Έγινα δυσάρεστη: Πήγε να γκουγκλάρει τι σημαίνει σεξιστής

Είμαι σε πρόγραμμα στο εξωτερικό στο οποίο συμμετέχουμε άτομα από διάφορες εθνικότητες. Γενικά υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ μας και το πρόγραμμα είναι καλό.

Κάποια στιγμή βρεθήκαμε σε ένα ασανσέρ εγώ, ένας Σλοβένος και ένας Ολλανδός. Ο Σλοβένος έφτιαχνε τα μαλλιά του στον καθρέφτη και του είπα αστειευόμενη “δε χρειάζεται, ωραίος είσαι έτσι κι αλλιώς”.

Παιδιά άρχισε να μου αναλύει ότι ένας άντρας δεν χρειάζεται να είναι ωραίος, πρέπει να είναι δυνατός και brave και ίσως και ψηλός, ενώ οι γυναίκες χρειάζεται να είναι beautiful και cute.

Πείτε με αφελή αλλά νόμιζα ότι τα έλεγε για πλάκα. Κι όμως μιλούσε απολύτως σοβαρά! Του είπα γελώντας ότι είναι σεξιστής και να μην τα λέει αυτά μπροστά μου και έφυγα.

Μετά από λίγο που είδα ξανά τον Ολλανδό, μου είπε γελώντας ότι ο Σλοβένος πήγε στο δωμάτιό του για να γκουγκλάρει τι σημαίνει σεξιστής.

Γέλασα πάλι, αλλά δε νομίζω ότι ο συγκεκριμένος θα αλλάξει καθόλου.

Περνάμε καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω 😊

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

49 points
Upvote Downvote

7
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
4 Θέματα σχολίων
3 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
7 Συντάκτες σχολίων
Matryoshkaβλαχάκι(το)OpheliacyoraNeverlander Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Acroposthion
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Λάθος απάντηση του έδωσες. Ελάχιστοι ξέρουν τι είναι σεξισμός, όπως ελάχιστοι ξέρουν τι είναι φασισμός, χημεία, ενέργεια κλπ. Έπρεπε να των ρωτήσεις αφού έπρεπε να είναι μόνο δυνατός, γενναίος και ψηλός γιατί καιγόταν να φτιάξει το μαλλί του; Γιατί αυτός ο τόσο γαμάουα αντρούκλας προσπαθούσε να είναι όμορφος και χαριτωμένος; (Τα γράφω στα ελληνικά για να δεις ότι υπάρχουν ελληνικές λέξεις για brave, beautiful και cute και τις γνωρίζεις)

Ophelia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Δε θεωρώ λάθος την απάντηση. Δεν έχουμε την υποχρέωση να εξηγούμε στον καθένα ανάλογα με τις γνώσεις του, νομίζω είναι αρκετό και αξιέπαινο το ότι του έδωσε μια αφορμή να προβληματιστεί, να αναζητήσει, να μάθει. Το πόσο το έψαξε ο άλλος και τι κατάλαβε τελικά, είναι δικό του θέμα. Και μόνο που μπήκε στον κόπο να το γκουγκλάρει είναι θετικό.

Σχετικά με τις ξένες λέξεις, εγώ κατάλαβα ότι η πρόθεση της γράφουσας ήταν να μεταφέρει αυτούσιο αυτό το κομμάτι της συζήτησης, και όχι ότι δεν μπορούσε να σκεφτεί τις ελληνικές.

Από μένα ένα μεγάλο μπράβο στη γράφουσα. ♥️

βλαχάκι(το)
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Συνεργάτης

“Σχετικά με τις ξένες λέξεις, εγώ κατάλαβα ότι η πρόθεση της γράφουσας ήταν να μεταφέρει αυτούσιο αυτό το κομμάτι της συζήτησης, και όχι ότι δεν μπορούσε να σκεφτεί τις ελληνικές”

Ακριβώς αυτό!
(…Τα αυτονόητα ομως)

Σχετικά με το ακατάληπτο (not) στάτους της λέξης “σεξισμός” ο τύπος πήγε να γκουγλάρει τη λέξη. Νot bad, not bad at all 🙂

cyora
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Μου άρεσε πολυ η αντίδραση σου! Και ήταν άκρως αποτελεσματική αφού πήγε να γκουκλαρει τι ειναι σεξισμος! Κι εσύ δεν μπήκες στην διαδικασία εξήγησης/αντιπαραθεσης (και δεν χαλαστηκες) και αυτός έχει περισσότερες πιθανότητες να προβληματιστει αφού θα τα δει από διάφορες πηγές και άρα δεν θα μπορεί να επαναπαυθεί ότι έτυχε σε “περιεργη”. Χειροκροτώ!

Eva
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Τουλάχιστον εμπλούτισε το λεξιλόγιο του…. 🤣🤣🤣

Neverlander
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Πάρα πολύ αστείο, thanks for sharing! Πάντως το έψαξε, εύχομαι να μπήκε στη διαδικασία να το σκεφτεί, κάθε αλλαγή ξεκινάει με το πρώτο μικρό βήμα.