Έγινα δυσάρεστη: Του τα έψαλα και κατάλαβε την χοντράδα που είπε

Ο μπαμπάς μου, συχνά πυκνά, πετάει σεξιστικά σχόλια, σαν από συνήθεια, χωρίς να έχει επίγνωση του τι λέει ακριβώς. Έτσι τις προάλλες, συζητούσα με την μαμά μου για μια συνάδελφο μου, που τώρα είναι συνταξιούχος ας την πούμε Μαρία. Την γνωρίζουν και οι δύο και περιέγραφα ότι είναι εθελόντρια σε έναν οργανισμό που φροντίζει ορφανά παιδιά. Και ο μπαμπάς μου αυτό που βρήκε να πει ήταν κάτι του στυλ: «Ε, βέβαια αφού δεν παντρεύτηκε και δεν έκανε παιδιά, τρέχει τώρα σε φιλανθρωπίες. Και η άλλη τάδε έτσι έκανε».

Θύμωσα πάρα πολύ μαζί του, θύμωσα που ένας άνθρωπος κάνει μια καλή πράξη και αντί οι υπόλοιποι να τον εκτιμούν και να τον επαινούν γι’αυτό, επειδή τυχαίνει να είναι γυναίκα βρίσκουν ευκαιρία να την κατηγορήσουν και την υποτιμήσουν. Θύμωσα που ο,τι και να κάνει μια γυναίκα κάπως θα γυρίσει εναντίον της αν δεν συμμορφώνεται με τον ρόλο που η κοινωνία της έχει δώσει. Του τα έψαλα του πατέρα μου και κατάλαβε την χοντράδα που είπε. Και αντίστοιχα σκέφτομαι ότι αρκετές φορές έχω ακούσει σχόλια για συνταξιούχους θείους στο χωριό που στον αρκετό ελεύθερο χρόνο τους αντί να κάνουν κάτι χρήσιμο συχνάζουν σε κ… μπαρα αλλά τότε τα σχόλια είναι αστειάκια και ότι ξεμωράθηκαν οι καημένοι. Όχι, ότι είναι κατάπτυστοι που εκμεταλλεύονται την φτώχεια των άλλων.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

81 points
Upvote Downvote

3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
2 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
3 Συντάκτες σχολίων
Louise B.cyoraαράχνη Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
αράχνη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Το αιώνιο ζήτημα: η αποστολή της γυναίκας είναι γάμος και παιδιά κι όλα τ αλλά είναι υποκατάστατα.
Cyora, μια χαρά τα είπες αλλά κι ο μπαμπάς σου, ευτυχώς, είναι διαλλακτικός άνθρωπος. Πότε δεν είναι αργά για να σπάμε στερεότυπα.

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Πολύ καλά έκανες και αντέδρασες και κρίνοντας από την στάση του πατέρα σου έχεις την δυνατότητα να κάνεις έναν άνθρωπο φεμινιστή. Συνέχισε 😊.