Έγινα δυσάρεστη: Οι γυναίκες είναι Gold-diggers

Είμαι σε χαλαρό καφέ με 2 κορίτσια και φίλες μου από τη δουλειά. Στο τραπέζι είναι και ένας άντρας συνάδελφος τον οποίο δεν ήξερα και γνώρισα εκεί. Αφού συζητήσαμε λίγο για τη δουλειά το κλίμα έγινε πιο φιλικό και λέγαμε πιο προσωπικά μας πράγματα. Σε όλο αυτό το διάστημα εκείνος επειδή ίσως δεν με ήξερε ήταν λίγο συγκρατημένος και δεν μου μιλούσε ούτε με κοιτούσε πολύ.  Πάνω στην κουβέντα λοιπόν πετάει το εξής τούβλο.:

«Οι γυναίκες  κοιτάνε το πορτοφόλι ενός άντρα και εμείς οι άντρες κοιτάμε εμφάνιση πάντα έτσι ήταν τα πράγματα».

Αφού πνίγηκα με τον εσπρέσο μου καταπίνω το θυμό μου και του λέω:

«Πολύ γενικό αυτό που λες δεν ισχύει».

«Όχι» μου λέει «ξέρω εγώ τι λέω» χωρίς να με κοιτάει και να κουνάει το κεφάλι του.

Ήρεμη εγώ του λέω:

«Δεν νομίζεις όμως ότι είναι πολύ άδικο αυτό και για τα δύο φύλα; Οι γυναίκες πρέπει να είναι έχουν εμφάνιση για να τις κοιτάνε οι άντρες και οι άντρες να έχουν όλοι πολλά λεφτά; Παρά πολλή μεγάλη πίεση και για τα δύο φύλα».

Πνίγεται λοιπόν και αυτός με τον εσπρέσο του και φυσικά δεν μου απάντησε τίποτα γιατί ξαφνιάστηκε. Σε όλον τον υπόλοιπο καφέ με κοιτούσε με μάτια γεμάτα ενθουσιασμό και απορίες. Μάλλον δεν θα το είχε ακούσει ξανά από κανένα. Και είχα φυσικά την απόλυτη προσοχή του σε ότι έλεγα.

Το θέμα είναι ότι παλιότερα δεν θα απαντούσα τίποτα η ίσως και να χαχάνιζα με τέτοιες βλακείες για να γίνω αποδεκτή. Τελικά κατάλαβα ότι δεν χρειάζεται να συμφωνώ. Μου βγήκε σε καλό και θα το ξανακάνω.!!!

in

Αξιολογήστε το άρθρο

85 points
Upvote Downvote

18
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
13 Θέματα σχολίων
5 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
14 Συντάκτες σχολίων
AlouteroΙζόλδηHaifischnetvaggelis Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Femme Farfalle
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Πάλι καλά που έπεσες σε τύπο που δέχτηκε με ενθουσιασμό την αντίθετη – πρωτόγνωρη άποψη. (από τι γυναίκες περιστοιχίζεται μα το Δία;;; 😵 μάλλον πρέπει όλες τους να ξεκινήσουν εντατικά Α, μπα)

Υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να πέσεις σε τούβλο (εγώ ξέρω καλύτερα γιατί η Νιτσα – η Σουλα – η Τουλα- όλες οι πρώην – νυν μου κι όλα τα γκομενάκια των φίλων μου τσεκαρουν το Ε9 πριν το πρώτο φιλί).

