Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: Αποφεύγοντας τον σεξισμό

Λίγες μέρες πριν σχολίαζα σε ένα ποστ του Α,μπα πόσο χάρηκα όταν έμαθα πως συνάδελφος μου, μεγαλύτερη μου ηλικιακα και με τελείως διαφορετικό μπακγκραουντ, διαβάζει κι αυτή φανατικά το σαιτ.

Σήμερα πετυχαινω την ίδια συνάδελφο στο διάλειμμα να κρατά στην αγκαλιά της την τριχρονη κόρη μιας αλλης συναδέλφου. Η μικρή λατρεύει τον χορό και πριν κάποιους μήνες γράφτηκε σε μια σχολή μπαλέτου.

Η ανερχόμενη μπαλαρίνα μας διηγουνταν ένα περιστατικό, κατά το οποίο στην προσπάθεια της να ασχοληθεί με τα όργανα γυμναστικής (βάρη) του πατέρα της έπεσε και χτύπησε ελαφρώς το σαγόνι της.

Η συνάδελφος την μαλώνει  αμέσως για την απερισκεψία της και της επισημαίνει ότι τα κοριτσάκια δεν πρέπει να σηκώνουν βάρη, αλλά να κάνουν πιρουέτες όπως οι καλές μπαλαρίνες.

Στο άκουσμα αυτής της προτροπής είμαι έτοιμη να της πω οτι δεν είναι σωστό να λέει κάτι τέτοιο σε ένα μικρό παιδί. Αλλά πριν προλάβω να μιλήσω, και ενώ μου έχουν ξεφύγει κάποια επιφωνήματα αγανάκτησης, κοιτιομαστε με την συνάδελφο και.. σαν να συνεννοουμαστε.

Αυτή τη φορά λέει στην μικρή πως δεν πρέπει να προσπαθεί να σηκώσει τα βάρη  του μπαμπά της, όχι επειδή είναι κορίτσι αλλά επειδή είναι ένα μικρό παιδάκι. Και όπως όλα τα αγοράκια και τα κοριτσάκια, έτσι κι αυτήν δεν πρέπει να σηκωνει βαριά πράγματα. Τα χεράκια της είναι ήδη δυνατά, αλλά όταν μεγαλώσει λίγο ακόμη και δυναμώσουν κι άλλο, θα μπορεί κι αυτή να  πηγαίνει στο γυμναστήριο, όπως ο μπαμπάς της, και να δοκιμάσει  όλα τα όργανα γυμναστικής.

Και είναι αυτό το παρ’ολιγον παράδειγμα καζουαλ σεξισμού που αποφεύχθηκε έστω την τελευταία στιγμή, το οποίο μου δίνει ελπίδα.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

107 points
Upvote Downvote

2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
2 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
2 Συντάκτες σχολίων
ChublisΣκιάς όναρ άνθρωπος Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Σκιάς όναρ άνθρωπος
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Πολύ πολύ όμορφη και σωστή εξήγηση.

Chublis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Οι πόλεμοι κερδίζονται με μικρές μάχες κάθε μέρα, ευγε!