Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας

Περιστατικό 1: Είμαστε με τον άντρα μου σε κλινική για να κάνει μια εξέταση και συναντώ το γιατρό. “Η κα Παπαδοπούλου;” μου λέει, όπου Παπαδόπουλος τυχαίο επίθετο του συζύγου. “Γεωργίου” του λέω, τυχαίο επίθετο δικό μου. Μετά από καμιά ώρα έχουμε τηλεφωνική επικοινωνία, “ναι κα Παπαδοπούλου”, “Γεωργίου” του λέω. Στη συνέχεια τον συναντώ για τα αποτελέσματα, “ελάτε κα Παπαδοπούλου”, “ΓΕΩΡΓΙΟΥ” του λέω, “ναι ναι, περάστε”. Ο γιατρός δε στην ηλικία των 45, όχι παραπάνω και εγώ για να είχα το επίθετο του συζύγου, θα έπρεπε να είχα παντρευτεί στα 4 και δεν φαίνομαι και τόσο μεγάλη.

Περιστατικό 2: Γενική συνέλευση πολυκατοικίας για να γνωρίσουμε τους καινούριους ενοίκους, την οποία έχει συγκαλέσει η διαχειρίστρια ετών 27. Μας συστήνει λοιπόν και λέει “ο κος και η κα Παπαδοπούλου”. Εντωμεταξύ με τη διαχειρίστρια γνωριζόμαστε 10 χρόνια και το επίθετό μου το ξέρει.

Περιστατικό 3: Με καλούν από την εταιρεία φύλαξης των χαλιών μας για να συνεννοηθούμε για την παραλαβή τους. “Ναι, η κα Παπαδοπούλου;”, “Γεωργίου” λέω, “Έχω κάνει λάθος;” μου απαντάει η τηλεφωνήτρια που από τη φωνή δεν φαίνεται πάνω από 25.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

-24 points
Upvote Downvote

13
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
5 Θέματα σχολίων
8 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
7 Συντάκτες σχολίων
Φούστα Κλαρωτήidrilno_rootsloglady Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
AllesGoed
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Προσπάθησα αλλά δεν μπορώ να σε νιωσω. Και εγώ έχω κρατήσει το επίθετο μου αλλά δεν νιώθω προβεβλημένη όταν η δασκάλα του γιου μου με φωνάζει με το επίθετό του γιου μου και συζύγου μου. Νιώθω ότι η απαίτηση να θυμάται 2 επώνυμα ανά παιδί επί 24 ίσον 48 είναι περιττό. Θα μπορούσε να με λέει και μαμά του Α χωρίς άλλη προσφώνηση, χεστηκα, η σχέση μας έχει βάση τον Α όχι εμένα. Ο αντρας μου αυτόαποκαλειται άντρας της Allesgoed όταν είμαστε στην Ελλάδα και πάει στο φαρμακείο ή στον φούρνο κλπ και ξεμπερδεύει γρήγορα γιατί ξέρουν τα συνήθη που… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Αν δεν μπορούμε ούτε εδω μεσα να νιώσουμε η μία την άλλη…

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Φωτεινή, ούτε επειδή είμαστε γυναίκες ούτε επειδή είμαστε μέλη στο ιδιο site πρέπει να συμφωνούμε πάντα στα πάντα. Αρκεί να εκφράζουμε πολιτισμένα τις διαφωνίες μας κλπ κλπ. Δεν τρέχει κάτι.

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Το περιστατικό με τα χαλιά δεν το κατάλαβα καθόλου να σου πω την αλήθεια.

Καταλαβαίνω το τι πας να θίξεις, αλλά πρέπει να διαλέγεις τις μάχες σου κάποιες φορές. Στο περιστατικό στην κλινική πχ ο γιατρός έχει μπροστά του το φάκελο του ασθενή που λέει Παπαδόπουλος, έχει χίλια πραγματα στο μυαλό του και δεν ενδιαφέρεται και δε χρειάζεται να σε γνωρίσει εσένα προσωπικά και να μάθει το όνομά σου. Θέλει να κανει τη δουλειά του και από ό,τι καταλαβαίνω είναι ένας γιατρός που δεν έχετε μακροπρόθεσμη συνεργασία.

loglady
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Αχ, τις προάλλες την είχα αυτή τη συζήτηση με τη μητέρα μου, με αφορμή ένα περιστατικό που μου διηγήθηκε. Η μαμά μου έχει κρατήσει το επίθετό της, τα τελευταία 26 χρόνια ζει μόνιμα κι εργάζεται στον τόπο του πατέρα μου, ωστόσο όλοι τη γνωρίζουν με το επίθετό της, κυρίως λόγω της επαγγελματικής της ιδιότητας. Τις προάλλες, ένας μαθητής της τής είπε “κυρία, η μαμά μου στο σπίτι σας αποκαλεί ‘η [θέμα επιθέτου πατέρα]-αινα’, δεν ξέρω γιατί”. Μου το ανέφερε κι ενώ αρχικά γέλασα που μπορείς πάντα να βασιστείς στα 8χρονα για να κάνουν ρόμπα τους γονείς τους, στη συνέχεια θύμωσα… Διαβάστε περισσότερα »

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Τα ίδια έχω κι εγώ με τον παιδικό σταθμό της κόρης μου. Ενώ έχω δώσει τα ονόματά μας κανονικά, διαφορετικό επώνυμο δικό μου από του συντρόφου και της κόρης μας, παντού με γράφουν κ με αποκαλούν με το δικό του. Στη Βρετανία είναι ακόμη τιμή και καμάρι να πάρει το επώνυμο του συζύγου μια νεόνυμφη. Πέρα από το ότι δεν είμαστε καν παντρεμένοι, δεν έχω σκοπό να αλλάξω το δικό μου – απλά πράγματα! Έμαθα επίσης ότι σε ταξίδια μαμάς-παιδιού, αν το παιδί έχει το επώνυμο του πατέρα, χρειάζεται να έχεις πιστοποιητικό γέννησης όπου αναγράφεται το επώνυμο της μητέρας ΚΑΙ… Διαβάστε περισσότερα »

AllesGoed
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Στην Ολλανδία και άλλες χώρες η γραπτή συγκατάθεση του αλλου γονέα όταν ένας ταξιδεύει μονος με το παιδί είναι υποχρεωτική αρκετά με τα ονοματεπώνυμα ή αν οι γονείς είναι παντρεμενοι. Δεν έχει σχέση με φεμινισμό και πατριαρχία αλλά για την προστασία του παιδιού.

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Στην Βρετανία δεν τίθεται θέμα αν ο πατέρας ταξιδεύει με το παιδί, μόνο η μητέρα, και μόνο αν έχουν διαφορετικά επώνυμα. Το διπλοτσεκάρισα με μαρτυρίες φίλων και επίσημες πηγές στο αεροδρόμιο, ακριβώς επειδή μου φάνηκε απίστευτο και απαράδεκτο. Άρα είστε μπροστά στην Ολλανδία!

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ισχυει πολλές φορές και το αντίστροφο.στο φαρμακείο της γειτονιάς που μας γνωριζουν (εμένα και τον σύζυγο) τον αποκαλούν με το δικό μου επίθετο, ο κύριος της κυρίας