H κάζουαλ ισότητα της ημέρας: ένα μη πατριαρχικό πρότυπο

‘Άλλαξαν οι καιροί’

Photo by Wesley Tingey on Unsplash

Credits για τον τίτλο στην ιστορία που διάβασα σήμερα, με την κοπέλα οδηγό στην ανηφόρα.

Μένω στο εξωτερικό και πριν λίγα χρόνια μετακόμισα από ένα σπίτι σε άλλο. Για τη μετακόμιση συνεργάστηκα με μια μικρή ελληνική οικογενειακή επιχείρηση μεταφορών. Ήρθαν λοιπόν δυο άντρες, πατέρας και γιος, με το φορτηγό τους.

Ο γιος ένας σαραντάρης που είχε στήσει εδώ την επιχείρηση μεταφορικών που κάνει και ανακαινίσεις. Η γυναίκα του είχε αναλάβει τη γραμματειακή υποστήριξη. Ο πατέρας του, ένας γλυκύτατος, σκεβρωμένος από τη δουλειά στην οικοδομή γεράκος που δεν έλεγε πολλά, αλλά κουβαλούσε ντουλάπες και πλυντήρια σαν τον Οβελίξ.

Λοιπόν, φορτώνουν τα έπιπλα και μπαίνουμε και οι τρεις στις μπροστινές θέσεις του φορτηγού. Ο γιος οδηγούσε, ο πατέρας από τη μεριά του παραθύρου χάζευε το δρόμο, και εγώ ανάμεσά τους. Πιάνω κουβέντα με το γιο και αρχίζει και μου λέει για τα παιδιά του. Η κουβέντα καταλήγει στο ότι ο γιος του αργότερα μπορεί να επιλέξει να κάνει ότι θέλει στη ζωή, γιατί είναι αγόρι. Η κόρη όμως όχι, γιατί κάποια πράγματα δεν είναι σωστό να τα κάνουν οι γυναίκες. Φορτώνω εγώ και είμαι έτοιμη να γίνω πύραυλος, αλλά εκεί πετάγεται ο πατέρας που τόση ώρα είναι σιωπηλός, και λέει με αγανάκτηση ‘Τι λες, άλλαξαν οι καιροί, αυτά τα πράγματα δεν ισχύουν πια, ό, τι θέλει μπορεί να κάνει το κορίτσι’.

Και σωπαίνει πάλι. Ο γιος σταμάτησε την κουβέντα, και εγώ έμεινα με ένα τεράστιο χαμόγελο να απολαμβάνω το αντισεξιστικό τάπωμα ενός ηλικιωμένου πατέρα στο γιο του.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

101 points
Upvote Downvote

6
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
5 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
6 Συντάκτες σχολίων
MitsiMirka JanicμιμόζαΜάνα ΚουράγιοΑγία Ελληνική Πολυκατοικία🏢 Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

“Ο πατέρας (…) που δεν έλεγε πολλά” , “πετάγεται ο πατέρας που τόση ώρα είναι σιωπηλός”
Κλασική περίπτωση: Αυτός που είχε τις σωστές απόψεις δεν μιλούσε πολύ, ενώ ο άλλος έπρεπε οπωσδήποτε να μας πει την φαλλοκρατική του αποψάρα.

Αγία Ελληνική Πολυκατοικία🏢
Μέλος
Συμμετέχων

Μεταφορές- μετακομίσεις : isóti̱s!
Πες τα παππού! Υπέροχη στιγμή, μας ταξίδεψες σε ένα βανάκι και απολαύσαμε ταπίδι 🏗

Μάνα Κουράγιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Πήγα το κείμενο χωρίς ανάσα ως το τέλος ψάχνοντας να βρω πού είναι επιτέλους η ισότητα, αλλά… ο παππούς με αποζημίωσε! ❤️

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Αν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας μπορούν να ακολουθήσουν την αλλαγή και να την αγκαλιάσουν τότε δεν υπάρχει καμία διαμιοληια για τους νεώτερους. Υπέροχος ο παππούς. Μια κουβέντα είπε και ήταν αρκετή

Mirka Janic
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Καλά μπορεί ο μπαμπάς να είχε στο νου του μη θελήσει η κόρη να κάνει κι αυτή μεταφορές μετακομίσεις 🙂 και τώρα που το λέω θυμήθηκα ότι 3 γκόμενοι πρωην είχαν προβλημα με τη μέση τους γιατί στα νιάτα τους είχαν δουλέψει μετακομίσεις. Και οι τρεις μεγάλα κοπρόσκυλα, ουτε το ποτηρι στο νεροχύτη δεν έβαζαν.