Έναν καφέ ήρθαμε να πιούμε…

Ζω στο εξωτερικό και μέχρι τώρα δεν συναναστρεφόμουν με άλλους Έλληνες για χρόνια. Πριν λίγο καιρό γέννησα το πρώτο μου παιδί και έτυχε να γνωρίσω μια Ελληνίδα με μωρό στην ηλικία του δικού μου.

Ταιριάξαμε, κάναμε παρέα και βγάζαμε τα μικρά βόλτα. Μια μέρα κανονίσαμε να βγούμε με τις οικογένειες και κάλεσε και ακόμα έναν Έλληνα(-ρα, θα δείτε γιατί) με την γυναίκα του, ας την πούμε Μαρία και το 4 μηνών μωράκι τους.  Η Μαρία μου εξομολογήθηκε πόσο κουρασμένη είναι γιατί το μωρό δε κοιμάται τα βράδια επειδή ξυπνάει να φάει κάθε 1 μιση ώρα και. Η ίδια κλαίει από τη κούραση και την απελπισία σε καθημερινή βάση. Σε κάποια φάση πήρε το παιδί να του αλλάξει πάνα (ο Ελληνάρας ούτε που κουνήθηκε) και εγώ συζήτησα με τους υπόλοιπους, αναφέροντας πως με τον πατέρα του παιδιού μου κάνουμε βάρδιες και τη μια μέρα αναλαμβάνω εγώ τα βραδινά, την άλλη αυτός.

Ο ένας άντρας όταν το άκουσε αυτό είπε: “Εγώ έχω πει, μπορώ να βοηθάω τα σαββατοκύριακα, καθημερινές δε παίζει λόγω δουλειάς”. Ο Ελληνάρας, δε, τρομοκρατημένος πετάχτηκε και είπε: “Να σου πω, τώρα που θα έρθει η Μαρία, μη πεις τίποτα για βάρδιες και τέτοια. Έναν καφέ ήρθαμε να πιούμε, μη μας χαλάσεις το σπίτι”… Σοκ! Τη λυπήθηκα πολύ τη Μαρία. Και μετά θυμήθηκα γιατί αποφεύγω τους Ελλην-άρες τόσο καιρό.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

65 points
Upvote Downvote

26
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
13 Θέματα σχολίων
13 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
21 Συντάκτες σχολίων
Kaoru ShimohiroMeddlerebelRiga Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Οταν έρχεται η κουβέντα στα μωρά και ακούω απο άντρες το ρήμα ΒΟΗΘΑΩ, μου ανεβαίνει η πίεση. Και αυτό το “δεν μπορώ λόγω δουλειάς”. ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΙΔΙ αν δεν μπορείς λόγω δουλειάς. Σιχτίρ. Και δεν το λέω ήρεμα.

Meddle
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δυστυχώς και πολλές γυναίκες επικροτούν τις παραπάνω συμπεριφορές «βοήθειας» και «ευθύνης»!!!

Lady Chatterley
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Αυτοί οι τύποι βγαίνουν σε όλες τις εθνικότητες. Και με κανέναν Έλληνα να μην ξανακάνεις παρέα για το υπόλοιπο της ζωής σου, τέτοιους θα συναντας μπροστά σου κατά καιρούς.

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Πολύ κρίμα για την Μαρία, αηδίασα πραγματικά. Μερικοί αναρωτιέμαι γιατί το κάνουν το παιδί, αν δεν έχουν σκοπό να ασχοληθούν μαζί του ή το βλέπουν σα χόμπι για τον ελεύθερο χρόνο τους τα σ/κ. Για να διαιωνίσουν το είδος τους μάλλον, το γνωστό είδος που έχουμε σιχαθεί. Οι ίδιοι εντωμεταξύ, αν ακούσουν για φεμινισμό, σου φέρνουν την άδεια πατρότητας ως ένα από τα πρώτα αντεπιχειρήματα μαζί με το ποιος παίρνει την επιμέλεια σε ένα διαζύγιο.

