Εγώ είμαι μια γυναίκα παλαιών αρχών

Τώρα βέβαια ξέρω ότι όλες εσείς οι μοντέρνες φεμινίστριες δεν τα πιστεύετε αυτά

Δεν ξέρω τι πιστεύετε εσείς οι φεμινίστριες, αλλά εγώ είμαι γυναίκα παλαιών αρχών.

Από μικρή έμαθα ότι είναι στην φύση της γυναίκας να φροντίζει και να περιποιείται τους άλλους και πρώτα απ όλα βέβαια τον άντρα της και τα παιδιά της. Γι αυτό και η γυναίκα πρέπει οπωσδήποτε να δουλεύει και να βγάζει χρήματα. Γιατί δεν υπάρχει φυσικά μεγαλύτερη φροντίδα από την οικονομική φροντίδα. Έτσι και εγώ φροντίζω των άντρα μου και τα παιδιά μου παρέχοντας τους μια άνετη ζωή μέσω των χρημάτων που κερδίζω. Γιατί εγώ είμαι Ανατολίτισσα γυναίκα: εγώ θέλω τον άντρα μου να τον έχω πασά, να τον περιποιούμαι, να τον υπηρετώ. Και τον υπηρετώ δουλεύοντας και βγάζοντας χρήματα ώστε να ζει εκείνος πλουσιοπάροχα.

Επίσης, η γυναίκα έχει από την φύση της το μητρικό ένστικτο και την ενδιαφέρει η ασφάλεια του παιδιού της. Ένας ακόμα λόγος που η γυναίκα πρέπει να δουλεύει: για να βγάζει χρήματα και να ασφαλίσει οικονομικά το παιδί της όσο γίνεται περισσότερο.

Άλλωστε, το μητρικό ένστικτο είναι και ο λόγος που μόνο η γυναίκα είναι κατάλληλη για να αναλαμβάνει ηγετικές θέσεις όπως διευθύντρια, πρωθυπουργός κτλ. Γιατί, όπως η μητέρα λόγω του μητρικού ενστίκτου μπορεί καθοδηγήσει τα παιδιά της, έτσι και η ηγέτιδα λόγω του μητρικού ενστίκτου μπορεί να καθοδηγήσει τους υφισταμένους της.

Από την άλλη, στην φύση του άντρα είναι να προστατεύει. Γι αυτό, αλλά και επειδή είναι πιο δυνατός σωματικά από την γυναίκα, ο άντρας είναι αυτός που πρέπει να μένει σπίτι και να μεγαλώσει τα παιδιά. Γιατί για να προστατεύει ο πατέρας τα παιδιά, πρέπει να  είναι όσο το δυνατόν περισσότερο κοντά τους, αν πχ. μπει ο κλέφτης μέσα στο σπίτι πώς θα μπορέσει ο πατέρας να προστατεύσει το παιδί αν δεν είναι εκεί αλλά λείπει στη δουλειά; Δεν μπορεί να το προστατεύσει το παιδί από τον κλέφτη η μητέρα γιατί είναι αδύναμη σωματικά, έχει λιγότερη μυϊκή δύναμη από τον άντρα.

Ένας ακόμα βασικός λόγος που ο άντρας πρέπει να αναλαμβάνει το μεγάλωμα του παιδιού είναι ότι ο άντρας από την φύση του είναι πολεμιστής και ανταγωνιστικός, δηλαδή του αρέσει να βρίσκεται στο πεδίο της μάχης, να πολεμάει και να ανταγωνίζεται με άλλους άντρες. Kαι επειδή δεν υπάρχει μεγαλύτερη μάχη από το να μεγαλώσεις ένα παιδί, δεν υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός ανάμεσα σε δυο άντρες από το ποιος θα καταφέρει να μεγαλώσει καλύτερα τα παιδιά του.                 Γι αυτό μάλιστα λέμε ότι ο άντρας είναι “ο αρχηγός της οικογένειας”: γιατί είναι δικιά του δουλειά να ασχολείται με την οικογένεια, δηλαδή με τα παιδιά.

Επιπλέον, είναι στην φύση του άντρα να είναι ο κυνηγός, δηλαδή να βγει έξω από το σπίτι και να φέρει την τροφή, να είναι με άλλα λόγια ο κουβαλητής. Γι αυτό και είναι δουλειά του άντρα να πηγαίνει κάθε μέρα στο σουπερμάρκετ και στην αγορά, να κυνηγήσει (δηλαδή, να ψωνίσει) τα καλύτερα τρόφιμα, και να τα φέρει σπίτι.

Τέλος, στην φύση του άντρα είναι να παρέχει στην οικογένεια. Γι αυτό και οι δουλειές του σπιτιού είναι ευθύνη του άντρα: εκείνος είναι που πρέπει να παρέχει στην γυναίκα και στα παιδιά ένα ζεστό πιάτο φαγητό, πλυμένα και σιδερωμένα ρούχα, ένα καθαρό σπίτι. Άλλωστε, δεν είναι τυχαία η φράση: “Ο άντρας είναι η κολώνα του σπιτιού.”. Εφόσον λοιπόν ο άντρας είναι η κολώνα του σπιτιού, αυτός είναι που πρέπει να κάνει κουμάντο στο σπίτι, δηλαδή να κάνει τις δουλειές του σπιτιού.

