Grey’s Anatomy και Συναίνεση

Σταθερή φαν του Grey’s Anatomy από την 1η season συνεχίζω μέχρι τώρα που είμαστε στην 15η season και ο λόγος – πέρα από το δέσιμο μου με τους χαρακτήρες- είναι επεισόδια όπως της περασμένης εβδομάδας (“Silent all these years” 19 Ε, 16 S):

Όλη η πλοκή ήταν γύρω από την σεξουαλική κακοποίηση γυναικών και την συναίνεση εστιάζοντας στην υποστήριξη μεταξύ γυναικών, στο πως να δοθεί πίσω στα θύματα η αυτενέργεια τους και στην ευθύνη των γονιών να διδάξουν τι θα πει συναίνεση στους γιους τους. Από τις σειρές που δεν φοβάται όχι μόνο να θίξει αλλά και να πάρει ξεκάθαρη θέση πολλάκις σε θέματα επίκαιρα που καίνε με κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις.

Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό που ένα τόσο μαζικό μέσο με τέτοια απήχηση επιλέγει να μιλήσει για την συναίνεση σήμερα. Έξτρα πόντους επίσης γιατί πριν την προβολή του επεισοδίου προειδοποίησαν με το εξής μήνυμα “Tonight’s episode of Grey’s Anatomy covers important topics such as sexual assault. Some content may be triggering for survivors and their loved ones. Please use caution while watching and call the National Sexual Assault Hotline if you need support: 800.656.HOPE”. Αλλά και μετά την προβολή πόσταραν γραμμή υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης με το σύνθημα “You are not alone”.

#respect από μένα

Προτείνω να δείτε το επεισόδιο ακόμα και αν δεν βλέπετε Grey’s Anatomy! Πάρτε μια γεύση από την πιο πολυσυζητημένη σκηνή:

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

71 points
Upvote Downvote

6
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
6 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
6 Συντάκτες σχολίων
PrivateMitsiVasilisglibaΛανιακέα Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Λανιακέα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Το βλέπω και εγώ! Αλήθεια έκλαιγα σε όλο το επεισόδιο σχεδόν! Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό που υπάρχει προβολή τέτοιων σημαντικών θεμάτων και μάλιστα από την οπτική του θύματος!Επίσης τεράστιας σημασίας είναι το γεγονός ότι μιλάνε για την συναίνεση και ειδικά η σκηνή που η έννοια εξηγείται στον έφηβο γιό! Θέλουμε περισσότερες τέτοιες αναφορές μέχρι να μην χρειάζεται να τα βλέπουμε στην τηλεόραση, μέχρι να περάσουν στην σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και στην παιδεία όλων των ανθρώπων!

gliba
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αν όχι το καλύτερο, ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς!
Δυνατή και η στιγμή που ο πατριος μαθαίνει στον έφηβο γιο του για τη συναίνεση.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Αγαπημένη σειρά όχι απλά για την πλοκή αλλά για όλα τα θέματα που θίγει. Γιατί η πλοκή στηρίζετε γύρω από γυναίκες, γυναίκες που δεν φοβούνται να συνδυάσουν παιδιά και καριέρα γυναίκες που δε φοβούνται να πουν ότι δεν θέλουν παιδιά, γυναίκες που δεν χρειάζονται έναν άντρα για να νιώθουν επιτυχημένες. Γιατί είχε ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών αλλά και αντρών, με το τελευταίο να έχει διαιτερα παθιασμένες σκηνές στον τελευταίο κύκλο, γιατί έχει θίξει το θέμα του εθισμού, της μισθολογικής διαφοράς ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, γιατί έχει θίξει το θέμα του ρατσισμού, του σεξισμού, της συναίνεσης αλλά και της ψυχικής υγείας.… Διαβάστε περισσότερα »

Vasilis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Ίσως να δώσω μία ακόμα ευκαιρία μια και την είχα σταματήσει στο 13ο κύκλο.

Σουβλίτσα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Αγαπημένη μου σειρά και για τους λόγους που ανέφερες!

Private
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Άλλος ένας λόγος που αγαπώ πολύ αυτή τη σειρά.. στον 15ο έχει και επεισόδιο για την σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, δυνατό και αυτό! Επίσης σας προτείνω (αν και το ξέρετε σίγουρα) το ‘how to get away with murder’ όπου η πρωταγωνίστρια εξαιρετική και βραβευμένη viola Davis είναι πάρα πολύ δυναμικη και πετυχημένη, και η σειρα έχει κάποιες ευαίσθητες αναφορές μέσα από τους πρωταγωνιστές. (Παραγωγός και σε αυτό η shonda rhimes)