Wolfcry
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αμάν πια με την καραμέλα με τη δουλειά και την κούραση. Εμένα πάλι γιατί η δουλειά μου φαίνεται πιο χαλαρή σε σχέση όταν είμαι με το παιδί μου. Απλούστατα διότι η δουλειά δεν απαιτεί τη σωματική και πνευματική εγρήγορση που έχει ένας γονιός όταν βρίσκεται με το παιδί του. Γι’ αυτό το λόγο, όταν σχολάω και γυρνάω σπίτι, αναλαμβάνω σχεδόν εξ ολοκλήρου το παιδί μου. Και δεν εννοώ μόνο παιχνίδι. Αλλά και αλλαγή πάνας, μπάνιο, τάισμα. Σχεδόν τα πάντα. Τα έκανα πριν την καραντίνα, τα κάνω και τώρα που η σύζυγός μου είναι όλη μέρα σπίτι λόγω της κατάστασης. Σαφώς… Διαβάστε περισσότερα »

Looking forward
Μέλος
Συμμετέχων

Δε νομίζω ότι έχει να κάνει με την εθνικότητα. Πολλοί το αντιμετωπίζουν έτσι το θέμα. Πάντως προσωπικά δεν βρίσκω άλλο βιώσιμο τρόπο εκτος από τις βάρδιες για το μεγάλωμα ενός ανήσυχου μωρού! Αν δεν υπάρχει σύμπνοια στο ζευγάρι δύσκολα τα πράγματα!

soukaivou
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ε πως δεν έχει να κάνει με την εθνικότητα ρε παιδιά; Τα τελευταία χρόνια σε όποια έρευνα έχει γίνει στην Ευρώπη για την ισότητα των φύλλων η Ελλάδα παίρνει μονίμως τα μετάλλια των τελευταίων θέσεων. Εντάξει, και ο Σουηδός μπορεί να είναι σεξιστής, αλλά άλλο να είναι ο ένας στους 100 κι άλλο οι 70 στους 100. Οι διαφορές είναι αισθητές, δεν είναι ότι η κοπέλα απλά έτυχε να πέσει σε έναν τέτοιο που ήταν και Έλληνας.

Το_κοτσύφι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Πόσο στερεοτυπικος μαλακας. Πραγματικά σαν να το άκουσα αυτό το μην μας χαλάσεις το σπίτι.

Ελπίζω, στο σίκουελ της ελληνικής ταινίας του ’60 που παρακολούθησες, η Μαρία να έρθει σε επαφή με άλλες σαν εσένα, ή μέσω ίντερνετ ή να διαβάσει ή να μπει εδώ, δεν έχει σημασία ο τρόπος και να του πει μια ωραία πρωία, ξύπνησαν οι σκλάβοι Αντωνάκη μου!!!

mongrel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

“Αντωνάκη”, χωρίς “μου”!

Το_κοτσύφι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Αχ συγγνώμη είχα έναν ενδοιασμό αν έχει ή όχι και βαρεθηκα να το ψάξω χαχαχαχ

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

“Πάει και το μου”
Αααααααχ, παιδιά εγώ την αγαπώ αυτήν την ταινία❤

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

το ότι έχεις αναγάγει το θέμα σε εθνικό ζήτημα δεν σε τιμά καθόλου γιατί κι εσύ ελληνίδα (όχι τυχαίο το ε μικρό και όχι κεφαλαίο) είσαι…. η Ελλάδα έδωσε μαθήματα πολιτισμού στο καιρό της πανδημίας αντιθέτως με πολλές “προηγμένες” χώρες – που ίσως έχετε μεταναστεύσει σε μία από αυτές- που έβαλαν τις οικονομίες ΠΆΝΩ από τον άνθρωπο….. και αν δεν το έχετε ξανακούσει ή δεν το έχετε δει ακόμη και σε ταινίες διαφόρων χωρών τέτοια γαϊδούρια σαν το σύζυγο της Μαρίας υπάρχουν ΠΑΝΤΟΎ!!!! σε όοοολες τις χώρες!!!! καταληκτικά λοιπόν θα μπορούσε να είναι οποιασδήποτε εθνικότητας ο ξύπνιος της παρέας σας… Διαβάστε περισσότερα »

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Παντού υπάρχουν γαϊδούρια, αλλά όπως και να το κάνουμε ο Σκανδιναβός έχει μεγαλύτερη συμμετοχή. Για τη θέση της Ελλάδας σε θέματα ισότητας φύλου στις στατιστικές, ας μην μιλήσω καλύτερα.

