Αμπολόγια Καραντίνας

Σαν ο χρόνος να έχει χάσει τη σημασία και την έκτασή του

Αμπολόγιο καραντίνας: Σε αυτή τη δεύτερη καραντίνα νιώθω εξουθενωμένη από τις αυξημένες ευθύνες, σαν ο χρόνος να έχει χάσει τη σημασία και την έκτασή του.

Εκτός της εργασίας μας έχουμε επιπλέον οικειακές δουλειές (χάνοντας την εβδομαδιαία υποστήριξη από την καθαρίστρια, τρώμε όλοι στο σπίτι (2 ενήλικες και 2 νήπια). Σε αυτή την καραντίνα έχουμε και την τηλεκπαίδευση, το οποίο σημαίνει τουλάχιστον μία ώρα υποχρεωτικής χειροτεχνίας σε ημερήσια βάση, δίωρη παρακολούθηση των μαθημάτων μαζί με τα παιδιά, κάτι που συμπιέζει το χρόνο που έχουμε για εργασία και υποχρεώσεις στο σπίτι.

Μου έρχεται να κλάψω όταν μου ζητάνε χίλια δυο υλικά μισή ώρα πριν το μάθημα, γιατί έχω όλη την καλή διάθεση να το κάνω, αλλά δεν έχω τα υλικά λόγω καραντίνας. Για να μην χάσω την μπάλα με τη δουλειά όπως στην πρώτη καραντίνα, δοκιμάζω να ξυπνάω από τις 5 για να δουλέψω με ησυχία όσο κοιμούνται τα παιδιά, κάτι που σημαίνει ότι οι εργάσιμες ώρες διαστέλλονται και ο ύπνος και ο προσωπικός χρόνος συμπιέζονται. Σε όλα αυτά να προσθέσω αποχή από λιπαρά/γλυκά μετά από εντολή γιατρού και καθημερινή γυμναστική.

Νομίζω ότι πλέον με τον άντρα μου ζούμε βίους παράλληλους, ο ένας δουλεύει, ο άλλος απασχολεί τα παιδιά σε μια ατέρμονη εναλλαγή και κατά την ανταλλαγή των ρόλων κάνουμε νοητά high-5. Είμαι πολύ περίεργη να δω πότε θα καταφέρουμε να δούμε έστω και 10′ ταινία. Είμαι περίεργη να δω αν τελικά θα συμβιβαστώ με το να αποδίδω λιγότερο στα πάντα και θα με συγχωρήσω για αυτό όπως μου λέει η ψυχολόγος μου.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

24 points
Upvote Downvote

3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
3 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
3 Συντάκτες σχολίων
PonemenosspourgitisKira K. Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Kira K.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

“Είμαι περίεργη να δω αν τελικά θα συμβιβαστώ με το να αποδίδω λιγότερο στα πάντα ” γιατί το λες αυτό; Πριν δεν ήταν δική σου δουλειά να κάνεις χειροτεχνίες. Άρα δεν αποδίδεις λιγότερο στα πάντα. Αποδίδεις λιγότερο σε αυτά που έκανες πριν, αλλά τώρα κάνεις περισσότερα. Επίσης, όσο εξασκείσαι τόσο καλύτερη γίνεσαι, οπότε φαντάζομαι πρέπει απλά να βρείτε ένα σωστό Ρυθμό (ούτε πρωταθλητισμό ούτε το απόλυτα τίποτα). Και επίσης φαντάζομαι ότι με την καραντίνα γλυτώνεις κάποιες ώρες που θα έπαιρνες μεταφορικά μέσα ή θα έκανες εξωτερικές δουλειές ή υποχρεωτικές επισκέψεις. Σκέψου ότι τις παίρνεις και τις δίνεις αλλού, π.χ. στην… Διαβάστε περισσότερα »

Ponemenosspourgitis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Κουράγιο είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις, δες το και απο την θετική του πλευρά. Θα θυμάσαι όλη αυτή την κατάσταση σε λίγο καιρό.. εύχομαι… με αγάπη και ζεστασιά, μη σου πω ότι θα την αναπολείς κιόλας. Και πολύ σωστά σου λέει η ψυχολόγος σου, δεν είναι ανάγκη να είναι όλα τέλεια, εξάλλου οι μικρές ατέλειες φτιάχνουν τα αριστουργήματα.

Μέλος
Συμμετέχων

Αχ πόσο σε καταλαβαίνω.. Όλες μας οι δραστηριότητες, επαγγελματικές και μη, έχουν εισβάλλει μέσα στο σπίτι μας και έχουμε χάσει την έννοια της φωλιάς, της θαλπωρης και της ηρεμίας! Το σπίτι έπαψε πια να είναι το καταφύγιο μας και έγινε η δουλειά, το σχολείο, τα χόμπι, ακόμα και τα ραντεβού που δίναμε με την παρέα μας. Όσο για το μάθημα με τα νήπια μην αγχώνεσαι, αν δεν κάνουν και μια κατασκευή δεν έγινε και τίποτα. Σκέψου να ηταν μεγαλύτερα και να είχες ΚΑΙ το διάβασμα τοτς!