Έγινα δυσάρεστη: «Βοήθησα τη φίλη μου να γίνει δυσάρεστη»

Πριν λίγες μέρες με φιλοξενούσε φίλη μου στην Ολλανδία η οποία νοικιάζει ένα δωμάτιο σε μια μονοκατοικία, στην οποία μέσα μένει και ο ιδιοκτήτης. Ποτέ δεν είχε προβλήματα μαζί του, μέχρι που η κοπέλα έκανε κάποια πράγματα για τα οποία είχε ζητήσει την άδεια και εκείνος της την είχε δώσει. Αλλά μάλλον δεν του άρεσε όταν είδε τα πράγματα στην πράξη τελικά και αντί να εκφράσει τις αντιρρήσεις του σαν άνθρωπος προτίμησε να ξεπεράσει κατά πάρα πολύ τα όρια. Ένα από αυτά τα πράγματα είναι να φιλοξενήσει φίλους της για κάποιες μέρες.

Ένα βράδυ λοιπόν, γυρνάμε αργά. Η κεντρική  πόρτα χαλασμένη, όπως και οι περισσότερες μέσα στο σπίτι, δεν κλείνουν χωρίς θόρυβο. Ανεβαίνουμε στο δωμάτιο, αφήνουμε πράγματα, εγώ κατεβαίνω στην κουζίνα να βάλω νερό. Η φίλη μου μένει στο δωμάτιο της. Της ξεφεύγει το φύλλο της ντουλάπας και κοπανάει. Μπορεί να συμβεί σε όλους. Και πετάγεται ο ιδιοκτήτης από το δικό του δωμάτιο, μπουκάρει στο δωμάτιο της και αρχίζει να ουρλιάζει κοπανώντας πόρτες, ντουλάπια και ότι βρει “it’s OK to come back any time of the night, but you don’t do this, you don’t do that!” και φεύγοντας πετάει και ένα θεϊκό  “learn some manners!”.

Ανεβαίνω πάνω και βρίσκω τη φίλη μου έντρομη. Το πρώτο πράγμα που μου είπε είναι ότι ο τύπος μπούκαρε στο δωμάτιο της χωρίς να χτυπήσει, της μίλησε όπως της μίλησε ενώ εκείνη ήταν με τα εσώρουχα. Ναι, με τα εσώρουχα. Και έκατσε εκεί ο τύπος, δεν πτοήθηκε, να της βγάλει λόγο για την ντουλάπα που της έφυγε μέσα στη νύχτα κατά λάθος.

Το συζητάμε με τη φίλη μου και εννοώ είναι τρομοκρατημένη με αυτό που συνέβη, δεν θέλει να πει και να κάνει τίποτα, για να μην χαλάσει το κλίμα. Ποιο κλίμα να χαλάσεις, γλυκό μου; Ένα κλίμα όπου ο ιδιοκτήτης του σπιτιού παραβιάζει το χώρο σου και εσύ είσαι τρομοκρατημένη; Όχι, θα κάτσεις να του το κάνεις λιανά, να μην ξανατολμήσει να μπουκάρει έτσι στο χώρο σου.

Μου πήρε λίγη ώρα να την πείσω να αντιδράσει, γιατί αν άφηνε έτσι αυτό το περιστατικό, η κατάσταση ενδεχομένως να γινόταν χειρότερη. Οπότε το συζήτησαν, ο τύπος ούτε που αναφέρθηκε σχεδόν, στο περιστατικό και από την κουβέντα τελικά αποκαλύφθηκε ότι φυσικά και δεν ήταν η ντουλάπα το θέμα, αλλά η φιλοξενία φίλων, για την οποία η κοπέλα ρώτησε, εκείνος έδωσε την άδεια, και τελικά δεν του άρεσε το πλάνο, αλλά μάλλον δεν ήθελε να της πει να μην μείνουν οι φίλοι σπίτι, αλλά προτίμησε να φερθεί όπως φέρθηκε.