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Νομιζω πως οσοι εχουμε ζησει εκτος ελλαδας ή εχουμε συναναστραφει με μη Ελληνες εχουμε μπολικα παραδειγματα που
μπορουμε να αναφερουμε γαιδουρινες συμπεριφορες πολλων διαφορετικων ανθρωπων, πολλων διαφορετικων εθνοτητων. Το τσουβαλιασμα και μενα μ ενοχλει (πχ οι γαλλοι ειναι αγενεις, οι ελληνες ειναι γαιδουρια κτλ). Επισης απο το ενα παραδειγμα για εναν συγχωριανο μας ή γειτονα ή συναδελφο δεν ειναι λογικο να θεωρουμε οτι αποτελει επιχειρημα για τα οσα λεμε. Αποτελει επιχειρημα μονο για τη συγκεκριμενη περιπτωση. Γενικα τις (κακες κυριως) συμπεριφορες δεν μπορουμε να τις αποδιδουμε σε λαους, μου φαινεται καπως αδικο μη πω επικινδυνο.

Kaoru Shimohiro
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Και γιατί δε ρώτησες κι εσύ αφού μάζεψες τα πεσμένα σου αυτιά “και τι θα έκανε ρε συ Μανώλη, παγώνι; Κορίτσι ή αγόρι ρωτάμε αν έκανε.” Εννοώ γιατί περίμενες από τη μητέρα σου να μιλήσει ενώ ήσουν παρούσα;

mm
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Σταυρούλα, σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας, έχεις ακούσει το “μηδένα προ του τέλους μακάριζε”; Μακάρι να βγω ψεύτρα, αλλά θεωρώ ότι μέχρι να βγει μια αποδεκτή θεραπεία, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Για την ακρίβεια φοβάμαι ότι είμαστε ακόμα στην αρχή, οπότε, καλύτερα να μην πανηγυρίζουμε ακόμα, ας το αφήσουμε για το τέλος.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

mmm
συμφωνώ φυσικά…
όμως τουλάχιστον δεν μας διέλυσε με το καλημέρα σας όπως έξω….

tsoutseki71
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δε συμφωνώ ότι είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Είναι ισοπέδωση το να λέμε ότι γαϊδούρια σαν το σύζυγο της Μαρίας υπάρχουν σε όοοολες τις χώρες, πρώτον γιατί είναι σαν βγάζουμε λάδι τα της Ελλάδας και δεύτερον γιατί σε καποιες άλλες χώρες αυτά τα γαϊδούρια είτε είναι πολύ λιγότερα είτε δεν τολμάνε να πετάνε τις αρλούμπες τους χωρίς καμία συναίσθηση του τι θα σκεφτούν οι άλλοι γι’ αυτούς. Όσον αφορά ότι αν αυτές οι χώρες έβαλαν την οικονομία πάνω απ’ τον άνθρωπο, ουδεμία σχέση έχει με το θέμα.

Kaoru Shimohiro
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Κυρία Σταυρούλα, μη μου συγχύζεστε. Έκανε μια ατυχή χρήση της λέξης, αν και με τη λέξη Ελληνάρας πάνω κάτω καταλαβαίνουμε τι εννοούσε η γράφουσα . Σαφώς και το τσουβάλιασμα δεν είναι σωστό. Το σωστότερο θα ήταν: ο σύζυγος της Μαρίας ο παπάρας. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Να είναι δίπλα η σύζυγος του και να περιγράφει την απελπισία της κι αυτός να σφυρίζει αδιάφορα; Δηλαδή, έλεοc! Εγώ πάλι έχω μια άλλη απορία, γιατί όταν πήγε η κοπέλα να αλλάξει το μωρό είπες για τις βάρδιες; Εκείνη την ώρα που έλεγε τα περί απελπισίας έπρεπε να τα πείτε ή εσύ ή ο… Διαβάστε περισσότερα »

Kankan
Μέλος
Συμμετέχων

Ο εν λόγω κύριος μάλλον συγκάτοικος είναι και όχι πατέρας. Αγνοεί πλήρως τον ρόλο του. Κρίμα στην κοπέλα και κρίμα και στο παιδί αν συνεχίσει να είναι αμέτοχος στο μεγάλωμα του. Τέλος να σχολιάσω το Ελληνάρας… Το να βάζεις ταμπέλα και να γενικεύσεις κάτι μου φαίνεται τόσο κομπλεξικό όσο και να λες κάποιον χωριάτη κρύβοντας την δική σου καταγωγή που είναι από το ίδιο χωριό! Κρίνουμε συμπεριφορές βασικά…

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

πες τα kankan