Ε, να μην «τελειώσω» και εγώ κάποτε;

Απάντηση από τον γυναικολόγο του ‘Α, μπα’, Νίκο Αθανασόπουλο

Αγαπητή α,μπα, σου έχω μια σεξολογική ερώτηση και ελπίζω να με βοηθήσεις με τη γενικότερη γνώση σου ή έστω να βρω κατανόηση ή συμβουλές από συμπάσχουσες.Είμαι 26 , σεξουαλικά ενεργή 10 χρόνια και δεν έχω τελειώσει ποτέ στο σεξ.Προφανώς μέσα σ αυτά υπήρχαν και περίοδοι απόλυτης έλλειψης σεξ αλλά ήταν και δύο μεγαλύτερες σχέσεις με στάνταρ καθημερινό σεξ που θα έλεγε κανείς καλό απο πάθος διάρκεια προκαταρκτικά αν εξαιρέσουμε βέβαια οτι εγώ δεν τελειώνω με τίποτα.Και εδώ είναι το ψητό καθώς παρά τις προσπάθειες των παρτενερ μου, αρκετές φορές φιλότιμες και με προθυμία να τους δείξω τι κάνω εγώ μόνη μου, δεν είμαι σίγουρη οτι είναι κάτι που μπορεί να γίνει στο σεξ.Διαφωτίστηκα όταν διάβασα ένα άρθρο που πιθανότατα εξηγούσε επιτέλους αυτό που μου συμβαίνει, που μιλούσε για γυναίκες (ενω παλιότερα θεωρούνταν κατι που οντως συνανταται αλλα μονο σε αγόρια) που έχουν μάθει να διεγέιρονται/τελειώνουν από πάντα (προσωπικα από τα 5 μου προς φρικη των γονιών μου) με πολύ δυνατο τριφτικό μπρούμυτα (ντρεπομαι λιγο που τα γράφω) τρόπο και επειδή έχουν μάθει σε τέτοιου είδους stimulation δεν μπορούν να τελειώσουν με το σεξ (κάτι αντίστοιχο με τους αντρες που αυτοικανοποιούνται για χρόνια με πάρα πολύ force ας πούμε χειρωνακτικά). Για μένα αυτό χτύπησε τεράστιο bingo μετά από ατέλειωτες ψυχαναλυτικές ανοησίες που ένιωθα οτι δεν πλησιάζουν ούτε από μακρία την ουσία του προβήματός μου. Πώς θα ξεμάθω τώρα?-και ναι συνεχίζω να το κάνω ακόμα, να μην τελειώνω κ εγω κάποτε?  

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητή φίλη, αρχικά σου αξίζουν συγχαρητήρια, για το θάρρος σου να θίξεις δημόσια το θέμα των δυσκολιών στη σεξουαλική ζωή το οποίο αφορά ένα τεράστιο αριθμό γυναικών -έρευνες αναφέρουν ποσοστά που πλησιάζουν το 50%. Δυστυχώς οι περισσότερες είτε ντρέπονται να το αναφέρουν, είτε με τα χρόνια απλά συμβιβάζονται και προσπαθούν να το απωθήσουν, με αποτέλεσμα σημαντική επιβάρυνση στην ποιότητα ζωής τους. Το δεύτερο σημαντικό που αξίζει να αναφερθεί αντί προλόγου, -και καλό είναι να το έχουν υπ΄όψιν τους οι κοριτσομαμάδες και κοριτσομπαμπάδες- είναι ότι το επεισόδιο που αναφέρεις στην παιδική σου ηλικία είναι πολύ συχνό.

