Αγαπητή Ρένα και σχολαστριες του σαιτ,
Ειμαι παντρεμένη και εχουμε 4 παιδια. Εργάζομαι καθημερινα 8ωρο σαν λογιστρια σε μια
Μικρή εταιρεια αλλα με exclusive πελατες. Μια ημερα της εβδομάδας εργάζομαι στο γραφειο του αντρα μου αλλα σε ενα εντελως διαφορετικό τομεα. Ο αντρας μου ειναι ελεύθερος επαγγελματίας και απασχολει μια ομαδα περιπου 20 ατόμων.
Ειμαστε μια πολυ αγαπημενη οικογενεια και στηρίζουμε πολυ ο ενας τον αλλον. Εργάζεται πολυ περισσοτερες ωρες απο εμενα με αποτελεσμα να εχω επωμιστεί εγω την ανατροφή των παιδιων, κατι που το κανω ευχαριστα, αλλα και ολα τα θεματα του σπιτιου που προκύπτουν. Φυσικα σαν αντάλλαγμα ας πουμε φροντίζει να μην μας λειπει απολυτως τιποτα.
Το μονο μελανό σημειο στη σχεση μας ειναι η αναγκη του να μοιράζεται μαζι μου το παραμικρό θεμα γυρω απο τη δουλεια του. Φυσικα και τον ακουω υπομονετικά και προσπαθω οπου μπορω να τον βοηθησω στο όριο των δυνατοτήτων μου αλλα πολλες φορές μου ειναι too much. Επειδη και η δικη μου δουλεια εχει πολλες ευθυνες και επιπλεον εχω και την ευθυνη των παιδιων αλλα και ολα οσα γυρίζουν απο τις προσωπικές υποθέσεις μας ωστε ο ιδιος του να μην χρειαζεται να νοιαστεί για τιποτα, το βραδυ που θα καθησω να διαβασω ενα βιβλιο με την ησυχια μου το τελευταιο που θελω να ακουσω ειναι για το τι πηγε στραβα, αν μάλωσε με καποιον απο τους υπαλληλους του κτλπ κτλπ.
Καταλαβαινω την αναγκη του να τα μοιρασει με καποιον αλλα θεωρω πως εχω και εγω δικαιωμα στην ηρεμια και στη ξεκουραση μετα απο καποια ωρα. Εχω τυψεις γιατι πιστευω πως ειμαι αχάριστη και κακή σύντροφος και θα μπορουσα οντως να του αφιερώσω μιση ωρα καθημερινα για να τον ακουσω αλλα σκεφτομαι πως και εμενα η δουλεια μου ειναι δυσκολη, με τα πανω και τα κατω της αλλα το θεωρω χαμένο χρονο να καθησω και να μιλησω γι αυτη μετα το σχόλασμα. Ποσο κακή και άδικη ειμαι;
ΑΠΟ ΤΗΝ – Desperate Housewive
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Το μελανο σημειο στη σχεση σας εναι οτι δεν ασχολειται με την ανατροφη των παιδιων. Θα το βρειτε μπροστα σας αργοτερα. Με πολυ δυσαρεστες καταστασεις που τωρα δεν τις φανταζεσαι. Η απουσια του πατερα γραφει στην ψυχη των παιδιων. Κανε κατι τωρα οσο ειναι καιρος. Σε λιγο δεν θα προλαβαινεις να το διορθωσεις.
Ποσο κακή και άδικη είσαι;;; ΚΑΘΟΛΟΥ!!!! Άδικη είσαι μόνο με τον εαυτό σου, μιας και είσαι άλλη μια Μαίρη Παναγιωταρά μέσα στην πατριαρχια που τρέχει πανω κάτω από την ώρα που ξυπνάει μέχρι την ώρα που κοιμάται για να είναι όλοι ευχαριστημενοι.
Συγγνώμη που θα στο πω αλλά όχι μονο δεν είσαι αχάριστη και άδικη αλλά είσαι πολυ ΠΟΛΥ ομως submissive. Δεν υποστηριζεις καθόλου τον εαυτό σου. Έχεις δεχτεί την ολοκληρωτική ευθύνη της ανατροφής επειδή αυτος δουλεύει 5 ωρες παραπάνω απο σενα; Αλλά αν δουλεύε 8 ωρες κι αυτος θα έβρισκε καινούργια δικαιολογία οτι είναι “πιο κοπιαστικη/χειρωνακτικη/κλπ η δικη του δουλειά”. Αν δουλεύε λιγότερο απο 8 ωρες θα δικαιολογουταν λέγοντας οτι φεοντιΕι τα χόμπι του ή ψάχνεται σε σεμινάρια και μεταπτυχιακα για τη επαγγελματίκη του πρόοδο. Τέλος πάντων,δεν εχεις βαλει χαλινάρι. Αντι να του οεις μην με φορτιζεις τοσες ωρες, ΟΠΩΣ ΔΕΝ… Διαβάστε περισσότερα »
Βρε κοριτσια χαλαρώστε! Βλέπετε πουθενα να παραπονιεται για τον καταμερισμό των υποχρεώσεων; Γιατι λοιπον την συμβουλεύετε επι τουτου; Η κοπελα ρωταει αν ειναι άδικη που δεν θελει να ακουει για τα προβληματα της δουλειας του ή αν οντως θα επρεπε να αφιερώνει καποια ωρα . Εδω γραφει οτι η σχεση τους ειναι υπεροχη και κως ειναι ευτυχισμενη. Μου θυμίζετε μια συναδελφο που οταν της ελεγα οτι ο αντρας μου, ο οποιος ειναι υπόδειγμα συζηγου και πατερα, γυρναει καμια φορά αργα απο την δουλεια γιατι απο την κουραση σταματαει με το αμαξι στην ακρη του δρόμου και κοιμαται και μηπως ξερει… Διαβάστε περισσότερα »
Ασχολίαστο το παράδειγμα με το american dream , σκέψου απλά ότι κάποιος μπορεί να μην θέλει να σκοτώνεται στην καθημερινότητα του για τα “ιδανικά σκ” που περιγράφεις… Αλλά σοβαρά τωρα;να μην σχολιαστεί το γεγονός ότι κανει τρεις για να μη πω τέσσερις full time δουλειές ταυτόχρονα; Επειδή είναι οκ με αυτή τη συνθηκη; Αν κάποιος τρώει μια ζωή μόνο κρεμμυδι και το έχει συνηθίσει και είναι οκ , δεν μπορούμε όλοι να παριστάνουμε ότι δεν είναι κρεμμύδι.
