Ο χρόνος μου μου ανήκει

Έχετε βρεθεί στη θέση να μη θέλετε να πάτε σε ένα ραντεβού που συμφωνήσατε; Ή να έχετε συμφωνήσει σε ένα ραντεβού επειδή απλά δε μπορούσατε να πείτε όχι; Ή να νιώθετε υποχρεωμένες/οι να πείτε σε κάποιον να βγείτε γιατί είναι η σειρά σας ενώ δεν τρελαίνεστε πραγματικά; Τότε ίσως να μην έχετε και σεις αίσθηση του τι σημαίνει “ο χρόνος μου μου ανήκει”.

Ένα καλό παιδί με *κυνηγάει* για παρέα. Δεν πιέζει τίποτα σεξουαλικό, είναι κύριος. Όμως συνέχεια μου λέει πρώτος. Δεν τρελαίνομαι, τον συμπαθώ όμως. Αλλά οι προτεραιότητες μου είναι διαφορετικές. Ίσως να χάνω και χρόνο κοιτώντας το Α,μπά και ακούγοντας podcasts  ενώ θα μπορούσα να του στείλω για καφέ. Σχεδόν με πληγώνει που δεν πολυθέλω να τον δω. Είναι εκεί στην άκρη του μυαλού μου σαν  μία γραμμή της λίστας των καθηκόντων μου. Έχω βρεθεί στη θέση του και δε θα θελα κανείς να νιώσει έτσι, πόσο μάλλον εξαιτίας μου. Και τον εκτιμώ πολύ.

Δεν υπάρχει λύση όμως. Ο δρόμος είναι η αυτοδιάθεση. Γράφω αυτό το κείμενο επειδή είδα ένα άρθρο εδώ για το  ότι το “σώμα μας μας ανήκει”. Συμφωνώ. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αν το σκεφτείς όμως, η ανοχή μας στις επιθυμίες των άλλων που μας καταπιέζουν ίσως να μοιάζει με ένα λάστιχο. Κάθε μέρα, το τεντώνουμε όταν εξυπηρετούμε τους άλλους σε βάρους του εαυτού μας. Όταν μάλιστα, νιώθουμε και τόσο καλοί άνθρωποι κάνοντας παραχωρήσεις, με τη λογική ότι “έλα μωρέ, ένας καφές είναι, δυο ώρες”. Κάποτε το λάστιχο ανοίγει αρκετά και χωράει κάθε παραχώρηση εκεί μέσα. Είναι πια μέρος του εαυτού μας να είμαστε τα καλά κορίτσια, που φέρνουν το χαμόγελο στους άλλους.

Φυσικά και θα ξαναπάω για καφέ με κάποιον που δεν πολυγουστάρω. Συμβαίνει καμιά φορά να μάθεις περισσότερα, να περάσεις καλύτερα και να ξαφνιαστείς ευχάριστα από τέτοιους ανθρώπους. Απλά θα το μετρήσω. Θα με μετρήσω: τις δυνάμεις μου, τα θέλω μου, το αν έχω κάτι καλύτερο να κάνω. Κάθε φορά.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

45 points
Upvote Downvote

15
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
6 Θέματα σχολίων
9 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
10 Συντάκτες σχολίων
Coco NutsVelayMitsiDe LeoneNow or never Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έχω βρεθεί πολλές φορές στην ίδια θέση με την δική σου. Και όχι μόνο για έξοδο για καφέ /φαγητό… Είχα ξεκινήσει σχέση με έναν άνθρωπο πριν από χρόνια ο οποίος δεν με τρελαινε ερωτικά αλλά μου φαινόταν καλό παιδί και δεν είχα ξανακάνει σχέση ποτέ στη ζωή μου… Είχα πείσει τον εαυτό μου ότι ίσως έχω υπερβολικές απαιτήσεις από τους άνδρες και ότι με τον χρόνο θα κατάφερνα κάτι καλό μαζί του… Αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ… Αρκετές φορές έπιανα τον εαυτό μου να βαριέται όταν ήταν μαζί του και δεν αισθανόμουν άνετα στον ερωτικό τομέα χωρίς να έχει κάνει… Διαβάστε περισσότερα »

μιμόζα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Πόσο αλήθεια και πόση δύναμη θέλει καμιά φορά το να μην φοβάσαι να μείνεις μόνη…

Curly Princess
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

«Είναι εκεί στην άκρη του μυαλού μου σαν μία γραμμή της λίστας των καθηκόντων μου.»… ποσό αλήθεια!

Leftmind
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Χιλιάδες φορές. Χαίρομαι που έχω καταφέρει αντί να λέω δικαιολογίες, πλεον να μπορώ να πω “προτιμώ να κάτσω σπίτι σήμερα”.

Velay
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Εγω προσωπικά δεν το θεωρώ σωστό να μην πας σε ραντεβού που έχει καννονήσει, όχι πως δεν το έχω κάνει και γω. Το θεωρώ λίγο σαν στήσιμο.

Δηλαδή εγώ να έχω κανονίσει να τελειώσω τις δουλειές μου εγκαίρως, να οργανώσει τα διαδικαστικά και υποχρεώσεις και να μου λέει ο άλλος μερικές ώρες πριν πως δεν έρχεται. Ειλικρινά, αν κάποιος μου το κάνει αυτό πάνω από μια φορά, κάτι σπάει μέσα μου.
Εντάξει ο χρόνος σου σου ανήκει. Αλλά ο χρόνος των άλλων;

De Leone
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το «Όχι, ευχαριστω» είναι μια ορθή απάντηση αν αυτό θες να πεις, χωρίς εξηγήσεις, χωρίς τύψεις. Απλά και όμορφα «όχι ευχαριστω» (το ευχαριστω πρόαιρετικο αλλά άκρως σημαντικό )

Now or never
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αγαπητέ leone, δεν ξέρω που το έχεις κάνει αυτό αλλά αν έστελνα ένα μήνυμα σε φίλο-φίλη πχ για σινεμά, ποτό και μου απαντούσε ‘όχι ευχαριστώ’ δεν θα έκανα ποτέ ξανά κίνηση, εκτός κ εάν αυτός είναι ο σκοπός σου 🤔

De Leone
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν έχεις άδικο, ένα γραπτό μήνυμα δεν μπορεί να μεταφέρει την κούραση ή κάποιο άλλο συναίσθημα που μεταφέρετε όταν λες σε κάποιον «όχι, ευχαριστω». Ο φίλος/φίλη καταλαβαίνει περισσότερα άμα ακούσει τη φωνή σου έστω και με δυο λέξεις.

Το σημαντικό είναι να μην νιώθεις ότι πρέπει ντε και καλά να κανείς κάτι με το φίλο/φίλη απλά και μόνο επειδή στο ζήτησε.

Αν έστελνα μήνυμα, θα έλεγα κάτι τύπου: όχι ευχαριστω, είμαι κούρασμενος/η σήμερα. Ας το βρεθούμε κάποιας άλλη στιγμή.

straight white male
Επισκέπτης
Συμμετέχων
straight white male

Ο χρόνος μας ανήκει. Και είναι κάτι που πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας πέρα από τις ερωτικές σχέσεις, πέρα από τις φιλικές σχέσεις και πέρα από τις σχέσεις τύπου έχω έναν γνωστό/ή που χρειάζεται βοήθεια κρίμα το παλικάρι ή την κοπέλα.