Συνήθως τυχαία, τα κοριτσάκια κατά το παιχνίδι ανακαλύπτουν ότι το τρίψιμο μπρούμυτα, σε έπιπλα, σε μαξιλάρια κ.λ.π. μπορεί να τους προσφέρει κάποια ευχαρίστηση οπότε αν το συνεχίσουν, είναι δυνατόν να φτάσουν σε οργασμό. Μάλιστα έχει τύχει γονείς να πάνε κοριτσάκια στο νοσοκομείο καθώς τα είδαν ξαπλωμένα στο πάτωμα κατά την διάρκεια του οργασμού και -δικαιολογημένα- νόμισαν ότι έπαθαν επιληπτική κρίση.  Όσον αφορά τώρα στο δικό σου θέμα:

1) Σύμφωνα με τα όσα αναφέρεις, στην ζωή σου βιώνεις από πάντοτε και μέχρι σήμερα οργασμούς, έστω και μόνο με αυνανισμό. Επιπλέον, δεν αναφέρεις να αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα διέγερσης, ούτε πως έχεις αποστροφή προς την επαφή. Αυτά είναι τα κυριότερα και το πιο ενθαρρυντικά στοιχεία από το μήνυμά σου. Αυτό σημαίνει ότι είναι μάλλον απίθανο να υπάρχει ένα οργανικό πρόβλημα που ευθύνεται για την κατάσταση που βιώνεις, και επιπλέον κάνει την εξεύρεση λύσης ευκολότερη. Και επειδή είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι δεν είσαι μόνη σου, σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές, μόνο το 30% των γυναικών βιώνουν τακτικά οργασμούς κατά την σεξουαλική επαφή ενώ ένα άλλο 30% δεν βιώνει καθόλου οργασμούς. Οι υπόλοιπες γυναίκες (40%) έχουν σημαντικές δυσκολίες στην επίτευξη οργασμού μόνο με τη δισεισδυτική επαφή και λανθασμένα αυτοχαρακτηρίζονται ως “ανοργασμικές”. Η ευρεία πεποίθηση λοιπόν πως η γυναίκα οφείλει να έρχεται σε οργασμό μόνο με τη διεισδυτική επαφή, χωρίς επιπλέον ερεθισμό της κλειτορίδας είναι μάλλον λανθασμένη, οδηγεί το ζευγάρι σε προστριβές και προβλήματα, ενώ πολλές φορές δημιουργεί αρνητικές εμπειρίες που συνοδεύουν την γυναίκα για πολλά χρόνια.

2) Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, είναι απολύτως απαραίτητο για την γυναίκα αρχικά να μην ξεκινήσει να προσποιείται την κορύφωση με σκοπό να γίνει πιο αρεστή στον σύντροφο/παρτενέρ. Αυτό είναι ένα σφάλμα που μπορεί να οδηγήσει την γυναίκα να εγκλωβιστεί σε ενα αδιέξοδο συνεχούς προσποίησης.  Αυτό που είναι προτιμότερο, είναι η γυναίκα να προσπαθήσει να απεγκλωβιστεί τις ενοχές που νιώθει -άλλωστε δεν θα έπρεπε να νιώθει ένοχη για αυτά που της αρέσουν- και να αναλάβει περισσότερο ενεργό ρόλο κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Στο μήνυμά σου αναφέρεις ότι προσπάθησες να δείξεις στον εκάστοτε σύντροφό σου τι θέλεις να σου κάνει, αλλά αυτό δεν είχε ιδιάιτερη επιτυχία. Ίσως θα ήταν καλό να δοκιμάσεις να κάνεις εσύ η ίδια αυτά που σε ευχαριστούν περισσότερο και σε βοηθούν να έρθεις σε οργασμό εντάσσοντάς τα  μέσα στη σεξουαλική σας επαφή. Να εντάξεις δηλαδή τον αυνανισμό στην σεξουαλική σας επαφή. Μπορείτε και οι δύο να το αντιμετωπίσετε σαν σεξουαλικό παιχνίδι – άλλωστε τέτοιο είναι.  Αν δεις ότι αυτό σε βοηθάει, με τον καιρό θα τους βρείτε τους ρυθμούς σας, σιγά σιγά το άγχος θα απομακρυνθεί και ο σύντροφός σου θα μπορέσει να αναλάβει εκείνος αυτό το έργο και να σου προσφέρει ευχαρίστηση με πιο εστιασμένο τρόπο. Όπως έχει αναφερθεί ξανά, αυτό απαιτεί χρόνο, μπόλικη υπομονή και εξαιρετική επικοινωνία μεταξύ των μελών του ζευγαριού προκειμένου να φτάσουν εκεί που επιθυμούν. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι απλά διαβάζοντας αυτήν την απάντηση εδώ δεν μπορεί αυτόματα να βρεθεί μία λύση σε ένα τέτοιο πρόβλημα, και συνήθως χρειάζονται πολλές συζητήσεις με το ζευγάρι, προκειμένου να τεθούν ρεαλιστικοί στόχοι και με μικρές βελτιώσεις να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα.

