Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: Πώς θα γίνει γιατρός;

Πάω πρώτη λυκείου και το σχολείο μας συστεγάζεται με το γυμνάσιο στο οποίο πήγαινα. Στην αρχή της χρονιάς εγώ και η φίλη μου πήγαμε να χαιρετήσουμε κάποιους περσινούς καθηγητές, τους οποίους συμπαθούσαμε. Ο μαθηματικός, λοιπόν, γνωρίζοντας ότι είμαι άριστη μαθήτρια μου πρότεινε να γίνω γιατρός. Εγώ τόνισα πως δεν θέλω να γίνω γιατρός, αλλά να ασχοληθώ με την φυσική ή τα μαθηματικά. Και πετάγεται και η θεολόγος και λέει: «Ε ναι τώρα μια γυναίκα να θέλει να γίνει γιατρός, σίγουρα θα θέλει να κάνει οικογένεια και παιδιά, πώς θα σπουδάζει τόσα χρόνια;».

Ο μαθηματικός και η φιλόλογος τελικά συμφώνησαν, ενώ εγώ απάντησα κάτι του τύπου «Εγώ μπορεί να μην θέλω να κάνω παιδιά ή οικογένεια» και μου είπαν πως όταν θα μεγαλώσω θα αλλάξω γνώμη. Έπρεπε να τους απαντήσω πως θα κάνω παιδιά, αλλά θα τα προσέχει ο άντρας μου όσο θα σπουδάζω. Κρίμα.

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

72 points
Upvote Downvote

9
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
7 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
8 Συντάκτες σχολίων
TropiqueGaeaΦόφηunder my skinΥπνερωτομαχία Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Realist
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτό που μου μένει τελικά διαβάζοντας αυτό το κειμενάκι σεξισμού δεν είναι ο κάζουαλ σεξισμός αυτός καθ’ αυτός αλλά η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο ! Είναι τόσο ελπιδοφόρα αυτά τα posts από τα όμορφα λυκειόπαιδα της ομάδας που ήδη αναγνωρίζουν τον σεξισμό γύρω τους ! Αντί να νευριάζω, χαμογελάω !

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Και ήταν και πολύ έξυπνη η δεύτερη απάντηση που σκέφτηκε μετά ότι έπρεπε να τους είχε πει!😃

under my skin
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αχ και επιτέλους ας σταματήσουν οι ανίδεοι να δίνουν συμβουλές στους μαθητές! Η ιατρική είναι 6 χρόνια σπουδές με μέσο όρο αποφοίτησης τα 6 χρόνια (τουλάχιστον στην Αθήνα) δλδ μόνο 1-2 χρόνια παραπάνω από τις υπολοιπες κι αυτό γιατί ισοδυναμεί με πτυχίο και μάστερ μαζί. Τα υπόλοιπα χρόνια είναι αγροτικό/ειδικότητα τα οποία είναι ΔΟΥΛΕΙΑ και ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ. Τα ίδια άκουγα κι εγώ στο σχολείο και δεν είχα ιδέα. Πάλι καλά έκανα τότε την έρευνα μου.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Μια φίλη της μητέρας μου μας έλεγε ότι, όταν ήταν να δώσει εισαγωγικές για το πανεπιστήμιο (την δεκαετία του 70), σκεφτόταν να δώσει για Ιατρική. Εκείνο τον καιρό πήγαινε συχνά σε έναν οδοντίατρο, ο οποίος ήταν φίλος των γωνιών της. Αυτός τής έλεγε συνέχεια ότι: “Τι θα πας τώρα να σπουδάσεις Ιατρική, είναι τόσα χρόνια η σχολή, θα μπεις μπουμπούκι και θα βγεις γαϊδουράγκαθο.” Και είχε καταλάβει ότι τον είχαν βάλει οι γονείς της να της τα λέει, επειδή φοβόντουσαν μήπως δεν παντρευτεί αν περάσει Ιατρική. Τελικά, δεν πέρασε Ιατρική αλλά Μαθηματικό.

Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Σε αγαπώ, γελάω με τη δεύτερη απάντηση, κράτα την καβάτζα, ξες πόσες φορές θα τ’ακούσεις αυτό; ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Ε καλά η θεολόγος το είπε τι περιμένεις

Gaea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

σωστά, μπαίνουν ψιλο-νορμάλ (όπως όλοι μας) κ βγαίνουν κωδωνοκρουσμένοι/ες.
θεολόγος σε σχολείο της γειτονιάς αρνιόταν να χρησιμοποιήσει τα ονόματα των κοριτσιών αν δεν ήταν χριστινιανικά, δλδ, αν σε λέγανε Ισμήνη αυτός θα σε φώναζε Μαρία (ξέρετε, την παρθένο). Το περίεργο είναι ότι αν ήσουν αγόρι κ σε λέγανε Αριστοτέλη, δεν σε φώναζε Ιησού. Γιατί άραγε 😉

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Eλεος γεμάτος είναι ο τόπος με γυναίκες γιατρούς με παιδιά, πού ζούνε;