Αυνανίζομαι πολύ συχνά, πρέπει να επισκεφτώ ψυχολόγο;

Ερωτήσεις απαντημένες από την ψυχολόγο Φαίνια Ξανθοπουλίδου.

έχω παρατηρήσει ότι σε περιόδους μεγάλου άγχους και έντονου στρες αυνανίζομαι πολύ συχνά (3 φορές τη μέρα περίπου). Είναι φυσιολογικό; Είναι ένδειξη εσωτερικευμενου προβλήματος; Πρέπει να επισκεφτώ γιατρό ή ψυχολόγο;

 

Ο λόγος που αυνανίζεσαι σε περιόδους άγχους είναι γιατί το σώμα σου έχει μάθει πως ο αυνανισμός βοηθά στη χαλάρωση, μειώνει την ένταση, βελτιώνει τον ύπνο σου, σου φτιάχνει τη διάθεση κ.α.

Τα βασικά αρνητικά του υπερβολικού αυνανισμού (αν και δεν νομίζω ότι τρεις φορές είναι υπερβολικό, ειδικά αν γίνεται σε συγκεκριμένες περιόδους) είναι πως έχει κατηγορηθεί πως μειώνει την ευαισθησία στα γεννητικά όργανα, πως δημιουργεί αισθήματα ενοχών στο άτομο (επομένως μειώνει προσωρινά το άγχος, αλλά το ενισχύει αργότερα) και πως δημιουργεί έκπτωση στην κοινωνική ζωή του ατόμου- το τελευταίο σε περιπτώσεις που εξαιτίας του αυνανισμού δυσλειτουργεί στην καθημερινότητα του.

Δεν θα έλεγα πως είναι ο αυνανισμός το πρόβλημα. Το άγχος όμως και το έντονο στρες είναι λόγος για να επισκεφτείς ψυχολόγο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

60 points
Upvote Downvote

2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
2 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
2 Συντάκτες σχολίων
Μαρι Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

” έχει κατηγορηθεί πως μειώνει την ευαισθησία στα γεννητικά όργανα, πως δημιουργεί αισθήματα ενοχών στο άτομο (επομένως μειώνει προσωρινά το άγχος, αλλά το ενισχύει αργότερα) και πως δημιουργεί έκπτωση στην κοινωνική ζωή του ατόμου”

οταν “κατι” , λανθασμενα δημιουργει ενοχες στο ατομο, γιατι δεν ειναι ουτε βλαπτικο για την υγεια, ουτε διαστροφη, τοτε πολεμαμε τις ενοχες, δλδ την διαταραχη που κακως υπαρχει, και οχι το “κατι”…
και για τυφλωση εχει κατηγορηθει, αλλα δεν μας το ειπατε…

Μαρι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ο αυνανισμος δε δημιουργει κανενα απολυτως προβλημα. Αν σε χαλαρωνει σε περιοδους στρες, εκμεταλλευσου το.