Συνοψίζοντας, θα ήθελα να σου επισημάνω ξανά, ότι δεν είσαι μόνη και παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν πάρα πολλές γυναίκες. Όπως με κάθε απόλαυση και χαρά της ζωής – φαγητό, ταξίδια, ταινίες, μουσική- έτσι και στο σεξ, κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός με τις δικές του προτιμήσεις και τις δικές του “ιδιοτροπίες”. Σκοπός του ζευγαριού είναι ο ένας να μάθει τις ιδιοτροπίες και τις προτιμήσεις του άλλου και μαζί να βιώνουν ολοένα και καλύτερες εμπειρίες. Τέλος, προς όποια/όποιον δεν την έχει δει, θα ήθελα να συστήσω όσο τίποτα άλλο, να δει την εξαιρετική ταινία “Kinsey – Let’s Talk About Sex” που ασχολείται με την ζωή του Alfred Kinsey, ενός πρωτοπόρου ερευνητή που προσέγγισε για πρώτη φορά την σεξουαλική συμπεριφορά με μία υποδειγματική -ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα- επιστημονική μεθοδολογία κόντρα σε όλα τα taboo της εποχής, εν έτει 1948.

Τα συμπεράσματά της έρευνάς του θα σας καταπλήξουν…

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

132 points
Upvote Downvote

41
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
13 Θέματα σχολίων
28 Απαντήσεις θεμάτων
4 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
21 Συντάκτες σχολίων
The scientist_91HeliotropiumidrilCurious Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Γβρμ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Λοιπόν είναι μια ερώτηση που έχω σκεφτεί πολύ συχνά να στείλω αλλά μια και σεξ κάνω περίπου 1 φορά το χρόνο (όντως) το απέφυγα γιατί τι να στείλω, αυτά τα πράγματα θέλουν εξάσκηση, θα γελάνε κι οι πέτρες. ΟΜΩΣ. Από τις διάφορες συζητησεις που έχω κάνει με φίλους και φίλες, το περισσότερο κλικ (σε θεωρητικό επίπεδο) μου το έκανε η πρόταση ενός φίλου που είπε κάτι που δεν είχα σκεφτεί ποτέ. (Παρακαλώ να μην γελάσετε για την ασχετιλα μου αλλά βρίσκω το θάρρος να πω ότι δεν μπορεί, θα υπάρχουν κι άλλοι νυχτωμένοι σαν εμένα.) Αυτός ο φίλος λοιπόν είπε… Διαβάστε περισσότερα »

aeromango
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μην αγχωνεσαι δεν επιδέχεται κοροϊδία αυτό το θέμα, δεν υπάρχει σωστό και λάθος σε αυτά. Good luck και μπράβο για το θάρρος και την υπέρβαση.

