in

Η 14χρονη επιστήμονας που πρωτοστατεί στη μάχη κατά του κορονοϊού

Η μαθήτρια από το Τέξας που ανακάλυψε πιθανή θεραπεία

Η μαθήτρια από το Τέξας που ανακάλυψε πιθανή θεραπεία ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ανικα

Η Anika Chebrolu, μια 14χρονη μαθήτρια από το Frisco του Τέξας, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο 3M Young Scientist Challenge 2020 –και ένα χρηματικό έπαθλο ύψους 25.000 δολαρίων- για μια επιστημονική ανακάλυψη που θα μπορούσε να προσφέρει πιθανή θεραπεία στον Covid-19. 

Με υπολογιστικές μεθόδους, η Anika προσπάθησε να ανακαλύψει ένα μόριο χημικής ένωσης μολύβδου που μπορεί επιλεκτικά να αναπτύξει χημικό δεσμό με την ακίδα πρωτεΐνης του ιού SARS -CoV-2 εμποδίζοντας την πρόσδεση της πρωτεΐνης με την κυτταρική μεμβράνη και έτσι σταματώντας την υψηλή μεταδοτικότητα του ιού. H νέα επιστήμονας ανέφερε στο CNN ότι “τον τελευταίο καιρό είδα πως υπάρχει έντονη κάλυψη του project μου από τα μέσα ενημέρωσης, γιατί αυτό αφορά την αντιμετώπιση του Covid και αντικατοπτρίζει τις ελπίδες μας για τον τερματισμό της πανδημίας”. 

corona

Το επιστημονικό της project δεν είχε από την αρχή στόχο την αντιμετώπιση του Covid. Η Anika είχε ήδη αφιερώσει πολύ χρόνο στη μελέτη των χημικών δομών πανδημιών, ιών και ναρκωτικών ουσιών και, πριν ξεσπάσει η πανδημία, είχε σκοπό να ανακαλύψει τρόπους για να μειώσει τη μεταδοτικότητα της γρίπης, αφού έμαθε πόσα άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο στις ΗΠΑ παρά τους ετήσιους εμβολιασμούς και τα φάρμακα κατά της γρίπης που κυκλοφορούν στη αγορά. 

Πλέον έχει βάλει στόχο να συνεργαστεί με επιστήμονες που αγωνίζονται για τον έλεγχο της νοσηρότητας και της θνησιμότητας της πανδημίας, αναπτύσσοντας, τελικά, μια πραγματική θεραπεία κατά του φονικού ιού.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

2 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
κόκκινο αυγό
κόκκινο αυγό
3 χρόνια πριν

Αξιέπαινο κατόρθωμα, αλλά εμένα προσωπικά τέτοιοι διαγωνισμοί μου φαίνονται κάπως στημένοι. Πολλοί συμμετέχοντες μαθητές είναι από οικογένειες που ασχολούνται επαγγελματικά και ακαδημαικά με επιστήμες, ιατρική, μηχανική, κτλ. και έχουν διασυνδέσεις για λυκειακή, προπτυχιακή, μεταπτυχιακή έρευνα και πρακτικές σε εταιρίες/πανεπιστήμια. Ξέρουν το σύστημα και το χρησιμοποιούν για να προωθούν τα παιδιά τους. Επομένως αυτά τα παιδιά έχουν περισσότερες ευκαιρίες από παιδιά κοινών θνητών. Από την άλλη, υπάρχει τρομερή πίεση και άγχος να πετύχουν. ‘Οταν έκανα μεταπτυχιακό, παιδιά καθηγητών εκάναν πρακτικές για να έχουν εμπειρία και δημοσιεύσεις στο βιογραφικό από το λύκειο! ‘Ηταν τεράστιο θέμα αν πραγματικά έπρεπε να είναι συγγραφείς σε… Διαβάστε περισσότερα »

Ponemenosspourgitis
Ponemenosspourgitis
3 χρόνια πριν

Τρομερή, στα 14! Μπράβο της και μπράβο και στο περιβάλλον της, γονείς και δασκάλες/ους, που της δώσανε την δυνατότητα να ανθήσει. Εδώ φαίνεται η τρομερή διαφορά με ένα δεκατετράχρονο στην Ελλάδα, που είναι αναγκασμένο να μαθαίνει απ έξω ένα βιβλίο για να δώσει πανελλήνιες. Μου άρεσε επίσης ο προσδιορισμός Indian American. Μεγάλη τιμή και για τις δύο χώρες. Και μεγάλο φωτεινό παράδειγμα στο πως σπάνε τα στερεότυπα.