Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: Μόνο οι μητέρες ενδιαφέρονται για την υγεία των παιδιών


Στο χθεσινό (8/4) αντίστοιχο briefing των Η.Π.Α., η επιδημιολόγος Deborah Birx, μεταξύ άλλων, είπε και το εξής : “I had a great call today with a group of pediatricians […] Behind the scenes and working every day are the pediatricians fielding those phone calls from every concerned mother and of course grandmothers like myself, and protecting our children every day to ensure that they have access to the medical care that they need while this is happening.”

“Είχα ένα υπέροχο τηλεφώνημα σήμερα με μια ομάδα παιδιάτρων […]  Στο παρασκήνιο και δουλεύοντας καθημερινά βρίσκονται αυτοί οι παιδίατροι που είναι εκεί για να απαντήσουν στις τηλεφωνικές κλήσεις κάθε ανήσυχης μητέρας, και φυσικά κάθε γιαγιάς, όπως είμαι και εγώ, και προστατεύουν τα παιδιά μας καθημερινά ώστε να είναι σίγουρη η πρόσβασή τους στην ιατρική φροντίδα που χρειάζονται όσο συμβαίνει όλο αυτό (σ.σ. η πανδημία) ”

Γιατί, και σε φυσιολογικές συνθήκες και σε πανδημιακές, μόνο οι μητέρες ενδιαφέρονται για την υγεία των παιδιών μιας οικογένειας – και δε νομίζω ότι αναφερόταν μόνο στις μονογονεϊκές… Προσωπικά, πέρα από σεξιστικό, μου φάνηκε και εμμέσως επικριτικό, τύπου “μας πρήζετε λίγο με τις ερωτήσεις, αλλά και πάλι σας βοηθάμε, μάνες”… Well, that went well#not

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

-19 points
Upvote Downvote

3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
2 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
3 Συντάκτες σχολίων
AnnaBarolosoukaivou Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Barolo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Στο κείμενο που παρατίθεται η επιδημιολόγος αναφέρει ενα γενονος, οτι δηλαδή οι μητέρες τηλεφωνησαν. Δεν λέει πουθενά οτι μητέρες θα έπρεπε ενώ οι πατέρες δε θα έπρεπε ή οτι η ίδια συμφωνεί. Ούτε το υπονοεί, ούτε το ενθαρρύνει, ούτε το επικροτεί στο παραπάνω απόσπασμα. Ο καθένας και η καθεμία μπορούν ελευθερα να αναρωτηθούν γιατί τηλεφώνησαν οι μητέρες και όχι οι πατέρες ή γιατί όχι εξίσου και οι δύο. Αυτό ίσως ήταν μία εύλογη απορία και ίσως είχε θέση σε κάποια άλλη συζήτηση. Ίσως μάλιστα η αναφορά να είναι συγκαλυμένος ψόγος προς τους πατέρες που δεν τηλεφώνησαν. Η απλή αναφορά όμως… Διαβάστε περισσότερα »

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Ότι ενημερώθηκε μέσα στον πανικό που γίνεται για όλες τις άλλες παραμέτρους η Deborah Birx εκείνο το πρωί και ρώτησε μετά και ποιός πήρε τα περισσότερα τηλέφωνα, σου λέει για να είμαι ακριβής, μη λέμε ότι κι ότι. Και καταγράφηκε κιόλας αν ήταν γυναίκα ή άντρας που τηλεφωνούσε εν μέσω πανδημίας, γιατί είχαν και ένα μίνι ερωτηματολόγιο και βγήκε μια πρόχειρη στατιστική ανάλυση σε 50 πολιτείες ότι τηλεφώνησαν πιο πολλές γυναίκες.

Ναι, ακούγεται πιο πιθανό από το να χρησιμόποιησε μια οικεία, σεξιστική φράση.

Άσε που δεν είναι κατηγορία, είναι επισήμανση. Όλες, μα όλες επαναλαμβάνουμε σεξιστικές φράσεις από συνήθεια.

soukaivou
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Μα αν οι γιατροί παρατήρησαν πως μόνο οι μαμάδες και οι γιαγιάδες παίρνουν τηλέφωνα; Δεν το βρίσκω καθόλου απίθανο να είναι γυναίκες η συντριπτική πλειοψηφία που θα κάνουν τη συνεννόηση.