Matryoshka
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ρε συ ήταν πολύ βοηθητικό το σχόλιό σου. Ούτε εγώ το είχα σκεφτεί ποτέ, παρόλο που φαίνεται πολύ λογική σκέψη! Να σαι καλά

hanomai giati remvazo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Όχι μόνο δεν θα σε κοροϊδέψουμε, θα σου πούμε μπράβο! Υπέρβαση είναι για πολλές μας το θέμα γενικώς. Τα σεξ τόις τα χρησιμοποιούσαν από τα χρόνια τα παλιά 😉

Mathios
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Γιατί να σε κοροϊδέψουμε βρε Γβρμ;
Νομίζω οτι βασικό συστατικό για να δέσει το γλυκό είναι να υπάρχει άνεση και μια κάποια οικειότητα με τον άνθρωπο που έχουμε απέναντι μας. Και πολλή εξάσκηση με τον εαυτο μας!
Υ.Γ.: Είμαστε πολλοί τελικά. Στη διάρκεια της φοιτητικής ζωής μου, οι φορές που έκανα σεξ, ήταν ελάχιστες. Τώρα που κοντεύω τα τριάντα, βελτιώνεται το πράγμα!

trapezokathismata
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Λολ @ γβρμ! Πλακα κανω – διαβαζω ξαναδιαβαζω το ποστ σου και δε βλεπω τι θα μπορουσε να εκληφθει ως αστειο. Μια χαρα τα λες. Δεν ειναι κατι «εκκεντρικο» το να χρησιμοποιεις σεξ τοηζ – γι αυτο εχουν φτιαχτει! Βουρ στον πατσα να πω και καλη επιτυχια. Το μονο που θα σχολιασω λιγο μαμαδιστικα ειναι οτι δεν ξερω γιατι κανεις σεξ μονο μια φορα το χρονο, αλλα εαν δεν ειναι συνειδητη επιλογη σου επειδη δε σαρεσει το αθλημα, ελπιζω (και πιστευω οτι σιγουρα το εχεις σκεφτει/κανει ηδη, απλα οκ) να εχεις αναζητησει τους λογους ισως με καποιο γυναικολογο (πχ αν… Διαβάστε περισσότερα »

Γβρμ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Αχ έχετε όλοι δίκιο- ήταν κλασική περίπτωση μύγας που φοβόμουν ότι θα με κοροϊδέψετε. Δεν είχα καν συνειδητοποιήσει ότι αν κάποιος δεν ξέρει τα δεδομένα μου το σχόλιό μου δεν προκαλεί καμιά έκπληξη, δεν είναι περίεργο να γράφει έτσι κάποιος στα 20! Δυστυχώς κοντεύω τα 40, δεν έχω τίποτε παθολογικό, η ζωή μου είναι ένα τεράστιο κουβάρι, με έχει βοηθήσει πολύ όλη η κοινότητα του Α,μπα, έχω πλέον και επαγγελματική βοήθεια, και με τούτα και μ’εκείνα ελπίζω μέσα στην επόμενη επταετία (έχω προγραμμα!) να κάνω το πιο ξεχασμένο update όλων των εποχών. Ευχαριστώ πολύ που είστε εδώ <3

trapezokathismata
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

“Δεν είχα καν συνειδητοποιήσει ότι αν κάποιος δεν ξέρει τα δεδομένα μου το σχόλιό μου δεν προκαλεί καμιά έκπληξη, δεν είναι περίεργο να γράφει έτσι κάποιος στα 20! Δυστυχώς κοντεύω τα 40 […]”

Για να πω την αλήθεια υπέθεσα την ηλικία σου κάπου ανάμεσα σε 25-35 για κάποιο λόγο, εντελώς τυχαία και χωρίς κανένα δεδομένο. Το ότι είσαι στα 40 δεν κάνει το μήνυμά σου ούτε περίεργο, ούτε αστείο, ούτε προκαλεί έκπληξη, ούτε τίποτα. Είναι απλά αυτό που είναι. Εύχομαι να το λύσεις το τεράστιο κουβάρι! Καλή επιτυχία σε όλα 🙂

Boudruna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Παιδιά ο κατάλληλος δονητής – αυτός που έχει και την τσαχπίνα ωραία διχαλίτσα για τον ερεθισμό της κλειτορίδας, όχι ο σκέτος – είναι το καλύτερο δώρο που μου έχουν κάνει! (άραγε θα δημοσιευτεί το σχόλιο; μάλλον ναι 😀 )
Βρε Γβρμ καθόλου και κανείς δε θα σε κοροϊδέψει γι’ αυτό, μη σκέφτεσαι έτσι :)))

Ms.Lego
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

προσυπογράφω!

