Η Nassima al-Sada δεν έχει δει δύο μήνες τον δικηγόρο της

Εκκληση Διεθνούς Αμνηστίας για απελευθέρωση της Nassima al-Sada, ακτιβίστριας για τα δικαιώματα των γυναικών στη Σ. Αραβία

Αντιγράφω την έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας (μπορείτε να τη βρείτε εδώ και να υπογράψετε):

Η Nassima βρίσκεται στην φυλακή λόγω του έργου της ως υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών στη Σαουδική Αραβία. Έχουν περάσει μήνες που δεν έχει δει τα παιδιά της και τον δικηγόρο της. Υπογράψτε την έκκληση τώρα και απαιτήστε την ελευθερία της.

Η Nassima έχει αφιερώσει τη ζωή της στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των γυναικών και των μειονοτήτων στη Σαουδική Αραβία. Έχει πραγματοποιήσει θαρραλέες εκστρατείες προκειμένου να μπει ένα τέλος στο σύστημα που επιβάλλει την ανδρική κηδεμονία και την απαγόρευση οδήγησης για τις γυναίκες. Ρίσκαρε την ελευθερία της στο όνομα της ελευθερίας και της ισότητας όλων των κατοίκων της χώρας.

Το 2018, οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβαν τη Nassima λόγω του έργου της ως υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κρατήθηκε σε απομόνωση για ένα χρόνο ενώ κατά διαστήματα της έχει απαγορευτεί να δει τα παιδιά και τον δικηγόρο της για μήνες. Παρόλο που η Nassima, όπως και άλλοι σημαντικοί/ες ακτιβιστές/τριες της Σαουδικής Αραβίας έχουν φυλακιστεί λόγω της εκστρατείας τους για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι αρχές της χώρας προσπαθούν να συγκαλύψουν τέτοιες παραβιάσεις με εξαγγελίες μεταρρυθμίσεων, όπως την άρση της απαγόρευσης οδήγησης το 2017.

Η Nassima έχει στο κελί της στη φυλακή ένα φυτό για να της θυμίζει την αγάπη που έτρεφε για την κηπουρική όσο ήταν ελεύθερη. Θυσίασε την δική της ελευθερία προκειμένου όλοι/ες οι υπόλοιποι/ες να μπορούν να απολαύσουν τη δική τους. Τώρα χρειάζεται τη δική μας βοήθεια. Ασκώντας κοινωνική πίεση μπορούμε να πετύχουμε την απελευθέρωση της.

Αναλάβετε δράση και απαιτήστε από τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας να απελευθερώσει τώρα τη Nassima.

Ζητάμε από τον Βασιλιά Salman της Σαουδικής Αραβίας:

  • Την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση της Nassima al-Sada και όλων των υπερασπιστών/ριών και ακτιβιστών/ριών των γυναικείων δικαιωμάτων που κρατούνται για το ειρηνικό έργο τους για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και
  • Την απόσυρση των καταγγελιών κατά της Nassima al-Sada  και όλων των υπερασπιστριών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των γυναικών που δικάζονται για το έργο τους στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

28 points
Upvote Downvote

2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
2 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
2 Συντάκτες σχολίων
matildaPonemenosspourgitis Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Ponemenosspourgitis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ανδρική κηδεμονία ακριβώς. Σε συνδυασμό με τον θεϊκό λόγο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Και κράτος που αν δεν τάιζε συνέχεια τις δυτικές κοινωνίες, θα είχε τον χαρακτηρισμό.. πρωτεκτοράτο ολοκληρωτικής πατριαρχικής οικογενειοκρατίας.
Ας υπερασπιστούμε το δικαίωμα κάθε μουσουλμάνας να, πραγματικά δεν ξέρω τι να γράψω. Χτες το Κατάρ σήμερα η Σ.Α. Δεν υπάρχουν λόγια. Ευτυχώς η Πολωνία είναι χριστιανική, απλά θλίψη.

matilda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Mα ποιός πατάει ΧΑ ΧΑ σε τέτοια θέματα?