Αλλά ας χαρούμε για το γεγονός ότι δόθηκε τροφή για σκέψη σε έναν άντρα που μόλις πριν πίστευε ότι όλες οι γυναίκες είναι φτιαγμένες – φασόν! 💪🏼

δε σου λέω!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αχ, μου έχει τύχει 2-3 φορές ως τώρα αντίστοιχο σκηνικό, όπου εξέφρασα παρόμοια άποψη σε παρόμοιο αρσενικό (π.χ. δεν περιμένω ότι ο άντρας είναι υποχρεωμένος να με κεράσει – ΣΟΚ!) και βρέθηκα να με κοιτάει ο άλλος με θαυμασμό και με υπόνοια “είσαι τόσο προχώ και διαφορετική απ’ όλες τις ψεύτικες επιφανειακές εκεί έξω”. Βοήθεια μας. Καλύτερο από το να μην καταλαβαίνει γρυ, αλλά δε θα το έλεγα και ιδιαίτερα ελπιδοφόρο.

Zouzouna Goutsouna
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Zouzouna Goutsouna

Ωραια απαντηση.
Δεν θα ελεγα οτι εγινες δυσαρεστη με την εννοια οτι τον αποστομωσες για να τον αποστομωσεις , δεν ηταν αντιπαραθεση αλλα τροφη για σκεψη αυτο που του ειπες.

Zozoua
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Zozoua

Το οτι η πραγματικότητά σου διαφέρει -δυστυχώς-απο τη δική του, δεν είναι λόγος για να…πνιγείς με τον καφέ. Η απάντησή σου δεν είχε τη δυναμική να ξαφνιάσει τον οποιονδήποτε, ούτε να αλλάξει μια άποψη που ενδεχομένως έχει αποκτήσει βιωματικά. Το χειρότερο όμως είναι το “μάλλον δεν το είχε ακούσει ξανά απο κανένα”. Γιατί; Γιατί οι άλλες είναι γυναικούλες και δεν αντιδρούν σε τέτοιες δηλώσεις ενώ εσύ διαφέρεις; Το έχει ξανακούσει. Το έχει ξανακούσει απο αυτές που δεν χαχάνιζαν ούτε στο παρελθόν ούτε στο παρόν. Απο αυτές που δεν είχαν ποτέ την επιθυμία να γίνουν αποδεκτές.

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αυτό….

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

“Σε όλον τον υπόλοιπο καφέ με κοιτούσε με μάτια γεμάτα ενθουσιασμό και απορίες”… “Κι είχα φυσικά την απόλυτη προσοχή του σε ό,τι έλεγα” Μπράβο σου που του απάντησες και να συνεχίσεις να απαντάς, αλλά ελπίζω κι εύχομαι ειλικρινά να μην κολακεύτηκες καθόλου από την προσοχή του. Είμαι πολύ επιφυλακτική για της αιτία του ενθουσιασμού του. Συνήθως αυτοί που λένε ότι οι γυναίκες κοιτούν το πορτοφόλι, είναι άντρες που έχουν φάει πολλά άκυρα, για πολύ διαφορετικούς λόγους από τα χρήματα (λχ τις εν λόγω προκαταλήψεις), αλλά τους βολεύει να επινοήσουν και εν τέλει να πιστέψουν μια εύπεπτη δικαιολογία (έλλειψη χρημάτων) για… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Μια άλλη απάντηση θα μπορούσε να είναι: “Και τώρα που σιγά – σιγά οι γυναίκες αρχίζουν και βγάζουν δικά τους λεφτά (άρα δεν θα έχουν ανάγκη τα λεφτά του άντρα) , τί θα κοιτάζουν στον άντρα;” Δεν είναι ρητορική η ερώτηση μου, σοβαρά θα ήθελα να δω τι θα απαντούσε.

Haifischnet
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Αυτή είναι μία απάντηση που δείχνει απαξίωση. Είναι σαν να λες, “αν δεν έχετε λεφτά, άντρες, δεν έχετε τίποτα αξιόλογο”. Δεν πάει έτσι, όμως. Καλλιεργείται μία ανούσια κόντρα.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Δεν ξέρω αν ακούστηκε έτσι, πάντως δεν ήθελα να πω αυτό, καθόλου! Εννοούσα ότι τα παλιότερα χρόνια που οι γυναίκες δεν δούλευαν και δεν έβγαζαν δικά τους χρήματα, ήταν λογικό να περιμένουν από τον άντρα να φέρει τα λεφτά στο σπίτι. Όμως τώρα πια που οι γυναίκες έχουν δικά τους λεφτά, δεν υπάρχει λόγος να κοιτάνε τα λεφτά στον άντρα. Άρα, μπορεί να κοιτάνε αλλα πράγματα πχ. την εμφάνιση.

Kleopatra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Είχες την απόλυτη προσοχή του γιατί σκοπεύει να στην πέσει και να σου λέει να πληρώνεις εσύ τις εξόδους, δεν βρίσκω άλλο λόγο γιατί σταμάτησε να τα λέει και σε κοίταγε.

Κοσμική Νεράιδα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Υπάρχουν και άντρες προικοθηρες και είναι πολύ χειρότεροι
Όσο για την απάντηση ήταν τροφή για σκέψη

Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Ειδικός

“Οι γυναίκες που σε περιβάλλουν μπορεί πράγματι να κοιτάνε το πορτοφόλι σου γιατί δε φαίνεται να έχεις κάτι πιο ενδιαφέρον, οι υπόλοιπες γυναίκες του κόσμου που δε γνωρίζεις, σε βεβαιώνω ότι δεν ασχολούνται με αυτό”.

vaggelis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

ειναι κριμα για της γυναικες οσο κ για τους ανδρες να ασχολουνται μονο με το χρημα κ τιποτε αλλο,σχεση δηλαδη συμφερον-εξαρτησης αρα δεν παμε πουθενα (πιστεψε με στην ελλαδα ειναι περισσοτερες οι γυναικες που κοιτουν το χρημα κι αυτο εχει να κανει με το περιβαλλον που ζουν την ανασφαλεια που εχουν κ κυριως γυναικες οι οποιες εχουν υπερβολικα λιγα χρηματα απο την δουλεια τους) οσο για τους ανδρες προικοθυρες αυτοι ειναι ακομα χειροτεροι ειναι συνηθως τυποι οι οποιοι εχουν μεινει μονοι αποτυχημενοι κυριως γιατι θελλουν την γυναικα μοντελα αλλα και σαν την μαμα νοικοκυρα κ καταληγουν με καποια δικαιολογωντας το… Διαβάστε περισσότερα »

Acroposthion
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τον έφερες προ των ευθυνών του: ο ίδιος άραγε είναι ζάπλουτος; Αν ναι πως και δεν τρέχουν όλες πίσω του; Κι αν όχι πως είχε τις “επιτυχίες” που είχε; Και όλες του οι σχέσεις ήταν αποκλειστικά με μοντέλα; Κατάλαβε ελπίζω ότι είπε χοντρή πατάτα και ότι το στερεότυπο που επικρατεί είναι μεγάλη χιλιπογιέθ

vaggelis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

καλημερα η gold digger γυναικα ειναι ενα φαινομενο που υπηρχε παντα απο την επιλογη αντρων βασει εισοδηματος στην αγγλια του 19αιωνα κ ακομα ποιο πριν,η εμφανιση απο την αλλη νομιζω οτι ειναι σχετικα αρχεγονη στους αντρες παντα κοιτουσαν την εμφανιση. Ειναι και κοινωνικο ζητημα αφου εχει να κανει κ με το επιπεδο γνωσεων κ κοινωνικης διαστρωματωσης των ανθρωπων. Απλα αν δειτε τη πασαρουν τα σοσιαλ μιντια ο κινηματογραφος κλπ θα δειτε οτι παντα δειχνουν εναν αντρα γυμνασμενο με χρηματα κ σπιτια απο την αλλη πασαρουν μια γυναικα η οποια ειναι το λιγοτερο μπελουτσι ας πουμε για να βρισκεται διπλα του… Διαβάστε περισσότερα »