Curious
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Μάλλον λες το rabbit? Είναι φανταστικός.

Εκτός από παιχνίδια που προορίζονται για γυναίκες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και την ώρα του σεξ, υπάρχουν και παιχνίδια που προορίζονται για χρήση την ώρα του σεξ συγκεκριμένα.

trapezokathismata
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ιδέα για άρθρο: ρηβιουζ δονητών; Τι λέει το αμπα τημ; Θέλω να αγοράσω έναν και δεν μπορώ να καταλάβω ποιος θα κάνει δουλειά, δε θέλω κάτι απλά να κάνει μπζζζ, πρέπει να έχει και αποτέλεσμα. Λέτε αυτοί οι ραμπιτ είναι καλοί ε;

Curious
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ναι, είναι! Αν βρεις με επιλογές για διαφορετικές ταχύτητες ακόμα καλύτερα!

Boudruna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ναι εννοείται ότι λέω το rabbit και καλά ψώνια Σοκοφρετα ! 🙂

Σοκοφρέτα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Αχά! Πολύ χρήσιμες πληροφορίες.
Πάω για ψώνια το απόγευμα!

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Βρε Γβρμ, όχι μόνο δεν γελάμε, έχεις απόλυτο δίκιο και τα σεξ τόις είναι φανταστικά και μπορούν να λύσουν πολλά προβλήματα.

Το μεγαλύτερο δικό μου πρόβλημα είναι πως υπάρχουν άντρες που θεωρούν πως δεν έχουν θέση στο σεξ μαζί τους. Αν θες το δονητή σου δεν παίρνεις το φιρφιρίνι μου, ένα πράγμα. Για το δικό μου δείγμα πληθυσμού, το 90%.Ελπίζω να βελτιώνεται το θέμα στους μικρότερης ηλικίας.

The scientist_91
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ως άντρας,μπράβο σου που παραδέχεσαι τι σου αρέσει στο σεξουαλικο κομμάτι!Και δεν ειναι κακο να ενημερώνεις και τον σύντροφο σου για το τι σου αρέσει!Λιγη ειλικρινή συζήτηση μπορει να φέρει πολυ ευχάριστα αποτελέσματα!

Seira
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Και εγώ το ξεκίνησα από πολύ μικρή ακριβώς το ίδιο και ακόμη το κάνω πολύ συχνά και τελειώνω πολύ εύκολα. Για πολλά χρόνια δεν τέλειωνα στο σεξ αλλά πλέον τελειώνω πιο εύκολα από όλες τις φίλες μου. Αυτό που λειτούργησε σε έμενα είναι ότι τελειώνω σε πολύ συγκεκριμένη στάση όπου υπάρχει ταυτόχρονος ερεθισμός κλειτορίδας ( ιεραποστολικό αλλά τελείως ίσιο το κορμί μου ) σκεπτομενη καταστάσεις που με κάνουν να τελειώνω μόνη μου. Όσο ερωτευμένη και να είμαι αν δεν σκεφτώ πράγματα που με φτιάχνουν εμένα και τελειώνω μόνη μου, δεν μπορώ να τελειώσω αλλιώς στο σεξ. Φίλη μου μου είχε… Διαβάστε περισσότερα »

hanomai giati remvazo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ταυτίζομαι Χ5!

