5 φεμινιστικά podcast για να ακούσετε το Σαββατοκύριακο

Προς το παρόν στα αγγλικά

Photo by Elice Moore on Unsplash

1.Unladylike

Δύο δημοσιογράφοι συνομιλούν μεταξύ τους και κάνουν συνεντεύξεις με γυναίκες που έχουν καταφέρει να αγνοήσουν το σύστημα και την πατριαρχία, δίνοντας συμβουλές για τα πάντα. Από το πώς να μένετε μόνες, πώς να ξεμεθύσετε, πώς να κάνετε τατουάζ, πώς να αισθάνεστε άνετα με το να μη φοράτε σουτιέν μέχρι και πώς να «χωρίσετε» με τη μητέρα σας, η σειρά αυτή των ποντκαστ έχει ήδη περίπου 100 επεισόδια και αποτελεί έναν μη πατροναριστικό, πολύ φιλικό νοοτροπικό οδηγό γυναικών που αποφάσισαν να σταματήσουν να ακολουθούν τα στερεότυπα και να φερθούν λίγο πιο unladylike.

2.Encyclopedia Womannica

Το μεγαλύτερης διάρκειας επεισόδιο αυτής της σειράς ποντκαστ είναι μόλις 8 λεπτά και για αυτό το λόγο αποτελεί την ιδανική φεμινιστική μπουκιά της ημέρας με γεύση συμπυκνωμένης ιστορίας και με πολλά άγνωστα γυναικεία ονόματα που ενδέχεται να μην έχετε ξανακούσει και να θέλετε να γκουγκλάρετε με το που κλείσετε το επεισόδιο. Τα ποντκαστ αυτά είναι μια ένδειξη του ότι μπορούμε να μάθουμε πραγματικά πολλά αν θέλουμε να επιστήσουμε κάπου την προσοχή μας για μόλις 5 λεπτά.

3.She Makes Money Moves

Διάβαζα για τη σχέση των γυναικών με την πιστωτική κάρτα και την αδυναμία τους να αιτηθούν να γίνουν κάτοχοι πιστοληπτικής ικανότητας μέχρι πριν λίγες δεκαετίες και αυτή η σειρά επεισοδίων έρχεται το 2020 σαν τη φεμινιστική απάντηση που άργησε κάπου στο δρόμο. Κάθε επεισόδιο δομείται αρχικά γύρω από μια συνέντευξη με μια γυναίκα που αντιμετωπίζει ένα οικονομικό πρόβλημα και τελειώνει με συμβουλές για τη διαχείρισή του. Έξοδα διαζυγίου, μοίρασμα των εξόδων με το σύντροφο, εθισμός στις τσάντες, προαγωγή, μονογονεϊκότητα και δάνεια, η σειρά αυτή επεισοδίων μας ωθεί να πάρουμε τον οικονομικό έλεγχο της ζωής μας.

4.History Becomes Her

Αυτή η σειρά πόντκαστ καλύπτει μια ευρεία θεματολογία, όχι μόνο ιστορική, αλλά και κοινωνικοπολιτική και εξετάζει τις κρυφές εκείνες πτυχές του πολιτισμού που διαμόρφωσαν την πραγματικότητα όπως την γνωρίζουμε σήμερα αλλά έμειναν κρυφές γιατί δεν είχαν στο επίκεντρό τους άντρες. Δεν έχει πολλά επεισόδια, αλλά η δεύτερη σεζόν είναι προ των πυλών και η ιστορία είναι γεμάτη παραγκωνισμένες γυναίκες που αξίζουν αναγνώριση, οπότε λογικά θα συνεχιστεί για πολλές ακόμα σεζόν.

5.The Guilty Feminist

Είναι μακράν η πιο αστεία σειρά πόντκαστ, μοιάζει με ένα ψυχαγωγικό είδος ανάμεσα σε ηχητική sitcom και φεμινιστικό stand up comedy και τα θέματα που πραγματεύεται είναι  απλά και κάπως ταυτόχρονα μεγάλα, ακριβώς επειδή τελικά μάλλον δεν είμαστε παρά το σύνολο των σκέψεων που κρύβονται πίσω από την καθημερινότητά μας. Αγαπημένο επεισόδιο το ν.38 με την ξεκαρδιστική Phoebe Waller Bridge.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

24 points
Upvote Downvote

3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
3 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
3 Συντάκτες σχολίων
Μαύρο ΓατίNon tolerant to discriminations Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Non tolerant to discriminations
Μέλος
Συμμετέχων

Ωω το χρειαζόμουν αυτό! Ευχαριστούμε πολύ! Θα ξεκινήσω να ακούω από σήμερα και θα γίνει καθημερινή συνήθεια πιστεύω!

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Αχ επιτελους, νο5 αγάπη μου!!! Ειδική μνεία, το ακούω από τότε που βγήκε, πραγματικά υπέροχο. Και ψυχαγωγεί και φέρνει σε επαφή με τα διεθνή τεκταινόμενα.

Μέλος
Συμμετέχων

Θα πρότεινα ανεπιφύλακτα το Pussy Church, προσεγγίζει τη γυναικεία σεξουαλικότητα με τόσο απελευθερωμένο τρόπο, χωρίς ταμπού, αλλά και με χιούμορ. Απολαυστικότατο!