Έγινα δυσάρεστη: Η μια πρέπει να δίνει κουράγιο στην άλλη, απέναντι στους άνδρες που μας βλέπουν σαν ένα κομμάτι κρέας,

Η φίλη μου και εγώ είμαστε σε συναυλία στο Λονδίνο. Έχουμε έρθει νωρίς, είμαστε στην πρώτη σειρά και ανυπομονούμε να ξεκινήσει η μουσική. Ενώ συζητάμε, ένας πολύ entitled άνδρας προσπαθεί να μας πιάσει κουβέντα με τον πιο γλοιώδη τρόπο: αρχίζει να μας πετάει ισπανικές λέξεις, να μας φωνάζει girls κλπ. Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες, ήταν εξαντλητικό να τον ακούμε. Επειδή ευτυχώς ήμασταν πρώτη σειρά, φωνάζω τον security που ήταν μπροστά μου και του αναφέρω την παρενόχληση που μας έκανε ο τύπος. Η φίλη μου φοβήθηκε: “Μήπως έπρεπε να του το πούμε εμείς πρώτα? Και αν μας δημιουργήσει πρόβλημα μετά τη συναυλία;”

Ο security τον επιπλήττει, και ο τύπος πλέον στέκεται πιο μακριά μας. Ενώ αρχίζει η συναυλία και έχουμε ξεχάσει το περιστατικό, μια άλλη κοπέλα περνάει μέσα από το πλήθος στην πρώτη σειρά και φωνάζει και εκείνη τον security. Όπως υποψιαστήκαμε σωστά, ο τύπος είχε πάρει τα κουβαδάκια του σε άλλη παραλία και παρενοχλούσε πλέον μια άλλη κοπέλα. Ο security λοιπόν τον διώχνει πλέον από το οπτικό μας πεδίο (ενώ βλέπουμε με την άκρη του ματιού μας τον τύπο να προσπαθεί αρχικά να τραμπουκίσει τον security…) και ανενόχλητες απολαμβάνουμε την μουσική.

Στο τέλος της βραδιάς συζητάμε με την φίλη μου: “Είδες και την άλλη κοπέλα που παραπονέθηκε; Μπορεί να μην το είχε κάνει αν δεν είχαμε παραπονεθεί εμείς πρώτα! Δεν ξέρω γιατί δυσκολεύομαι να γίνω και εγώ δυσάρεστη” μου λέει.

Το περιστατικό είναι άλλη μια απόδειξη ότι η μια πρέπει να δίνει κουράγιο στην άλλη, απέναντι στους άνδρες που μας βλέπουν σαν ένα κομμάτι κρέας, του οποίου τα συναισθήματα δεν μετρούν, παρά μόνο η υποταγή του στον μισογυνισμό και στο male entitlement. Η υποταγή, έπειτα από την ψυχική εξάντληση και την τρομοκρατία που μας επιβάλουν. Η αντίσταση της μιας εμπνέει την αντίσταση της άλλης, και έτσι η δύναμη μας πολλαπλασιάζεται.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

136 points
Upvote Downvote

5
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
4 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
5 Συντάκτες σχολίων
ChainReactioncarpe-noctemNeverlanderAcroposthionGalina Reznikov Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Galina Reznikov
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

ChainReaction πόσο υπέροχο το μήνυμα που μεταδίδεις μέσα από ένα δυσάρεστο και παρενοχλητικό γεγονός!
Σου στέλνω τα φιλιά μου και σε ευχαριστώ για τα αισιόδοξα vibes!! ♥️♥️

Acroposthion
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μη μασάτε κόρες! Φουλ της δυσαρέσκειας!

Neverlander
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Αχ, τι ωραία! Μπράβο κ στις τρεις σας, σωραίες, έτσι θα έρθει η αλλαγή, το θάρρος λειτουργεί σαν χιονοστιβάδα❣

carpe-noctem
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Να ξέρετε ότι έχω αντλήσει πολλή δύναμη από όλες εσάς εδώ μέσα και έχω αρχίσει -επιτέλους- να γίνομαι δυσάρεστη. Σας ευχαριστώ! Ας συνεχίσουμε να δίνουμε δύναμη και έμπνευση η μια στην άλλη! 🙂🙂