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Έλεος, να έχουμε ενοχές και με το τι σκεφτόμαστε στο σεξ. Καημένη φίλη, πόση πλύση εγκεφάλου έχεις φάει…

Tawn Tawn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Ακριβώς ίδια περίπτωση είμαι! Ξεκίνησα περίπου στα 3, όταν ανακάλυψα ότι να τρίβομαι στη γωνία των τραπεζιών, στο μπράτσο του καναπέ, κ.ο.κ. με έκανε να αισθάνομαι..πολύ ωραία! Φυσικά δεν είχα ιδέα τι έκανα κ πίστευα μάλιστα ότι ήταν κακό. Άργησα αρκετά να τελειώσω στο σέξ κ τώρα πια τελειώνω κ εγώ σε συγκεκριμένη στάση (εγώ απο πάνω). Φυσικά βοηθάει πάρα πολύ το να φαντάζομαι διάφορα σενάρια εκείνη την ώρα κ το κάνω εννοείται χωρίς τύψεις! Θα μου άρεσε βέβαια να ήμουν απο αυτές τις γυναίκες που τελειώνουν σε όποια στάση να ‘ναι, αλλά απ’ότι καταλαβαίνω είναι ελάχιστες. Η εικόνα όμως… Διαβάστε περισσότερα »

aeromango
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αν εχεις μαθει να τελειώνεις μόνη σου παντα σε συγκεκριμένη στάση με συγκεκριμένο τρόπο, πρέπει να κάνεις ακριβώς το ίδιο σαν προσομοίωση με τον παρτενέρ. Στη δική σου συγκεκριμένη περίπτωση φαντάζομαι να είσαι μπρούμυτα πάνω στον σύντροφό σου, στη ίδια ακριβώς στάση, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μόνο που αντι για κρεβάτι από κάτω θα έχεις έναν άνθρωπο. Και ταυτόχρονη διείσδυση. Θέλει προσπάθεια και κόπο, ΑΛΛΑ αν τα καταφέρεις μια φορά οι επόμενες θα ερχονται πιο ευκολα.

Curious
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ή μπρούμυτα στο κρεβάτι όπως έχει συνηθίσει κι αυτός από πάνω/ πίσω, αν βολεύει.

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Επειδή ταυτίζομαι στο 100% με την ιστορία να πω ότι όντως θα δουλέψει! Με κύρτωμα πλάτης, σα να θέλει να γίνει κουβάρι, σφίξιμο κοιλιακών και βασικό, ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ, ο από κάτω να έχει σηκωμένη τη λεκάνη του και ουχί χλαπατσα-βρηκαμε-ευκαιρια-να-αραξουμε για να επιτευχθεί η επιθυμητή τριβή . Καλή επιτυχία εύχομαι, θα ήθελα απντειτ 🙂

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Βοηθάει να είναι και ο παρτενέρ καθιστός αντί για ξαπλωμένος, επειδή μπορεί να είναι κουραστικό να έχει ανασηκωμένη λεκάνη σηκώνοντας ολόκληρο το βάρος μου για πολλή ώρα (αν και τα μαξιλάρια από κάτω βοηθούν). Επίσης με εκείνον καθιστό επιτυγχάνεται βαθύτερη διείσδυση και καλύτερη επικοινωνία, για εμένα σχεδόν εγγυάται κοινή ευχαρίστηση και αρέσει σε όσους το έχω προτείνει.

Προσπάθησα να βρω πώς λένε τη στάση και το μοναδικό που βρήκα ήταν “the sofa edge”, δεν βάζω λινκ γιατί το συγκεκριμένο περιοδικό (και η περιγραφή στο άρθρο που το βρήκα) με εκνευρίζει. Ένα image google search θα σας το βγάλει αμέσως.

Heliotropium
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Τη στάση του λωτού λες? Κι αυτη βοηθάει όντως.

