Επιτρέπεται να γίνει ψυχολόγος μου κάποια που είχα κάνει κάποτε σεξ;

Ερωτήσεις απαντημένες από την ψυχολόγο Φαίνια Ξανθοπουλίδου

Γεια σας, Είναι οκ να γίνει ψυχολόγος μου κάποια με την οποία είχα one-night stand πριν 15 χρόνια? Δεν ήμασταν ποτέ φίλες, ούτε είχαμε στενές επαφές. Πειράζει να έχω ψυχολόγο κάποιο άτομο με το οποίο έτυχε να κάνω σεξ πριν πολύ πολύ καιρό?

Δεν έχω να σου πω πολλά πάνω σε αυτό. Η προσωπική μου θέση είναι πως υπάρχουν τόσοι πολλοί ψυχολόγοι, που δεν υπάρχει λόγος να διακυβεύσεις τη θεραπευτική σχέση κατ’ αυτόν τον τρόπο.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

31 points
Upvote Downvote

6
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
5 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
6 Συντάκτες σχολίων
ΣιντιAlethiometerangusμιμόζαCaprica_6 Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
mm80
Μέλος
Συμμετέχων

Εννοείται θα βρεις άλλο ψυχολόγο… η μοναδική στο πλανήτη είναι αυτή?

μιμόζα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Ναι, πειράζει.

Caprica_6
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η ίδια δέχεται να σε αναλάβει;;

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

[…] Ιδιαίτερες δυσκολίες προκύπτουν αν έχουν υπάρξει φιλικές ή κοινωνικές σχέσεις ανάμεσα στον γιατρό και τον ασθενή που ξεκινά την ανάλυση ή ανάμεσα στις οικογένειές τους. Ο ψυχαναλυτής από τον οποίο ζητείται να υποβάλει σε θεραπεία τη σύζυγο ή το παιδί ενός φίλου θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος ότι το εγχείρημα αυτό θα του κοστίσει τη φιλία όποια κι αν είναι η έκβασή του. Για την εισαγωφή της θεραπείας: Ανάμνηση, Επανάληψη, Επεξεργασία, Sigmund Freud, εκδ. Πλέθρον, 2010 Ο Φρόυντ δεν εξετάζει εδώ κ α ν το θέμα της ερωτικής σχέσης (φαντάζομαι κάπου θα έχει γράψει και γι’ αυτό). Διακινδυνεύεις τη… Διαβάστε περισσότερα »

angus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δηλαδή αν είχε πάει εκδρομή με αυτό το άτομο πριν 15 χρόνια ή αν είχαν βγει μαζί ή αν είχαν πάει μαζί για τένις, πάλι δεν έπρεπε να την έχει ψυχολογο; Ή απαγορεύεται επειδή είχαν σωματικη επαφή; Υποτίθεται ότι η ψυχολόγος δεν αναπτύσει σχεσεις με τον πελάτη για να είναι όσο το δυνατόν “αντικειμενική” (Αν υποθέσουμε ότι σε μια διαπροσωπική σχέση όπου δύο άτομα επικοινωνούν είναι δυνατόν να μην υπάρξει προσωπική ερμηνεία του μηνύματος από το ένα άτομο) και σε μια κάποια συναισθηματική απόσταση. Γιατί θεωρούμε ότι όλα αυτά παραβιάζονται αυτόματα επειδή έκαναν σεξ 1 φορά πριν 15 χρόνια; Πρόκειται… Διαβάστε περισσότερα »

Σιντι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η αντικειμενικότητα δεν είναι ο μόνος λόγος. Όπως γράφει και η φαινια διακυβευεται η θεραπευτική σχέση που είναι και πολύ σημαντική. Δεν είναι μόνο η σωματική επαφή, είναι το γεγονός ότι (λογικά) υπήρχε σεξουαλική έλξη και από τις δύο πλευρές και ότι η θεραπεύτρια έχει δει τη θεραπευομενη εν δράσει. Σε καμία περίπτωση η εκδρομή με το σεξ δεν είναι το ίδιο σε επίπεδο συναισθηματος (και η κ@@λα συναίσθημα είναι).