Ακτιβιστής, ομοφυλόφιλος, φεμινιστής, αστυνομικός: Άνθρωπος

Περίμενα πώς και πώς αν θα βγει να μιλήσει ο Μιχάλης Λώλης. Είναι ο αξιωματικός που δουλεύει στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. και αποφάσισε να κάνει coming out δημοσίως ως ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος αστυνομικός. Η φωτογραφία που δημοσίευσε με τον σύντροφό του προκάλεσε σάλο στα σόσιαλ. Για εμένα είναι πρώτα από όλα ακτιβιστής. Μετέφερε το πάθος του στο κατάλληλο επάγγελμα για να προστατεύει ακριβώς τους ανθρώπους που βλέπει να καταπιέζονται.

Οι εντυπώσεις μου είναι άριστες. Μιλάει με φοβερή ευγλωττία και χρησιμοποιεί ξεκάθαρη γλώσσα. Διορθώνει κάποιες (απαράδεκτες) εκφράσεις που χρησιμοποιεί η παρουσιάστρια, και εγκαλεί τις σεξιστικές ερωτήσεις της. Είναι παθιασμένος, δεν επιτίθεται, αλλά λέει, όπως διευκρινίζει, την αλήθεια του ώστε να βοηθήσει την επόμενη γενιά να ευαισθητοποιηθεί και να μην καταδικάζει κανέναν στην ντουλάπα.

“Ποιον ενοχλώ εγώ και ο σύντροφός μου; Που είμαστε μαζί, που υπάρχουμε.”

“Σε ποιον είπα σήμερα τι κάνω στο κρεβάτι μου; Δεν θα άντεχε κανείς να του πω τι κάνω στο κρεβάτι μου” (θεούλης!)

“Η ομοφοβία είναι μια κοινωνική κατασκευή. Έρχεται λόγω της πατριαρχίας και της ετεροκανονικότητας να καταπνίξει τους ανθρώπους που έχουν ομόφυλα ένστικτα”.

Επίσης, είναι βαθιά φεμινιστής. Εξηγεί στακάτα τις διακρίσεις που καταδικάζουν τη σεξουαλικότητα των γυναικών στο σκοτάδι και γιατί είναι απαρχαιωμένες.

“Τι πα να πει είναι κακό να είσαι θηλυπρεπής; Είναι κάτι κατώτερο η θηλυκότητα; Αυτά είναι ανοησίες που μας έχει επιβάλλει η πατριαρχία”.

 

in

Αξιολογήστε το άρθρο

77 points
Upvote Downvote

9
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
7 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
8 Συντάκτες σχολίων
idrilNo bread, cakeMrs DallowayFlying GrandmaJenny Barnes Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Μπράβο στον κύριο Λωλη, καταρχάς για το θάρρος του. Όμως, αφού δούμε το βίντεο της συνέντευξης στο youtube, πιστεύω ότι πρέπει να διαβάσουμε τα σχόλια για μην ξεχνάμε σε τι χώρα ζούμε. Γιατί, αμ η τι άλλο, πιστεύω ότι το συχνό reality check είναι απαραίτητο, για να είμαστε προετοιμασμένοι όταν θα μπούμε σε μια αντιπαράθεση αύριο.

Flying Grandma
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Advocate

Ανάθεμα και αν είχε ιδέα η Μελέτη για τι πράγμα μιλούσε ο Λώλης…
Άξιος συγχαρητηρίων για το θάρρος του!

hanomai giati remvazo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θαρραλέος ! Μπράβο του!

The scientist_91
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πολύ καλά τα λέει ο κος Λώλης.

Ωστόσο, η Μελέτη δε νομίζω ότι είναι άτομο με σεξιστικές απόψεις. Ρωτάει πράγματα που έχουν εδραιωθεί στην ελληνική κοινωνία και που είναι σεξιστικά.

Jenny Barnes
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Εξαιρετικός. Είδα και εγώ τη συνέντευξη του με αμείωτο ενδιαφέρον. Και θαύμασα και το θάρρος του δεδομένου ότι ο χώρος που δραστηριοποιείται επαγγελματικά είναι ιδιαίτερα εχθρικός σε τέτοιες ιδέες, απόψεις και επιλογές.

No bread, cake
Επισκέπτης
Συμμετέχων
No bread, cake

Μπράβο σου idril για το άρθρο, ωστόσο θα ήθελα να επισημάνω κάποια πράγματα. Καταρχήν είναι αξιωματικός της αστυνομίας, όχι ακτιβιστής. Με την ιδιότητα του ακτιβιστή απλά αναφέρεται στο άρθρο. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να αναφερόμαστε τόσο σκωπτικά στη Μελέτη, αμφιβάλλω αν είχε έστω την ελάχιστη επιμέλεια στο ερωτηματολόγιο που είχε στα χέρια της, σερβιρισμένο ήταν από την κουζίνα και τον καναπέ του μέσου ελληνικού ζευγαριού μέσω ενός καναλιού που το μόνο που το ένοιαζε ήταν τι θα έδειχνε την επομένη η Nielsen. Ευτυχώς ο κ. Λώλης το πρόσεξε άμεσα και φέρθηκε ανάλογα. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία τουλάχιστον προσωπικά… Διαβάστε περισσότερα »

Mrs Dalloway
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Συμμετέχων

Υπέροχος