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Ούτε εγώ νομίζω να το έχω πει σε κανέναν ποτέ, ότι ανακάλυψα μικρή την απόλαυση του τριψίματος. Καλά η φρίκη των γονιών μου ήταν ξεγυρισμένη, και έμαθα πολύ γρήγορα ότι “πρέπει” να μένει κρυφή ως δραστηριότητα διότι είναι “της ντροπής”. Αλλά όλο το κρυφτό ανταμείφθηκε την πρώτη μου φορά, που ο παρτενέρ πρόθυμα έκανε ό,τι του ζήτησα και με το παραπάνω, για να με ευχαριστήσει – κι έπειτα αρνήθηκε να πιστέψει ότι ήμουν παρθένα, “γιατί αποκλείεται να ήξερες τι θέλεις, αν δεν είχες ξανακάνει σεξ”. Γέλασα και τον έστειλα στο καλό σύντομα, δεν πειράζει, το σεξ μαζί του το ευχαριστήθηκα.… Διαβάστε περισσότερα »

Curious
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Κι εγώ μικρή! Δεν ξέρω αν είχαν πάρει χαμπάρι οι δικοί μου, πιθανόν, αλλά δε θυμάμαι να μου είπαν ποτέ κάτι να ντραπώ.

Εμένα μου έχει τύχει να ζητάω κάποια αλλαγή στον… χειρισμό και να μην την κάνει, ή να παίρνω την κατάσταση στα χέρια μου και να νιώθει ανασφάλεια που χρειάζομαι κάτι παραπάνω από το δικό του πολύτιμο εργαλείο.

Κι ευτυχώς έχει τύχει και να χαίρεται να κάνω τα παραπάνω και να θέλει να βρει όσο περισσότερα κουμπιά μου μπορεί 😊.

aeromango
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Να πω επίσης οτι: μην τα παρατάς. Μην σκεφτείς οτι “εγώ ετσι είμαι δεν τελειώνω στο σεξ”. Εφοσον εχεις οργασμους μονη σου ΜΠΟΡΕΙΣ και στο σεξ. Εμενα μου πήρε 6 χρόνια. Και άλλα 6 (συνολο 12 χρονια ενεργής σεξουαλικής ζωής) για να τελειώσω και σε άλλη στάση. Εφοσον το βρήκα όμως, τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να χασω οργασμό, ποτέ.

Mrs Dalloway
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Είχα το ίδιο πρόβλημα. Με τη διείσδυση δεν τελειώνω ποτέ και σπάνια νιώθω ότι πλησιάζω καν. Με εξάσκηση αρχικά κατάφερα να τελειώνω με συγκεκριμένη στάση σώματος μέσω διέγερσης κλειτορίδας απο τον παρτενέρ, έπειτα, με εξάσκηση πάλι, και με στοματικό. Δεν προτιμώ να συνδυάζω διέγερση κλειτορίδας με διείσδυση γιατί δεν μπορώ να συγκεντρωθώ και στις 2 αισθήσεις ταυτόχρονα. Επίσης, μπράβο για αυτή την κουβέντα γιατί προσωπικά ένιωθα μειονεκτικά ενω απ’ότι φαίνεται είναι πολύ συχνο και φυσιολογικό!

hanomai giati remvazo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πρώτα-πρώτα μπράβο σου που έθιξες ένα θέμα ψιλοταμπού (ακόμη) για τις περισσότερες γυναίκες. Δεν είσαι σαφώς η μόνη που έχει τέτοιο θέμα. Δυστυχώς δεν συζητιέται και αυτό είναι κρίμα γιατί οι γυναίκες (έτσι νομίζω τουλάχιστον) συζητάμε λεπτομερώς τα σεξουαλικά μας με τις φίλες μας αλλά ΑΥΤΟ (οργασμός και αυτοϊκανοποίηση) δεν θίγονται. Πρέπει να βρεις το κουμπί σου. Όλοι μας έχουμε ένα κουμπί. Οι γυναίκες έχουμε ευτυχώς και δύο οργασμικές “παραλλαγές”, κολπικά και κλειτοριδικά. Κάπου είχα διαβάσει ότι σύμφωνα με μια έρευνα (δεν έχω λεπτομέρειες δυστυχώς) το μέγεθος αλλά και η απόσταση της κλειτορίδας από την είσοδο του κόλπου παίζει κάποιο… Διαβάστε περισσότερα »

leas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Πριν πολλά χρόνια είχα στείλει ερώτηση στο ινστιτούτο Kinsey για ένα θέμα μου, σε ειδική φόρμα όπου δέχονταν ερωτήσεις, και πήρα ως απάντηση την απόλυτη σιωπή.

