Αν είσαι πρόθυμη σε όλους τους τομείς θα πάρεις τη δουλειά

Πριν από λίγο είδα τη συγκεκριμένη εικόνα σε δημοφιλή ομάδα στο Facebook τα μέλη της οποιας μοιράζονται αστείες, παράξενες και συγκινητικές ιστορίες από το χώρο εργασίας τους. Αυτό που βλέπουμε στη φωτογραφία είναι η απάντηση που έλαβε μια κοπέλα στο βιογραφικό που έστειλε για θέση γραμματέως.

Θυμήθηκα λοιπόν όταν πριν δύο χρόνια είχα αναγκη από δουλειά και χρήματα και είδα μια αγγελία για γραμματειακή υποστήριξη σε αντιπροσωπεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Όλα όσα θα γράψω είναι αληθινα αν και ακόμη και σήμερα αδυνατώ να πιστέψω ότι τα άκουσα.

“Θα παίρνεις 800 ευρώ κι αν θέλεις παραπάνω λεφτά θα μου το πεις, θα δουλέψεις 12ωρο και θα πάρεις 1000. (Το δόλωμα)”

“Εγώ πάω συχνά Ιταλία, φέρνω δώρο στα κορίτσια και κανένα ζευγάρι Prada και τις Πρωτοχρονιες αφήνω 200 ευρώ κάτω από τη βασιλόπιτα κι όποιος τα τύχει.”

“Θα  φοράς κάτι  ανάλαφρο, καμιά φουστιτσα ας πούμε, και γενικώς θα απασχολεις τους πελάτες που περιμένουν (υπήρχε και συνεργείο αυτοκίνητων).”

“Κι αν δεις κανεναν πελάτη να μαλώνει με τον συνεταίρο μου θα πλησιάζεις. Είναι αλλιώς να τον καλμαρεις εσύ με το χαμόγελο σου , με μια κουβέντα. Ξέρεις τώρα… γυναίκα είσαι δηλαδή π@@να.”

Και ναι δεν μιλήσα. Δεν έγινα δυσάρεστη. Σκεφτόμουν μήπως δεν ακούω καλα, δεν ξέρω τι σκ@τα σκεφτόμουν. Δεν κατάφερα να αρνηθώ κατάμουτρα απλώς δεν του τηλεφώνησα ποτέ για να του πω τι αποφάσισα όπως μου ζήτησε.

Σήμερα θα του απαντούσα και θα έφευγα.

Αυτή είναι η κοινωνία απέναντι στις γυναίκες που αναζητούν εργασία, που έχουν να θρέψουν οικογένειες και να πληρώσουν λογαριασμούς. Αν δε δεχτείς να σου πιάσουν τον κ@@λο δουλίτσα δεν έχει. Αυτό μας λένε εν ολίγοις.

Υ.Γ : Συγνώμη για το ύφος μου, οπότε τα ξανασκεφτομαι συγχυζομαι. Ήθελα να γράψω από καιρό αυτό το περιστατικό και με την ιστορία της κοπέλας το ξαναθυμήθηκα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

48 points
Upvote Downvote

5
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
3 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
5 Συντάκτες σχολίων
anguszero-gravityKrimataris2020@Tropiqueprince frog Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
prince frog
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τζιζας δλδ…. ΕΜΕΤΟΣ ρε φιλε…

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Βενζινάδικο, όπου βενζίνη βάζουν κορίτσια με κολλάν. Μια, δυο, τυχάιο δεν είναι.

zero-gravity
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Εικόνων
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ναι. Είχα απορρίψει αντίστοιχη θέση για αυτό το λόγο. Εσκεμμένα το κάνουν φυσικά.

Krimataris2020@
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο να ειπωθεί ξεκάθαρα και στην αρχή τι ακριβώς ζητάνε από τη θέση ή αν στο υπονοήσουν στην πορεία εφόσον έχεις προσληφθεί. Γιατί όπως πολύ καλά λέει η ερωτώσα εσύ κουβαλάς τα άγχη σου και βλέπεις σοβαρά την δουλειά σου, θες να θρέψεις την οικογένειά σου και να πληρώσεις τις υποχρεώσεις σου και στην τελική δεν έχεις τη διάθεση να δουλέψεις με αυτό τον τρόπο κι ενώ ξεκινάς και είσαι τυπικότατη στο κομμάτι της δουλειάς σου, αρχίζουν τα πανηγύρια, άνευ λόγου και αιτίας απόρριψη της δουλειάς σου, εμφανής παραγκωνισμός και κοινώς καψόνια. Οπότε τείνω να πιστέψω… Διαβάστε περισσότερα »

angus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“Οπότε τείνω να πιστέψω ότι χίλιες φορές καλύτερες αυτές η εξαρχής εξηγήσεις, είναι τελικά πιο έντιμος ο εργοδότης” έναν τέτοιον τύπο δεν τον λες έντιμο.