Έγινα δυσάρεστη: στην έξοδο

Ας με λένε ξενέρωτη και στρυφνή

Φωτογραφία από την Lou Escobar

Ζω και εργάζομαι στην Ελλάδα. Υποτίθεται ότι οι συνάδελφοι μου είναι άνθρωποι μορφωμένοι και καλλιεργημένοι. Υποτίθεται. Έχω βαρεθεί να ακούω ρατσιστικά και μισογυνιστικά σχόλια.

Στην τελευταία έξοδο με συναδέλφους γύρισα σχεδόν άρρωστη από τα εμετικά αστειακια που άκουσα και τα γελακια που τα συνόδευαν. Έχω βαρεθεί οι γυναίκες που είναι σε θέση που ξεχωρίζουν και είναι εμφανίσιμες να υποβιβάζονται από άνδρες συναδέλφους σε σεξουαλικά αντικείμενα.

Γιατί είναι ανθρώπινο, ίσως, να παρατηρει κάνεις την ομορφιά και να λέει ο/η  τάδε είναι όμορφη/ος αλλά είναι εντελώς διαφορετικό-μισογυνιστικό-απαράδεκτο να λέει κάποιος η τάδε είναι όμορφη, φαντάσου τι καλά περνάει ο διευθυντής της.

Και πλέον γίνομαι δυσάρεστη, δεν ανέχομαι και κόβω οποιοδήποτε σεξιστικό αστειακι. Και ας γίνομαι η ξενερωτη και  η στρυφνή. Δεν με νοιάζει η γνώμη τους. Δεν με νοιάζει επειδη είμαι πλέον θυ-μω-μέ-νη μαζί τους και με αυτούς που τα λένε και με αυτές που γελάνε. Και μπορώ να πω πως τελευταία έχουν μαζευτεί και δεν τα λένε μπροστά μου.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

50 points
Upvote Downvote

9
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
5 Θέματα σχολίων
4 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
7 Συντάκτες σχολίων
ω βάι βάιcyoraκόκκινο αυγόΜοναχική ψυχήX Mei Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
soukaivou
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτό είναι το πιο ωραίο συναίσθημα, εκεί που ο καθένας άδειαζε ελεύθερα τη χολή του, να βλέπεις ότι δεν το κάνουν, οτι σε λοξοκοιτάνε ή ότι λένε “άσε δε λέω τίποτα γιατί είναι η σουκαιβου/η cyora εδώ και θα αρχίσει πάλι” και να τους λες “μπράβο, μαθαίνεις εύκολα”.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Το να μη τα λένε μπροστά σου είναι τεράστια νίκη. Δεν έχω ελπίδες ότι αυτοί οι άνθρωποι θα αλλάξουν τρόπο σκέψης, όταν όμως αυτοί που δυσανασχετούν θα γίνουν δύο και τρεις και τέσσερις θα αναγκαστούν να το βουλώσουν και να μαζευτούν στην τρύπα τους.

ω βάι βάι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

ε, ναι, έστω να αναγνωρίζουν ότι αυτά δεν αρμόζουν σε χώρο εργασίας… έστω… αλλά ακόμα και αυτοί που νομίζεις σοβαρούς σχετικά και χωρίς διακρίσεις φύλου, τα πετάνε κάποια στιγμή…

κόκκινο αυγό
Μέλος
Συμμετέχων

Μπράβο! Η αλλαγή είναι δύσκολη για τους συναδέλφους σου και κάνουν νούμερα. Καμία ανοχή.

X Mei
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Έξοδο με συναδέλφους ακούω, για-ποιο-ακριβώς-λόγο;;;

κόκκινο αυγό
Μέλος
Συμμετέχων

Δεν ξέρω για Ελλάδα, αλλά σε χώρες εξωτερικού η έξοδος (λεγόμενη χαρούμενη ώρα/ώρες) με συναδέλφους, είναι μέρος της δουλειάς σε πολλά επαγγέλματα (π.χ. μηχανικοί, επιστήμονες, δικηγόροι). Για καινούργιους συναδέλφους είναι ευκαιρία να γνωρίσουν λίγο καλύτερα (φυσικά όχι σα ραντεβού) συνεργάτες και αντιστόφως. Επίσης είναι σημαντικό να έχεις καλές σχέσεις με την ομάδα σου και αφεντικά που έρχονται σε τέτοιες λειτουργίες, και αυτοί να ξέρουν την φάτσα σου. Κακά τα ψέματα, παίζει ρόλο σε αναθέτηση εργασιών και ευκαιρίες αν οι συνεργάτες σου σε συμπαθούν ή οχι. Ειναι το λεγόμενο informal networking και soft skills. Ελπίζω η γραφούσα να μην τους έχει… Διαβάστε περισσότερα »

Μοναχική ψυχή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Ετσι πρέπει να τους το κόβεις μια και καλή!! Καιρός να σταματήσουν τα “αστειάκια”