Τα καλά νέα είναι ότι η φίλη ορθώνει ανάστημα τώρα χωρίς να φοβάται.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

59 points
Upvote Downvote

11
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
6 Θέματα σχολίων
5 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
7 Συντάκτες σχολίων
Φριζαρισμένο μαλλίChainReactionJelly Rollloglady Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Για εμένα το βασικό είναι ότι μπήκε στο δωμάτιο χωρίς να χτυπήσει και μάλιστα, αν και είδε μια γυναίκα μόνο με τα εσώρουχα δεν βγήκε αμέσως έξω. Γι αυτό του είπε κάτι η φίλη σου; Ρωτάω γιατί λες ότι: “το συζήτησαν, ο τύπος ούτε που αναφέρθηκε σχεδόν, στο περιστατικό”. Αυτό μέχρι και μήνυση σηκώνει! Εγώ μετά από αυτό θα φοβόμουν να μείνω μόνη μαζί του στο ίδιο σπίτι. Μήπως να σηκωθεί να φύγει η φίλη σου;

loglady
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Κι εγώ θα φοβόμουν.

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Απλά να πω ότι αυτός, θα έκανε το ίδιο απ’ ό,τι φαίνεται και σε κάποιο αγόρι. Δεν σέβεται γενικώς όρια. Ούτε χώρου, ούτε προσωπικά, γι’αυτό δεν χτύπησε και δεν τον πτόησε το ότι εκείνη την ώρα ο άλλος άνθρωπος ήταν ημίγυμνος μπροστά του, αυτός είχε πάει αποφασισμένος να κατσαδιάσει το άτομο που παραβίασε όρια τα οποία ουδέποτε αυτός έβαλε, δλδ το να έχει φιλοξενούμενους.

loglady
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Ο σπιτονοικοκύρης μπορεί όντως να αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο και με κάποιο αγόρι, πόντια, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι αν ήμουν αγόρι θα φοβόμουν. Ενόχληση σίγουρα θα ένιωθα, παραβίαση ορίων και προσωπικού χώρου, εκνευρισμό κ.λπ., αλλά μάλλον όχι φόβο.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Πρώτον, δεν είμαι σίγουρη ότι θα φερόταν τόσο άσχημα σε αγόρι: η κοινωνία έχει μάθει σε όλους να υπολογίζουν τους άντρες περισσότερο. Δεύτερον και κυριότερο, εφόσον εισέβαλε χωρίς προειδοποίηση σε δωμάτιο γυναίκας και μάλιστα δεν έφυγε αν και αυτή ήταν με τα εσώρουχα, τίθεται και το θέμα της παραβίασης ιδιοτικοτητας από σεξουαλική πλευράς. Δεν ξέρω αν αυτό που έκανε μπορεί να ονομαστεί σεξουαλική παρενόχληση, πάντως σε αυτή την κατηγορία πράξεων το τοποθετώ.

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Συγγνώμη, πήγε, το συζήτησε και ο τύπος “ουτε που αναφέρθηκε σχεδόν” στο περιστατικό? Τι πήγε να συζητήσει τότε? Πόσο δυσαρεστήθηκε εκείνος για την ελευσή σας? Το μονο που έπρεπε να μπει σε εισαγωγικά ειναι το “δυσάρεστη”. Καταρχήν, αν όντως ειχε προβλημα με την παραμονή σας εκεί, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να γίνει δυσάρεστος εξαρχής, όπως φάνηκε και στην συνέχεια. Ακομη και έτσι να ήταν όμως, ακόμη και να παρεμβάλλονται και άλλα περιστατικά που δεν αναφέρονται εδώ, για κανένα αναθεματισμένο λόγο, δεν νοείται να μπουκάρεις στο δωμάτιο ή στο χώρο που νοικιάζει ο άλλος με τέτοια επιθετικότητα. Γενικά ΔΕΝ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙΣ… Διαβάστε περισσότερα »

ChainReaction
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ένα από τα πολλά παραδείγματα γιατί δεν πρέπει να νοικιάζουμε ποτέ δωμάτιο σε σπίτι που μένει ο ιδιοκτήτης… Θα σου κάνει την ζωή πατίνι γιατί είναι σπίτι του και κάνει ότι θεωρεί αυτός σωστό..
Λυπάμαι για την φίλη σου και μπράβο που την βοήθησες!!!

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Είναι διαφορετικό να ενθαρρύνεις κάποιον να αντιδρά όταν παραβιάζονται τα όρια του από το να τον προτρέπεις να αντιδράσει επί τόπου. Το πρώτο είναι καλό, το δεύτερο μπορεί να είναι επικίνδυνο για τον ίδιο.

inside job
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Μα καλά, η πόρτα του δωματίου δεν κλειδώνει; Ή ξεχάστηκε η φίλη σου;