Η ενδοοικογενειακή βία ως cool διαφήμιση

Ένα λάθος burger και να η τιμωρία που της αξίζει.

Βάζω τον εαυτό μου στη θέση μιας κακοποιημένης γυναίκας που θα δει την διαφήμιση των Βελγικών Bicky Burgers. Ένας άντρας δίνει μπουνιά σε μια γυναίκα -προφανώς σύντροφο/σύζυγο- με την ατάκα “Σοβαρά, ένα ψεύτικο Bicky?” ? ένα λάθος burger και να η τιμωρία που της αξίζει. Είναι τρομακτικό να το βλέπεις σε maistream διαφήμιση, να κανονικοποιείται αυτή η φρικτή συμπεριφορά, να θεωρείται αστείο. Ευτυχώς, υπήρξαν πολλές και άμεσες αντιδράσεις και η διαφήμιση αποσύρθηκε, ενώ η εταιρία ζήτησε συγγνώμη. Αλλά, ο σπόρος είναι αόμα εδώ, δυνατός, δεν μπορεί να ξεριζωθεί. Ακόμα κάποιος/α δοαφημιστής/τρια θα το θεωρεί φοβερή ιδέα, controversial μεν αλλά σούσουρο να γίνει, και δυστυχώς πολλοί θα το προσπεράσουν, θα μιλήσουν για υστεριές φεμινίστριες και για την καταπίεση της πολιτικής ορθότητας. Και σε κάποια σπίτια, μια γυναίκα θα τρώει μπουνιά επειδή το φαί στο τραπέζι δεν ήταν το σωστό…

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

56 points
Upvote Downvote

8
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
5 Θέματα σχολίων
3 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
6 Συντάκτες σχολίων
Μαύρος ΓάτοςHaifischnetLouise B. Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μαύρος Γάτος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ένα δυναμικό και γενικευμένο μποϋκοτάζ που θα μειώσει αισθητά τον τζίρο της επιχείρησης θα της μάθει να επιλέγει στο εξής προσεκτικότερα τους διαφημιστές της και θα λειτουργήσει ως προειδοποίηση και για όλους τους άλλους διαφημιζόμενους.

Bobos
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πόσο δίκιο έχεις και πόση δουλειά χρειάζεται ακόμη…..

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

For the record η εταιρία έφαγε πολύ κράξιμο και η υφυπουργός ισότητας του Βελγιου θέλει να τους υποβάλει κυρώσεις http://www.newsville.be/bary-katigoro-pros-ta-bicky-burgers-gia-misogynistiki-diafimisi/

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Απαίσιο, άθλιο, εμετικό. Ποιοί ηλίθιοι ενέκριναν αυτό το αίσχος;

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Και αν κάποιος σού πει το γνωστό: ” Έλα μωρέ, χιούμορ είναι.” , τότε απάντησε του: “Εμείς οι γυναίκες δεν καταλαβαίνουμε από χιούμορ, έτσι δεν λέτε;”.

Haifischnet
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Haifischnet

Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να το πλασάρει ως χιούμορ. Η εικόνα είναι πολύ WTF σκληρή, ούτε να μειδιάσεις δεν μπορείς.

Μαύρος Γάτος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Φωτεινή, υπάρχουν και πολλοί άντρες με εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ που θα εξαγριώνονταν εξίσου εάν κάποιος επιχειρούσε να αναδιπλωθεί παρουσιάζοντας αυτήν την αλητεία ως “χιούμορ”.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Όταν λένε «έλα μωρέ χιούμορ είναι» απαντάμε «εξήγησε μου εσυ γιατί το βρίσκεις αστείο» Δεν εξηγούμε πια τα αυτονόητα είναι καιρός να δίνουν αυτοί εξηγήσεις!