Corry Karav O'Keerie
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

http://www.makeloverevolution.com Το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον blog. Εμένα μου άνοιξε τα μάτια για μια πτυχή του εαυτού μου, για μια ανάγκη μου που ούτε καν φανταζόμουν ότι υπήρχε. Έψαχνα στα σκοτάδια προς την λάθος κατεύθυνση όλη μου την ζωή. Πάντως να ξέρεις δεν είναι κάτι στραβό σε εσένα, ούτε είσαι καταδικασμένη για μια ζωή. Take care sister.

Emaero
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη με αυτή την ερώτηση και αυτή την απάντηση και διάβασα στα σχόλια τις ιστορίες όλων σας. Έχω και εγώ παρόμοιες ανησυχίες, και εγώ δυσκολεύομαι να έρθω σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ, εκτός κι αν κάνω ο, τι κάνω μόνη μου, με τη βοήθεια του συντρόφου. Κάτι που θα ήθελα να προσθέσω είναι ο ρόλος του πορνό σε όλο αυτό. Δεν ξέρω για σας, εγώ πάντως για πάνω από δέκα χρόνια χρησιμοποιώ το πορνό ως βοηθητικό εργαλείο όταν είμαι μόνη μου. Πολύ πρόσφατα συνειδητοποίησα ότι όταν περνάω περιόδους που δε βλέπω πορνό, μου είναι πολύ… Διαβάστε περισσότερα »

Γβρμ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Πολύ ενδιαφέρον. Αχ είναι τόσο χρήσιμη αυτή η συζήτηση σήμερα. Μπράβο σας, μπράβο Α,μπα. Λοιπόν εγώ δεν έχω τέτοιο θέμα με το οπτικό πορνό, απεναντίας δεν μου ταιριάζει γιατί όλα γίνονται καπως γρήγορα για τα γούστα μου. Δηλαδή προτιμώ μια σκηνή, ένα still, μια φωτό αλλά για να δω ολόκληρη διαδικασία σεξ, σίγουρα δεν μπορώ παράλληλα να ευχαριστιέμαι. Θα πατήσω pause! Παρολαυτα, βρίσκω αρκετά αντίστοιχο αυτό που παθαίνω με το…λεκτικό πορνό (ποιος ξέρει αν υπάρχει όρος που αγνοώ. Εν παση περιπτώσει εννοώ ή τις γραμμένες ιστορίες ή να σκέφτομαι ιστορίες ή διαλόγους). Εγώ γενικά σεξ τα τελευταία 7-8 χρόνια δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Curious
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Νομίζω ότι μπορεί κανείς να συνηθίσει αρκετά σε ένα συγκεκριμένο ερέθισμα/ τύπο ερεθίσματος, να δυσκολεύεται να “ξεκολλήσει” και να γυρνάει σε αυτό που ξέρει ότι δουλεύει, με αποτέλεσμα να συνεχίσει να δυσκολεύεται να ξεκολλήσει. Αν δηλαδή τις περιόδους που βλέπεις πορνό, βλέπεις σχεδόν κάθε φορά, ίσως εκπαιδεύεις το μυαλό σου/ σώμα σου ότι αυτό δουλεύει. Φαντάζομαι ότι μπορεί να συμβεί με οπτικό πορνό, λεκτικό, συγκεκριμένο δονητή, συγκεκριμένες κινήσεις, συγκεκριμένες στάσεις, συγκεκριμένες φαντασιώσεις κλπ. Αν είναι κάτι που σε απασχολεί πολύ, δοκίμασε να τα εναλλάσσεις, δηλαδή ακόμα και περιόδους που βλέπεις, μη βλέπεις κάθε φορά. Τη μια δες, την άλλη διάβασε,… Διαβάστε περισσότερα »