Επάγγελμα: Αξιωματικός στα σώματα ασφαλείας

Δουλεύω λοιπόν στα σώματα ασφαλείας, ως αξιωματικός πλέον τα τελευταία 11 χρόνια. Ας μην γελιόμαστε, στην αρχή όλα ήταν δύσκολα, έπρεπε να αποδείξουμε ότι αξίζουμε ότι ήμασταν εκεί, να αποδείξουμε ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων, να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε εύκολες γιατί κακά τα ψέματα σεξουαλική παρενόχληση υπήρχε τότε. Ευτυχώς όχι τόσο τώρα πια. Και σεξουαλική παρενόχληση δέχτηκα και όταν την απέρριψα δέχτηκα και τις ανάλογες κυρώσεις, και κάποια στιγμή είπα «μπάστα», τώρα θα κάνω κάτι για μένα. Και είμαι πλέον αξιωματικός και για να λέμε την αλήθεια και λεκτικές επιθέσεις δέχτηκα και πάλι αμφέβαλαν για τις ικανότητες μου. Και πάλι μπήκα σε περιβάλλον με έντεκα άντρες σε δύσκολο πόστο, που όμως ένιωσα σπίτι μου πλέον για οκτώ χρόνια. Ένα όμως είναι σίγουρο, δεν θα άλλαζα τίποτα, θα το ξαναέκανα χωρίς κανένα φοβο. Και αν πραγματικά θέλετε να ακολουθήσετε το επάγγελμα των ονείρων σας, έστω και ανδροκρατούμενο να μην διστάσετε να κάνετε αυτό που ονειρεύεστε!!!

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

48 points
Upvote Downvote

5
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
3 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
3 Συντάκτες σχολίων
GodmotherΣτο ακρογιάλι της ουτοπίας Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Στο ακρογιάλι της ουτοπίας
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν ξέρω τι γινόταν παλαιότερα αλλά πλέον οι γυναίκες στην Αστυνομία αφήνουν καθημερινά πολύ έντονα το στίγμα τους και απαντάνε συχνά όπως πρέπει σε τυχόν σχόλια από άνδρες συναδέλφους τους (τα οποία να σημειωσω είναι περισσότερο έμμεσα). Ευτυχώς από όσο έχω δει και ακούσει, υπάρχουν μόνο σχόλια, και όχι παρενοχλησεις άλλου τύπου..Όντως χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για να αποδείξεις σε όλους ότι έχεις τις ίδιες ικανότητες αλλά αν το καταφέρεις, δεν θα διστασουν να στο αναγνωρίσουν πλέον.. Ως αστυνομικός και δη Αξιωματικός σε δύσκολες υπηρεσίες εδώ και λίγα μόνο χρόνια, έχω να πω πως η κατάσταση είναι πολύ πολύ καλύτερη σε… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

“να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε εύκολες γιατί κακά τα ψέματα σεξουαλική παρενόχληση υπήρχε τότε”
Δεν νομίζω ότι το να μην είσαι “εύκολη” (δηλαδή να μην φλερτάρεις με συναδέλφους) σε προστατεύει από την σεξουαλική παρενόχληση. Το μόνο που μπορείς, ίσως, να καταφέρεις αν είσαι “σοβαρή”, είναι αν δεχτείς σεξουαλική παρενόχληση, οι συνάδελφοι σου να σε υποστηρίξουν’ γιατί, δυστυχώς, υπάρχει η άποψη ότι οι “εύκολες” γυναίκες αξίζουν να υποστούν σεξουαλική παρενόχληση ενώ οι “σοβαρές” δεν το αξίζουν.

Godmother
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η προηγούμενη σειρά πυροσβεστριων δυστυχώς λόγω ενός μικρού ποσοστού είχε επιδοθεί σε οτιδήποτε μπορούσες να φανταστείς. Από παράνομους δεσμούς με αξιωματικούς μέχρι πολύ πιο σκληροπυρηνικά πράγματα. Και αυτά εμείς που κοιτάζαμε τη δουλειά μας τα μάθαμε πολύ αργότερα. Για αυτό και εμείς δυο χρόνια αργότερα είχαμε πάρει ήδη την ταμπέλα, άσχετα με το ποσό σωστές ήμασταν. Ξεκινάγαμε λοιπόν ήδη με μειονέκτημα. Γι’αυτο και προσπάθησα διπλά να βγάλω αυτή τη ρετσινιά από πάνω μου. Και ναι συμφωνώ, όταν δέχτηκα την σεξουαλικη παρενόχληση όλοι στάθηκαν δίπλα μου. Δυστυχώς άλλες γυναίκες συνάδελφοι που είχαν χαρακτηριστεί «εύκολες» (εξαιτίας συμπεριφορών και ιδιαίτερων σχέσεων με παντρεμένους… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

“Και σεξουαλική παρενόχληση δέχτηκα και όταν την απέρριψα δέχτηκα και τις ανάλογες κυρώσεις”.
Άλλη μία απόδειξη του τι αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον εργασιακό χώρο. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε τι είδους ήταν αυτές οι κυρώσεις.

Godmother
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είχα τοποθετηθεί στη γραμματεία του πυροσβεστικού σταθμού για σχεδόν ένα μήνα. Η συνάδελφος Πυροσβέστρια (δυο χρόνια πιο παλιά) και παράνομος δεσμός του τότε υποδιοικητή (καθότι παντρεμένος) θεώρησε ότι ήμουν απειλή για αυτήν και ότι θα τη χώριζε το κελεπούρι. Με κατηγόρησε λοιπόν στο δεσμό της οτι δεν έκανα καλά τη δουλειά μου. Ο συγκεκριμένος είχε ήδη φάει χυλόπιτα από εμένα σε προσπάθεια πεσίματος. Βρήκε λοιπόν μια γελοία αφορμή και τσακωθήκαμε. Ο τότε διοικητής μου έδωσε δίκιο αλλά αναγκάστηκε να με ξαναγυρίσει στη βάρδια που δούλευα και πριν. Από όπου πιανόσουν λερωνόσουν. Καλύτερα έτσι. Δεν χρειάστηκε να αποδείξω τίποτα. Όλοι οι… Διαβάστε περισσότερα »