Νατάλια Χόλτ: Αν θέλουμε να δούμε το μέλλον των γυναικών στην Επιστήμη, ας κοιτάξουμε το παρελθόν

Η επιστήμονας Νατάλια Χολτ μιλάει στο Tedx για το μέλλον των νέων γυναικών στους τομείς της Επιστήμης

H συγγραφέας του ”Rise of the Rocket Girls” (Η άνοδος των κοριτσιών των πυραύλων), Νατάλια Χολτ, εμπνέεται από τα βασικά μαθήματα που δίνουν γυναίκες πρωτοπόροι στη NASA. Μέσα από την ομιλία της στο Tedx, η Χολτ μετατρέπει κάθε ιστορική αναφορά σε στοιχεία για τη σύγχρονη μεταρρύθμιση στο χώρο εργασίας και τονίζει την επιτακτική ανάγκη να υπάρξουν περισσότερες γυναίκες σε θέσεις εξουσίας και καθοδήγησης. Η μακρόχρονη, ξεχασμένη πορεία των πρωτοπόρων  γυναικών στην Επιστήμη, ξεπερνά την γενιά τους και διδάσκει σημαντικά μαθήματα για το πως να μυήσουμε και να διατηρήσουμε τις γυναίκες στην επιστήμη σήμερα.

Η μικροβιολόγος Νατάλια Χόλτ είναι επίσης συγγραφέας επιστημονικών συγγραμμάτων και στα βιβλία της αναφέρεται στις γυναίκες που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό πυραύλων, στην εξερεύνηση του διαστήματος και στη δημιουργία του πρώτου αμερικάνικου δορυφόρου.

Η δουλειά της έχει δημοσιευτεί σε πολυάριθμες εκδόσεις όπως New York Times, Los Angeles Times, The Atlantic, Slate, Popular Science και Time.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

8 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση για