Είναι κακό που «τελειώνω» τόσο γρήγορα;

Το προβλημά μου έχει ως εξής: Είμαι 37 χρονών, έχω μια σχέση 3 χρόνια και τον τελευταίο ζούμε μαζί. Κάνουμε σεξ 1 με 2 φορές την εβδομάδα. Κάθε φορά που γίνεται τους τελευταίους 7-8 μήνες, εγώ έρχομαι σε οργασμό 1 με 2 λεπτά μετά την διείσδυση. Άντε σε 3 αν κρατηθώ πολύ. Μπορεί να σας φαίνεται αστείο ή παράλογο αλλά είναι έτσι ακριβώς κάθε φορά χωρίς εξαίρεση. Από την μια χαίρομαι που απολαμβάνω οργασμούς χωρίς καμιά προσπάθεια τόσο εύκολα, από την άλλη αυτό δεν απολαμβάνω την διαδικασία πια και με αγχώνει κιόλας η σκέψη του σεξ αφού ξέρω ότι θα τελειώσω αμέσως. Να σας πω ότι δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου προκαταρκτικά πια. Ο φίλος μου λέει ότι δεν τον πειράζει, του αρέσει που ικανοποιούμαι και είμαστε κουρασμένοι μπλα μπλα μπλα αλλά εγώ πιστεύω ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Καμία ιδέα; 

Aπαντηση

Αγαπητή φίλη,

πριν απαντήσω στην ερώτησή σου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι τέτοιες ερωτήσεις συνήθως απαιτούν αρκετή συζήτηση προκειμένου να απαντηθούν και αν πραγματικά υπάρχει πρόβλημα, πολλές φορές χρειάζεται καιρό για να λυθεί.

Αρχικά είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι το να φτάνει σε οργασμό μια γυναίκα τόσο γρήγορα δεν θεωρείται ότι είναι σεξουαλική δυσλειτουργία, ούτε αυτό σημαίνει, όπως λες, πως υπάρχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα. Στην διεθνή βιβλιογραφία δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα από καμία επιστημονική εταιρεία ο γυναικείος πρόωρος οργασμός ως σεξουαλική διαταραχή με τον ίδιο τρόπο που έχει αναγνωριστεί π.χ. η πρόωρη εκσπερμάτιση στον άνδρα, ή η αδυναμία επίτευξης οργασμού.

Επιπλέον είναι πολύ καθησυχαστικό το γεγονός ότι δεν αναφέρεις κανένα πρόβλημα στην μέχρι τώρα σεξουαλική σου ζωή, οπότε είναι μάλλον απίθανο να έχεις κάποιο ιατρικό πρόβλημα.

Το βασικό ερώτημα στο οποίο δεν μας δίνεις πληροφορίες όμως είναι αν στον ίδιο χρόνο τελειώνει και ο σύντροφός σου. Αυτό είναι και το πραγματικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί, καθώς σε μια υγιή σεξουαλική σχέση είναι σωστό να ικανοποιούνται τα μέλη του ζευγαριού, οπότε θα ασχοληθούμε και με τα δύο ενδεχόμενα.

1) “Τελειώνω πολύ γρήγορα και αρκετά πριν τον σύντροφό μου”

Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να προκαλείται σημαντικό πρόβλημα στην σεξουαλική ζωή του ζευγαριού, και σημαντικό άγχος στη γυναίκα καθώς μπορεί να νιώθει ότι δεν επαρκεί για να ικανοποιήσει τον άνδρα. Εδώ δεν μπορεί να υπάρξει μαγική λύση και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μπορέι να χρειαστεί καιρός και σημαντική προσπάθεια προκειμένου να υπερκεραστεί το πρόβλημα, ενώ απολύτως απαραίτητη είναι η πολύ καλή επικοινωνια μεταξύ του ζευγαριού.

Το ζευγάρι πρέπει κατά την διάρκεια της επαφής να αναζητήσει “τις κινήσεις” που επιταχύνουν την επίτευξη οργασμού στην γυναίκα και να τις αποφεύγει (π.χ αγγίγματα στην κλειτορίδα), και να εστιάσει περισσότερο στις κινήσεις και στις πράξεις που μπορεί να επιταχύνουν την εκσπερμάτιση στον άνδρα. Με λίγη προσπάθεια το ζευγάρι θα μπορέσει να αναπτύξει τον δικό του κώδικα επικοινωνίας κατά την διάρκεια της επαφής προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερος συγχρονισμός.

Το θετικό στην περίπτωση που το πρόβλημα είναι ότι η γυναίκα τελειώνει πριν από τον άνδρα είναι ότι μετά τον γυναικείο οργασμό δεν ακολουθεί  “ανερέθιστη περίοδος” όπως στον άνδρα, και έτσι η πλειονότητα των γυναικών μετά από μία μικρή διακοπή της διεισδυτικής επαφής μπορούν να συνεχίσουν την επαφή μέχρι την ικανοποίηση του άνδρα ή και προς επιτευξη περισσότερων του ενός οργασμών.

2) “Και εγώ και ο σύντροφός μου τελειώνουμε πλέον πολύ γρήγορα και δεν απολαμβάνω τό σεξ όσο παλιά”

Είναι πολύ συχνό για τα ζευγάρια που γνωρίζονται τόσο καιρό να “έχουν μάθει τα κουμπιά τους” και να ικανοποιούνται πολύ γρήγορα, και σίγουρα πιο εύκολα από όταν η σχέση είναι ακόμα στα πρώτα της στάδια.Ζευγάρια που εργάζονται για πολλές ώρες και είναι μακριά από το σπίτι πιθανώς να επιδιώκουν μια πιο γρήγορη σεξουαλική επαφή, προσπερνώντας τα προκαταρκτικά και εστιάζοντας κατευθείαν στην επίτευξη οργασμού.

Εδώ η λύση είναι μάλλον πιο εύκολη καθώς το ζευγάρι μπορεί να συζητήσει το θέμα (αποφεύγοντας να επιρρίψει ευθύνες ο ένας στον άλλον – άλλωστε δεν φταίει κανείς) , και να επιδιώξει να αφιερώσει λίγο περισσότερο χρόνο στην ερωτική ζωη. Κάποια ξεκούραστα απογεύματα η Σαββατιοκύριακα σπίτι χωρίς πίεση και άγχος μπορεί να είναι αρκετά για να ξαναθυμηθεί το ζευγάρι την ικανοποίηση που μπορεί να δώσει ένα ερωτικό παιχνίδι κατά την διάρκεια των προκαταρκτικών (το οποίο να μπορούσε να καθυστερήσει την διεισδυτική επαφή). Επιπλέον, για κάθε άντρα και γυναίκα υπάρχουν στάσεις στο σεξ που μπορεί να καθυστερούν ή να επιταχύνουν την επίτευξη οργασμού. Π.χ στάσεις κατά τις οποίες αποφεύγεται ο ερεθισμός της κλειτορίδας μπορούν να καθυστερήσουν τον οργασμό. Άλλα ζευγάρια διακόπτουν για λίγο την διεσδυτική επαφή πριν την επίτευξη οργασμού προκειμένου να παρατείνουν τη διάρκειά της. Με λίγη προπάθεια είναι εφικτό να μεγαλώσει το χρονικό διάστημα που κρατάει η σεξουαλική επαφή, το οποίο πολλές φορές συνοδεύεται από εντονότερη κορύφωση.

Ελπίζω να σου έδωσα κάποια μικρή βοήθεια στο πρόβλημά σου, είτε ανήκεις στην πρώτη κατηγορία είτε στην δεύτερη. Δυστυχώς δεν υπάρχουν γρήγορες και εύκολες λύσεις όταν ένα ζευγάρι δεν αισθάνεται ικανοποιημένο από τη σεξουαλική του ζωή και χρειάζεται “συντονισμένη προσπάθεια” προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όπως οι “τέλειες σχέσεις”, έτσι και το “τέλειο σεξ” δεν είναι κάτι που έρχεται από μόνο του και θέλει συνεχή -ευχάριστη- δουλειά και από τους δύο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

48 points
Upvote Downvote

3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
1 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
2 Συντάκτες σχολίων
flavors Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
flavors
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Μήπως πρόκειται για ομοφυλόφιλο ζευγάρι;