αθήνας. Όχι στα φημισμένα 90’s ή στα ένδοξα 80’s. Χθες. Νοέμβριος 2018. Μάθημα θεωρητικής κατεύθυνσης: Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών (ΒΑΚΕ).

Μια καθηγήτρια, από αυτούς τους καθηγητές που δεν είναι ούτε συμπαθείς ούτε αντιπαθείς, για μένα τουλάχιστον, αλλά απλώς  βγάζουν ένα ελαφρύ αίσθημα μιζέριας, μας μιλά για το πως η αύξηση των ωρών εργασίας επηρεάζει αρνητικά την κοινωνία (χειρότερο βιοτικό επίπεδο, υπογεννητικότητα κλπ).

«Ειδικά μάλιστα από όταν η γυναίκα μπήκε στον χώρο εργασίας, η οικογενειακή ζωή έχει γίνει πιο δύσκολη. Έρχομαι σπίτι την ώρα που φεύγει ο άντρας μου και δεν προλαβαίνω ούτε τα παιδιά μου να δω. Φωνάζανε οι γυναίκες να δουλεύουνε και να δουλεύουνε, ε και τελικά τι καταλάβανε;»

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

11 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Εύα Ευσταθιάδου
Εύα Ευσταθιάδου
5 χρόνια πριν

Γιατι μια δημοσια υπάλληλος δεν προλαβαινει να δει τα παιδια της; Γυριζουν ταυτόχρονα στο σπίτι.

loglady
loglady
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εύα Ευσταθιάδου

Αυτό ακριβώς σκέφτηκα κι εγώ. Ως εκπαιδευτικός έχει και διακοπές, που άλλοι εργαζόμενοι δεν έχουν… Πέρα από τον σεξισμό του πράγματος, διακρίνω και αχαριστία (καθηγήτρια σε δημόσιο σχολείο μιας ειδικότητας, η οποία δεν καλύπτεται απαραίτητα σε όλα τα σχολεία – στο δικό μου π.χ. μόνο μία χρονιά είχαμε κοινωνιολόγο) και κανέναν επαγγελματισμό. Βρήκε τον χώρο και την ώρα να πει τον πόνο της που δεν βλέπει τα παιδιά της!

Παρθένα Παλλακίδα
Παρθένα Παλλακίδα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εύα Ευσταθιάδου

Καλε μετά έχει και 3-4 ώρες ιδιαίτερα μαθήματα , γι αυτο δε τα βλέπει :<

peanuts8965
peanuts8965
5 χρόνια πριν

Σε οικονομικούς όρους θεωρείται κακό γιατί δεν βγαίνουν τα λεφτά για να καλύψουν το κόστος συντήρησης (συντάξεις, υγειονομική περίθαλψη) ενός γερασμένου πληθυσμού. Δε νομίζω ότι το εξέταζαν ως προσωπική επιλογή για τον καθένα, πιο πολύ ως κοινωνιολογικό φαινόμενο δείχνει να το συζήτησαν.

Lasitskene
Lasitskene
5 χρόνια πριν

Θυμαμαι πριν κανα δυο χρόνια που παρακολούθησα μια ημερίδα από ψυχολόγους για τις ενοχες που νιώθουν οι γυναίκες. Γιατί είναι τεράστιο το ποσοστό των γυναικών που νιώθουν ενοχές για τις επιλογές τους σε αντίθεση με τους άντρες. Καθηγητής ψυχολογίας(!) έθεσε ως μία απ’ τις αιτίες αυτό ακριβώς που έγραψες.
“ε και τελικά τι καταλάβανε;”..

Matryoshka
Matryoshka
5 χρόνια πριν

Cringe…

Logan
Logan
5 χρόνια πριν

Σαφεστατα εχει εσωτερικευμενο μισογυνισμο, η καθηγητρια. Τι και αν εκφραζει την αληθεια της; Τι και αν στα τελευταια 50-60 χρονια που οι γυναικες μπηκανε ενεργα στην εργασια, διπλασιαστηκε το εργατικο δυναμικο με αποτελεσμα να προσαρμοστουν κατα το ημισυ οι μισθοι;
Τς, τς, τς δεν πρεπει να ακουγονται τετοια πραγματα στην εποχη του φεμινισμου και του metoo

loglady
loglady
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Logan

Τι λες;

no_roots
no_roots
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Logan

Logan πολύ ωραία η ιδέα σου και απορώ πώς δεν την έχει σκεφτεί κανείς ακόμα! Καιρός λοιπόν να αποσυρθούν οι άντρες από την αγορά εργασίας, ώστε να διπλασιαστούν οι μισθοί. Έτσι θα γυρνάμε κι εμείς σε ένα σπίτι λαμπίκο και θα έχουμε έτοιμο ζεστό φαγητό να μας περιμένει. Μου ακούγεται εξαιρετικό!

Louk Ritia
Louk Ritia
5 χρόνια πριν

Μαμά, εσύ;
Αυτό μου ήρθε ως απάντηση στην καθηγήτρια.

Μιμομι
Μιμομι
5 χρόνια πριν

Ο μπαμπάς μου το λέει κάθε μέρα 🙁