Μοιάζει ήδη να έχεις αναλάβει πολλά παραπάνω από όσα σου αναλογούν . Σου βγάζω το καπέλο που καταπιάνεσαι με τόσα πολλά πράγματα. Δεν είναι καθόλου εγωιστικό το να ζητήσεις να μην ξεφορτώνει την ώρα που ξεκουράζεσαι, πρέπει να το ζητήσεις.
Είσαι λίγο υπερβολική κατά την άποψη μου. Αν δουλεύει 15 ώρες την ημέρα,για τι άλλο να σου μιλήσει ο άνθρωπος; Αφού μόνο αυτό κάνει. Ότι νεότερο υπάρχει στην καθημερινότητα του είναι εκεί. Λογικό δεν είναι να σου πιάνει ψιλή κουβέντα με αυτό το κεντρικό θέμα συζήτησης; Δεν νομίζω να ψάχνει απαντήσεις από εσένα για την δουλειά του, απλά κουβέντα προσπαθεί να κάνει με τον άνθρωπο του.
Και η γράφουμε δουλευει 15 ώρες την ημέρα, εφόσον εκτός από την 8ωρη δουλειά της έχει αναλάβει και τις ευθυνες του σπιτιου και τα παιδια, επομένως το να την αποκαλουμε υπερβολική επειδή ο πασας της παει να της φορτώσει ΚΑΙ τη πίεση της δικής του δουλειάς, είναι κάπως ακραίο, δε νομίζεις;
Ναι δεν αμφιβάλω, ούτε θεωρώ ότι είναι πιο εύκολη η δική της καθημερινότητα,το ίδιο θα απαντούσα και στον ίδιο άμα ρωτούσε αν είναι υπερβολικός που δεν μπορεί να ακούσει την γυναίκα του να μιλάει μισή ώρα για τη δουλειά της, για τα παιδιά τους κτλ. Δεν ξέρω το βλέπω λογικό να μιλάς με τον άνθρωπο σου μια ώρα την μέρα για αυτά που σας απασχόλησαν στην καθημερινότητα σας… Τώρα αν αυτό είναι ανυπόφορο για κάποιους, δικαίωμα τους.
Καλο θα ηταν να εκφρασεις στον συντροφο σου με όμορφο τροπο οσα σε απασχολουν και σε ενοχλουν
Το κλειδι για μια υγιη και μακροχρονια σχεση ειναι και η επικοινωνια και η ειλικρινεια
Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για το πως έχει διαμορφωθεί η σχέση με το σύζυγο και τα παιδιά σας.Τα παίρνω ως δεδομένα και προχωρώ. Πρακτικά πως μπορείς να εξασφαλίσεις λιγη ησυχία για σένα τώρα. Θα πρότεινα,να αρχίσεις τα βράδια να παραπονιέσαι για πονοκεφάλους,για τη μέση σου,για κάτι σωματικό τέλος πάντων και να απομονώνεσαι στην κρεββατοκάμαρα,δηλώνοντας πάω να ησυχάσω λίγο γιατί υποφέρω . Να αποσύρεσαι δηλαδή από τους κοινόχρηστους χώρους του σπιτιού,δηλώνοντας κάποιας μορφής αδιαθεσία,και ανάγκη για ησυχία και ανάνηψη δυνάμεων γιατί σε περιμένει μία δύσκολη μέρα. Αν ο σύζυγος σε ακολουθήσει και αρχίσει τη γκρίνια για τα της δουλειάς του,τον… Διαβάστε περισσότερα »
Δουλεύετε και οι δύο πολλές ώρες. Το ότι μοιράζεται αυτό που τον απασχολεί μαζί σου σημαίνει οτι σε θεωρεί αξία και δυναμική, επιπλέον είναι ένας τρόπος επικοινωνίας μεταξύ σας. Ίσως να έχει ανάγκη μόνο να τα πει κάπου και τίποτα παραπάνω. Ίσως κάποιες άλλες να το ζήλευαν.Κάποιοι που δουλεύουν πολύ συχνά κάνουν δώρο μια εκδρομή . Σκέψου πόσο θα χαρούν τα παιδιά σας και εσείς θα χαλαρώσετε επίσης!!!
https://youtu.be/l0XbBlqc150