Τώρα βέβαια ξέρω ότι όλες εσείς οι μοντέρνες φεμινίστριες δεν τα πιστεύετε αυτά. Σκοπός σας είναι να αλλάξετε τους ρόλους που η ίδια η φύση έδωσε στα δύο φύλα, να κάνετε τους άντρες γυναίκες και τις γυναίκες άντρες. Γιατί δυστυχώς ο σημερινός φεμινισμός έχει ξεχάσει κάτι πολύ σημαντικό για τα δύο φύλα: ότι είμαστε ίσοι αλλά όχι όμοιοι! Άλλη είναι η δουλειά της γυναίκας, άλλη είναι η δουλειά του άντρα: η δουλειά της γυναίκας είναι να φροντίζει (δηλαδή να βγάζει λεφτά) και η δουλειά του άντρα είναι να προστατεύει (δηλαδή να μεγαλώνει τα παιδιά). Εγώ πάντως όφειλα να σας πω την άποψη μου, έστω και αν σας φαίνεται παλιομοδίτικη και ξεπερασμένη. Σας το είπα άλλωστε: εγώ είμαι μια γυναίκα παλαιών αρχών.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

60 points
Upvote Downvote

27
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
17 Θέματα σχολίων
10 Απαντήσεις θεμάτων
5 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
18 Συντάκτες σχολίων
αλουμινατηΉραBetty BoopMrx. Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
stephiestep
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Παρότι δεν ξέρω αν το έγραψες με ειρωνική διάθεση, έχω να πω πως αυτό το κείμενο θα γινόταν ένας εξαιρετικός ειρωνικός μονόλογος σε μονόπρακτο. Εξαιρετικός. Διαβάζοντας ένιωθα σα να έβλεπα τις κινήσεις της ηθοποιού στη σκηνή: να τακτοποιεί τα φλιτζάνια του καφέ, να σκουπίζει τα πιάτα, να απαντάει σε μέηλ της δουλειάς στο κινητό της, να σκουπίζει, να σημειώνει για τη δουλειά της, να μαγειρεύει, να μιλάει στο κινητό με τ@ προϊστάμεν@ της, “Ναι, θα το έχω έτοιμο, ναι, ναι, φυσικά, είναι Σαββατοκύριακο, φυσικά, έχω χρόνο”, να σερβίρει και στο τέλος του μονόπρακτου να μπαίνουν ο άντρας και τα παιδιά… Διαβάστε περισσότερα »

Μάνα Κουράγιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Φωτεινή, είναι σούπερ!! Μπράβο, μπράβο, μπράβο!!!!! 👏👏👏👏👏👏👏

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Μια απόδειξη ότι η καραμέλα “είμαστε ίσοι αλλά όχι όμοιοι” είναι παντελώς άχρηστη και χρησιμοποιείται μόνο για να δικαιολογήσει την υπάρχουσα καταπίεση. Να που το επιχείρημα περί φύσης μπορεί να οδηγήσει σε αντίστροφο αφήγημα. Μπράβο Φωτεινή.

Andromeda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Τζάμπα τα ποπ κορν που ετοίμασα. I didn’t see that coming 👏

Between Worlds
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πολύ καλά τα γράφεις, αλλά ποιος τα καταλαβαίνει;

Αυτό με τη φύση πια, λες και είμαστε άλλο είδος, λες και δεν έχουμε εκπολιτιστεί.

Προσωπικά, σε παρέες έχω συναντήσει το: είμαι παλαιών αρχών από άντρες. Χωρίς απαραίτητα να το αναλύουν. Οπότε κρατάω αποστάσεις. Χμ, ίσως αρχίσω να λέω ότι είμαι γυναίκα νέων/μοντέρνων αρχών.

Mrx.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Άντρες παλαιών αρχών, αυτή η μάστιγα…

Mrx.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλα ναι, νομίζω όλοι σε κάποια στιγμή της ζωής μας έχουμε ωραιοποιήσει το παρελθόν, τους ανθρώπους του και τον τρόπο που ζούσαν, μέχρι να δούμε πίσω από την κουρτίνα και συνηδειτοποιήσουμε πώς ζούσαν οι άνθρωποι σε τέτοιες εποχές και πώς συμμπεριφέρονταν στην πραγματικότητα. Τώρα για το “άντρας παλαιών αρχών” , όταν το ακούς χτυπάνε αμέσως καμπάνες και το έχω περάσει και προσωπικά. Όχι σε σημείο εγώ θα μιλάω και εσύ θα ακούς, αλλά τι εννοείς ότι δε θα πληρώνω πάντα εγώ σε ραντεβού… Όταν όλοι γύρω σου σε μεγαλώνουν με ορισμένα πρότυπα και ιδέες, παρόλο που σου φαίνονται πολλά λάθος,… Διαβάστε περισσότερα »

Lilian
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Lilian

Άρα λέμε πως: Γυρνάει η γυναίκα απ την οικοδομή, της φέρνει ο άντρας τις παντόφλες, της βάζει να φάει, αν δεν της αρέσει το φαΐ του σκάει και μία, της φέρνει εφημερίδα, μετά αυτός βάζει τα παιδιά για ύπνο και μετά πρέπει να εκπληρώσει τα συζυγικα του καθήκοντα θέλοντας ή όχι, και να την ικανοποιήσει άσχετα αν ο ιδιος ικανοποιηθεί. Και φυσικα αν η γυναικα θελει να ξενοκοιμηθεί, γυναίκα ειναι, θα το κανει, ειναι στη φυση της. Κι αν ο αντρας θελησει να φυγει, δεν εχει πού να πάει, δεν είναι οικονομικά ανεξάρτητος και οι γονείς του θα του πουν… Διαβάστε περισσότερα »

Evey
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Συμμετέχων

Καλοοο…τέρμα διασκεδαστικό!!!

Mirka Janic
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Με την προυποθεση βέβαια ότι παιρνεις πολυ παραπανω από τα 540 του βασικου μισθου, αλλιώς όλο το σχήμα πάει στράφι.

Lula
Επισκέπτης
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μου άρεσε πολύ το κείμενο σου

mongrel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

🤣😂🤣