in

Η κάζουαλ ισότητα της ημέρας: στο δρόμο

Γυναικεία αλληλεγγύη σε μια στιγμή καθημερινής ανάγκης

Γυναικεία αλληλεγγύη σε μια στιγμή καθημερινής ανάγκης ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

elena rouame 9JU2CKqtw0M unsplash
Photo by Elena Rouame on Unsplash

Πολύ μου άρεσε η ιδέα της νέας στήλης και ιδιαίτερα η ιστορία με την οδηγό που την βοήθησε ο παππούς στη παραλία στο Πήλιο.

Έτσι είπα κι εγώ να σας πω την δική μου ιστορία που είναι και ιστορία που μια γυναίκα στηρίζει την άλλη, ακόμα κι αν δεν γνωρίζονται (ίσως ιδέα και για νέα στήλη;) Ως νέα οδηγός στην προσπάθειά μου να αποφύγω κάποιους πεζούς που περπατούσαν στη μέση του δρόμου χτύπησα στο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να σκάσει το λάστιχο. Έτσι, σταμάτησα στην άκρη του δρόμου και προσπαθούσα να το αλλάξω χωρίς να το έχω ξανακάνει.

Ευτυχώς δεν άκουσα σεξιστικά σχόλια από τους περαστικούς. Ο άνθρωπος που σταμάτησε να με βοηθήσει και βασικά εκανε την περισσότερη δουλειά ήταν μια νέα γυναίκα που χαμογελαστά και ήρεμα μου εξήγησε τί να κάνω και πώς. Δεν με έκανε να νιώσω άσχημα και όταν τελειώσαμε τη ρώτησα πώς μπορώ να της το ανταποδώσω και μου είπε πως δεν χρειάζεται.  Την επόμενη εβδομάδα, ενώ περπατούσαμε με μια φίλη, συναντήσαμε μια οδηγό που προσπαθουσε κι εκείνη να αλλάξει λάστιχο.

Σταματήσαμε και τη βοηθήσαμε και όταν μας  ρώτησε πώς να μας ευχαριστήσει της είπαμε οτι  όταν της παρουσιαστεί η ευκαιρία να βοηθήσει κάποια άλλη οδηγό.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

5 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
alphafemale
alphafemale
5 χρόνια πριν

ελιωσα ρε!

pezoi
pezoi
5 χρόνια πριν

πολύ ωραία ιστορία απλά να τονιστεί ότι οι πεζοί έχουν ΠΑΝΤΑ προτεραιότητα και πρέπει να προσέχουμε την κίνηση τους είτε είναι στην σωστή θέση είτε περπατάνε στη μέση του δρόμου!

avis
avis
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  pezoi

καλό θα ήταν να μην περπατάμε στη μέση του δρόμου, αλλά στο πεζοδρόμιο το οποίο βέβαια δεν πρέπει να έχει μετατραπεί σε πάρκινγκ αυτοκινήτων και μηχανών

Ηλεκτρικό Πρόβατο
Ηλεκτρικό Πρόβατο
5 χρόνια πριν

Να ξέρετε πάντως πως πολλές φορές ό,τι κατάφερε μία γυναίκα στη ιστορία το κατάφερε επειδή την βοήθησε μία ή περισσότερες άλλες γυναίκες. Η γυναικεία αλληλεγγύη δεν είναι ούτε σπάνιο, ούτε σύγχρονο φαινόμενο και σίγουρα δεν είναι μύθος. Για μερικά ιστορικά παραδείγματα δείτε εδώ: https://selenemag.wordpress.com/women-helping-women/

νυχτολουλουδο
νυχτολουλουδο
5 χρόνια πριν

Πραγματικά χαίρομαι πολυ με αυτή τη νέα στήλη! Όλες οι ιστορίες μου φερνουνε ένα χαμογελο και ελπιδα