Επάγγελμα: Αστυνομικίνα

Στη νέα στήλη διαβάσουμε ιστορίες και απόψεις γυναικών που εργάζονται σε παραδοσιακά ανδροκρατούμενους κλάδους

Είμαι 26 και είμαι γυναίκα Αστυνομικός. Ξεκίνησα να υπηρετώ στην ελληνική αστυνομία από τα 18 μου. Η επιλογή έγινε καθαρά για να γίνω οικονομικά ανεξάρτητη με τη μία, καθώς δεν έπαιζε να μείνω στο πατρικό και δεν υπήρχε δυνατότητα σπουδών. Εννοείται πως το περιβάλλον είναι φουλ ανδροκρατούμενο και τα πρώτα χρόνια προσπαθούσα να αποδείξω τρελά στον εαυτό μου και στους συναδέλφους μου ότι μπορώ να διαχειριστώ ένα περιστατικό εξίσου επαγγελματικά, ότι μπορώ να οδηγήσω αμάξι-μηχανή εξίσου καλά, να συλλάβω κάποιον εξίσου αποτελεσματικά κτλ κτλ.

Κι επειδή πάλευα πολύ να το καταφέρω αυτό, γιατί ναι πατριαρχία, ναι φαλλοκράτες, ναι κάποιοι ούγκανοι, κάπου στεναχωρήθηκα, αγανάκτησα και είπα, έλα τέλος! Πλέον, έχω φτάσει σε σημείο απάθειας, όταν ακούω μπούρδες το λέω αμέσως και τσακώνομαι για τέτοια πράγματα με συναδέλφους και μη, χωρίς δεύτερη σκέψη. Τις προάλλες ένας συνάδελφος μου, μου είπε ότι θα μου ρίχνε μπουνιά, αν ήμουν άντρας, γιατί του είπα ότι έχει πέραση στους άντρες! 😂 Δηλαδή πόσο κόμπλεξ βρε αδερφέ! Να μην μακρυγορώ..

Αδερφές μου, Θέλω να ξέρετε ότι υπάρχουμε και εμείς που παλεύουμε από μέσα και είμαστε αρκετ@! Βέβαια υπάρχουν πολλά τομάρια μέσα κι έξω αλλά λίγο λίγο όλοι βάζουμε το λιθαράκι μας!Λένα σ’ ευχαριστώ για όλα!Είσαι δύναμη!

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

42 points
Upvote Downvote

9
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
6 Θέματα σχολίων
3 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
7 Συντάκτες σχολίων
Chaotic JesterLady ChatterleyΥδατοκρίτηςWolfcryTawn Tawn Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Chaotic Jester
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Chaotic Jester

Η αντίδραση του απαράδεκτη, αλλά αδυνατώ να δω γιατί είναι αποδεκτό σχόλιο μεταξύ συναδέλφων και εν ώρα εργασίας, το πού έχει και πού δεν έχει πέραση ο καθένας…

Tawn Tawn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Με τους συναδέλφους μας μιλάμε και περί ανέμων και υδάτων ενίοτε. Δε γίνεται μέσα στο 8ωρο οι συζητήσεις μας να είναι μόνο πάνω στη δουλειά. Αναπτύσεις και κάποια φιλική σχέση, τους βλέπεις πιο πολύ από την οικογένεια σου σε πολλές περιπτώσεις. Δε φαντάζομαι να του το είπε ενώ κάνανε αλκοτεστ σε κάποιον ας πούμε!

Chaotic Jester
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Chaotic Jester

Το σχόλιο σχετικά με το πού έχει κάποιος πέραση δεν είναι “περί ανέμων και υδάτων”. ‘Ο,τι έχει έστω και έμμεση σχέση με το σεξ είναι ευαίσθητο και πρέπει να γίνεται σε συναινετικό κλίμα, και σίγουρα όχι εκεί που ο άλλος είναι υποχρεωμένος να μας συναναστρέφεται θέλει, δεν θέλει. Πιθανολογώ πως θα σου ήταν πιο ξεκάθαρο άμα ήταν σχόλιο άντρα προς γυναίκα συνάδελφο που ενοχλήθηκε από αυτό. Εκτός κι άμα ο συνάδελφος τη ρώτησε την αποψάρα της επί του θέματος, οπότε πάσο.

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ηρωίδα μου ❤️

Μαρία Ιουλμά Δεκαοκτώ Αυγά
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Κράτα γερά, αδερφή – φωτεινή 🔆 εξαίρεση 👮🏻‍♀️!

Wolfcry
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

“Τις προάλλες ένας συνάδελφος μου, μου είπε ότι θα μου ρίχνε μπουνιά, αν ήμουν άντρας, γιατί του είπα ότι έχει πέραση στους άντρες!”.

Λίγο άκυρη η απάντησή μου αλλά εγώ θα χαιρόμουν στη θέση του. Κι ας είμαι ετεροφυλόφιλος. Η πέραση είναι ούτως ή άλλως κολακευτική κι ας ήταν από εξωγήινο με 5 χέρια και 2 κεφάλια, που κατέβηκε στη γη να βρει ώραιο άνδρα (ή γυναίκα).

Υδατοκρίτης
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Νομίζω ότι αν ήμουν ομοφυλόφιλος θα με πείραζε περισσότερο γιατί εκτός από τον υβριστικό χαρακτήρα θα υπήρχε και ο υποτιμητικός. Εντάξει, εδώ ο συνδικαλιστής τους, ο Μπαλάφας, βγήκε και είπε ότι ένας όμορφος αστυνομικός καλοπερνάει στη φυλακή και «δεν άνοιξε μύτη».

Υδατοκρίτης
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αααα, Τι ωραίο κοπλιμέντο να σου πει συναδέλφισσα στη δουλειά ότι έχεις πέραση στους άντρες!
Αλλά και ο έχων πέραση ε..
Εντάξει, εκεί πάτε για να βρείτε αμέσως δουλειά. Στη Σχολή τι σας μαθαίνουν; Να φέρεστε έτσι; Και με αυτό το ρατσιστικό κλίμα μεταξύ σας θα βγείτε στο δρόμο να επιβάλλεται την τάξη;

Lady Chatterley
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Φίλη, ειλικρινά ούτε που μπορώ να διανοηθώ τι μπορεί να περνάς στον χώρο εργασίας σου! Τα αγωνιστικά φιλιά μου.