Καφές Latte τώρα και σε 3D διάσταση

Τέχνη στον αφρό από έναν μάστερ του Latte

Γνωρίζατε ότι υπάρχει μια ολόκληρη στρατιά καλλιτεχνών που χαρακτηρίζονται ως «Καλλιτέχνες του Latte»; Μάλλον όχι. Ο Kazuki Yamamoto, μπαρίστα από την Οσάκα, είναι η απόδειξη. Ο μάστερ στο ρίξιμο του αφρού και του γάλατος, έχει γίνει γνωστός παγκοσμίως για την τέχνη που δημιουργεί τόσο σχολαστικά πάνω από ένα φλιτζάνι ζεστού εσπρέσο.

H επινοητικότητα υπήρξε πάντα ακρογωνιαίος λίθος της τέχνης. Κάθε καλλιτέχνης που επιδεικνύει εφευρετικότητα και πρωτοτυπία αξίζει σεβασμό και εκτίμηση. Ο Andy Warhol ήταν πρωτοπόρος του κινήματος της Ποπ Αρτ. Ο Jackson Pollock εφηύρε την διάσημη τεχνική του dripping. Ο Pier Mondrian ίδρυσε το καλλιτεχνικό ρεύμα του νεοπλαστικισμού. Όλοι τους ήταν πρωτοπόροι.

O διάσημος μπαρίστα, Kazuki Yamamoto

Ο Kazuki Yamamoto, αν και μπαρίστα, είναι επίσης πρωτοπόρος. Το έργο του αρκετά απαιτητικό, καθώς ο αφρός εξασθενεί και χύνεται σχετικά γρήγορα. Η μόνη λύση να αποτυπώσει κάπως τα σχέδια του είναι να τα φωτογραφίσει βιαστικά προτού χαλάσουν. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον θα βρεθεί ένας τρόπος να διατηρείται το έργο του μόνιμα. Προς το παρόν ας απολαύσουμε τις εικόνες που ταξιδεύουν σε όλο το κόσμο. Οι πρωτότυπες δημιουργίες του θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό.

 

 

 

 

 

 

in

Αξιολογήστε το άρθρο

6 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση για