Έγινα δυσάρεστη: Δεν κρατήθηκα και τον ρώτησα

Έγινε πριν καιρό αλλά τώρα μου ήρθε αναλαμπή.

2 μέρες στην καινούρια εργασία μου και εκπαιδεύομαι από έναν από τους προιστάμενους. Μας λέει λοιπόν ότι αν μας καλέσει κάποιος υπάλληλος και δεν θυμάται τον αριθμό με τον οποίο τον ταυτοποιούμε να ζητάμε ημερομηνία γέννησης και συμπληρώνει “αν το ζητήσεις από γυναίκα βέβαια κινδυνεύεις να μην κάνεις ποτέ την ταυτοποίηση”. Δεν λέω τίποτα. Το επανέλαβε όμως και δεν κρατήθηκα και τον ρώτησα:

“Σας έχει τύχει ποτέ να ζητήσετε ημερομηνία γέννησης από γυναίκα και να σας μην την δώσει ή να πει ψέμματα ή να θυμώσει” και μου απάντησε “Όχι ποτέ η αλήθεια είναι, συγγνώμη το είπα χάριν αστεϊσμού”. Ελπίζω να το κατάλαβε και να μην το επαναλάβει σε επόμενες εκπαιδεύσεις.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

76 points
Upvote Downvote

8
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
5 Θέματα σχολίων
3 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
7 Συντάκτες σχολίων
δήθενNya92Σκιάς όναρ άνθρωπος Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Συμμετέχων

Ε είναι αυτά τα κλασσικά που λέμε και εμείς ότι οι άντρες όταν είναι άρρωστοι κάνουν σαν μωρά…οι άντρες το ένα οι άντρες το άλλο που εμείς και καλά επιτρέπεται να τα λεμε… , το ότι σ είπε συγνώμη και ήταν πάνω πλάκα δείχνει ότι όντως ήταν πάνω στη πλάκα. Εμείς αν πούμε κάτι γιατί έχουμε τον ασυγχώρητο ;

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Ποιός το λέει οτι εμείς επιτρέπεται να λέμε τέτοιες γενικότητες και να τσουβαλιαζουμε; Εφόσον η πλάκα είναι προσβλητική, δεν είναι πλάκα. Κάποια στιγμή πρέπει να το χωνέψουμε αυτό.

Μέλος
Συμμετέχων

Βρε είναι ανεπίτρεπτο ναι εγώ προσπαθώ να μη κάνω τέτοια αστεία , αλλα και να κάνω , δεν με λέει κανείς σεξιστρια αυτό εννοώ , σα να και καλά επιτρέπεται

Nina
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Neli, μπράβο! Χίλια μπράβο απο τη θεία Νίνα! Εξαιρετική η ερώτηση σου! Μισό κουκούτσι μυαλό αν έχει, θα το σκεφτεί πριν «αστεϊστεί» την επόμενη φορά. Τωρα, επί του θέματος, εγω στη ζωή μου μονο μια γυναίκα που δεν έλεγε πότε γεννήθηκε γνώρισα: τη γιαγιά μου την Πολίτισσα που έκρυβε όχι μονο τη δίκη της ηλικία αλλά κι αυτή παιδιών κι εγγονιών για να μη βγαίνουν συμπεράσματα! Τόσο που δεν ξέρουμε πόσων χρονών πέθανε, εγω την υπολογίζω εκατον εξακόσια…

δήθεν
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Κι εμάς έτσι ήταν η γιαγιά μας! Το είχε πάει ένα λεβελ παραπάνω βέβαια, γτ κάπως είχε καταφέρει να είναι καταχωρημένη με διαφορετικές χρονολογίες γέννησης σε διαφορετικά επίσημα έγγραφα, δημιουργώντας μας συχνα-πυκνα πρόβλημα (μιλάμε για 2-3 χρόνια απόσταση η κάθε ημερομηνία γέννησης). Η ίδια βέβαια συνέχιζε αγέρωχα και με στομφο να δηλώνει οσο ενιωθε. Χωρίς κανένα λόγο γιατί πραγματικά, τι σημασία είχε αν ήταν 93 ή 97?

Σκιάς όναρ άνθρωπος
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Τουλάχιστον το ότι ζήτησε συγγνώμη είναι δείγμα πως όντως κατάλαβε ότι δεν ήταν σωστό αυτό που είπε. Σιγά σιγά όλοι μας θα φιλτράρουμε περισσότερο αυτά τα χαζά “αστειάκια”, γι’αυτό χρειάζονται σελίδες σαν το Α,μπα και η συζήτηση γύρω απ΄το φεμινισμό, ώστε να μας γίνει βίωμα όλο αυτό.

Nya92
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Χαχαχα τι μου θύμισες τώρα! Εμένα ο πατέρας μου είχε απειλήσει την μητέρα μου με διαζύγιο να μην πει ποτέ την ηλικία του σε κανέναν! Ούτε σε μας!

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Αυτό με τις ηλικίες είναι βαθειά ριζώμενο στα γονίδια από αρχαιοτάτων χρόνων βεβαίως βεβαίως. Κρύβανε χρόνια για να μη τις πουν ξεχειλωμενες ή μήπως καταλάβουν ότι δεν είναι παρθένες δηλ. χαλασμένες.
Μετά από τόσο κάψιμο εγκεφαλικών κυττάρων στα κείμενα, ευτυχώς ήρθε μια ηλιαχτίδα από τη χαραμάδα 😎💕