Κι αν μάθει να τα χρησιμοποιεί;

Πρώτα, η καθιέρωση της ημέρας του αγέννητου παιδιού από την Ιερά Σύνοδο. Έπειτα, το εξώφυλλο της αθλητικής εφημερίδας “Sportime” που τιμά την παραπάνω ημέρα. Ακολουθεί, η καμπάνια κατά των εκτρώσεων με αφίσες σε σταθμούς του Μετρό.

Και όλα αυτά ενώ ο πλανητάρχης Ντόναλντ Τραμπ πολεμάει τις εκτρώσεις στις Η.Π.Α. και οι εκτρώσεις είναι ακόμα παράνομες σε πολλές χώρες του κόσμου.

Εγώ φοβάμαι πολύ ότι αυτές οι κινήσεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα είναι τρόποι σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης για να δουν αν μπορούν να απαγορεύσουν την έκτρωση.

Και πάντα, όταν ακούω κάποιον να είναι κατά του δικαιώματος στην έκτρωση, θυμάμαι μια φράση της αείμνηστης Μαλβίνας Κάραλη που αναφερόταν στον Τζωρτζ Μπους τον νεότερο ο οποίος σαν πρόεδρος των Η.Π.Α. ήταν κατά της έκτρωσης: “Για τον Μπους, η γυναίκα αποτελεί μικρή και ανυπεράσπιστη χώρα. Ένα λιγότερο ανεπτυγμένο έθνος, το οποίο χρειάζεται κηδεμονία. Αυτοδιαχείριση του σώματος της σημαίνει πυρηνικά όπλα. Κι αν μάθει να τα χρησιμοποιεί;”

Τι σημαίνει: “να μάθει να τα χρησιμοποιεί”;

Κατά την γνώμη μου, σημαίνει πρώτον, να διακόπτει μια εγκυμοσύνη όταν θεωρεί ότι αυτή θα την δυσκολέψει από το να σπουδάσει, να δουλέψει, να βγάλει λεφτά, να κάνει καριέρα. Χωρίς το δικαίωμα στην έκτρωση, θα έχουμε πολύ περισσότερες αμόρφωτες και άνεργες γυναίκες που θα εξαρτώνται οικονομικά από τον πατέρα του παιδιού και έτσι θα αναγκαστούν να μείνουν μαζί του για πάντα.

Δεύτερον (και ίσως κυριότερον), η έκτρωση δίνει την δυνατότητα στην γυναίκα να απορρίψει έναν άντρα, με τον οποίο έκανε σεξ, από το να γίνει ο πατέρας του παιδιού της. Αυτό όμως δεν μπορούν, ακόμα, να το δεχτούν κάποιοι άντρες οι οποίοι πιστεύουν ότι μόνο οι ίδιοι έχουν δικαίωμα να κάνουν σεξ με μια γυναίκα αλλά να μην θέλουν να γίνει η μάνα των παιδιών τους.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

60 points
Upvote Downvote