Έγινα δυσάρεστη: Του εξήγησα πόσο σεξιστικό ήταν αυτό που είπε

Μιλάω με έναν φίλο στο τηλέφωνο τον οποίο πραγματιά θεωρώ φίλο καλό κι άνθρωπο με ανοιχτό μυαλό αλλά λέω κοίτα πόσο μέσα μας είναι ριζωμένα κάποια πράγματα. Μιλούσαμε για μία φίλη η οποία βρήκε μία εξαιρετική δουλειά σαν μάνατζερ αλλά σε πόλη πανάκριβη κι ενώ ο μισθός της ονομαστικά θα είναι εξαιρετικός με το κόστος ζωής και το ενοίκιο στις 1300 λίρες θα είναι χειρότερα. Και μου ρωτάει γιατί έφυγε από την προηγούμενη δουλειά, διότι δεν είχε προοπτικές κι ο μισθός της ήταν μέτριος του λέω. «Πόσο»; με ρωτάει, «τόσο» του λέω.

«Ε για γυναίκα μια χαρά είναι ρε Lucky μου» λέει. Φόρτωσα κατευθείαν αλλά του εξήγησα πόσο σεξιστικό και βλακώδες ήταν αυτό που είπε και το δέχτηκε και είπε πως όντως ήταν χοντράδα αλλά άλλη μία φορά φάνηκε περίτρανα πόσο δρόμο έχουμε ακόμα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

68 points
Upvote Downvote

8
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
6 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
8 Συντάκτες σχολίων
SymbolisNya92Felis Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Είναι το κλασικό mentality “η γυναίκα μέχρι τόσα της αρκούν, αφού έτσι κι αλλιώς θα τα χαλάσει σε ψώνια”. Και δράττομαι της ευκαιρίας να πω μια ιστορία που είχα ζήσει από σε μία από τις πρώτες μου δουλειές ως γραφίστρια. Σε μικρό διαφημιστικό γραφείο, είμασταν τρία άτομα προσωπικό, εγώ, ένας ακόμη γραφίστας (αντρας) και μία γραμματέας. Εγώ και η γραμματέας παίρναμε τα ίδια, ο άντρας γραφίστας ως πιο παλιός έπαιρνε 300€ παραπάνω. Ήταν εποχή παραμονές πρώτου μνημονίου και ο εργοδότης μας δεν είχε – υποτίθεται – να μας πληρώσει όλο το μισθό του μήνα και μας έδωσε έναντι τον μισό… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

εσυ τι του απαντησες ;

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μου θύμισες μια αισθητικό που επισκεπτόμουν παλιά η οποία πίστευε ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να βγάζουν περισσότερα χρήματα από τους συζύγους τους. Δηλαδή να είναι πετυχημένες αλλά τόσο όσο…Εγώ δεν είπα τίποτα (κατάλαβα πως ήταν καραμπινάτος σεξισμός ωστόσο δεν γνώριζα καν την έννοια του τότε) ή άλλη πελάτισσα συμφώνησε μαζί της.

Cloud on Toast
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Μακάρι να ήταν τόσο μακριά μας, όσο η αισθητικός. Εμένα η μάνα μου τα λέει. Μέχρι που έφτασε στο σημείο να με ρωτήσει αν φοβάμαι οτι ο άντρας μου θα με απατησει για να επιβεβαιώσει τον ανδρισμό του που του τον περιορίζω εγώ που βγάζω περισσότερα λεφτά. Από πού να το πιάσεις αυτό.

City
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

WTF???!!!

Nya92
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Είμαι πολύ υπερ της άποψης να εξηγούμε γιατί κάτι είναι σεξιστικό κλπ και όχι να το φωνάζουμε απλά. Νομίζω έτσι πολλοί περισσότεροι άνθρωπο είναι διατεθειμένοι να ακούσουν και να αλλάξουν τρόπο σκέψεις σιγά σιγά. Από μένα συγχαρητήρια που δεν το άφησες έτσι

Symbolis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Είναι πολύ θλιβερό. Δηλαδή, εμείς δεν έχουμε ανάγκες να καλύψουμε οικονομικά; Είναι πιο έντιμο να αναζητούμε “χορηγούς” από το να κερδίζουμε μόνες τα προς το ζην;

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τζιζους τι διάβασα..