Την καλησπέρα μου.
Το δικό μου θέμα είναι λίγο περίεργο, ίσως και λίγο αστείο, αλλά τελευταία με απασχολεί αρκετά. Θέλω κάπως να ανανεώσω τη σχέση μου.
Ο σύντροφός μου είναι ένας άνθρωπος φυσιολογικά εκδηλωτικός. Δεν είναι ψυχρός, δεν είναι αδιάφορος, δεν μπορώ να πω ότι μου λείπει κάτι συγκεκριμένο από τη σχέση μας. Κι όμως, τον τελευταίο καιρό πιάνω τον εαυτό μου να κάνει σκέψεις που παλιότερα δεν είχα. Αναρωτιέμαι συχνά: άραγε με νοιάζεται πραγματικά; Μήπως απλώς έχουμε βολευτεί; Μήπως έχουμε μπει σε μια ρουτίνα χωρίς να το καταλάβουμε;
Δεν έχει γίνει κάτι κακό μεταξύ μας. Απλώς νιώθω ότι όλα έχουν γίνει πολύ προβλέψιμα. Και ίσως αυτό να με κάνει να αμφιβάλλω περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε.
Ξέρω ότι αυτό που θα ρωτήσω μπορεί να ακουστεί κάπως παράλογο ή και λίγο ανώριμο. Αλλά θα το πω όπως μου έρχεται: υπάρχει τρόπος να τον κάνω να ζηλέψει λίγο; Όχι υπερβολές, ούτε παιχνίδια που μπορεί να πληγώσουν. Απλώς να νιώσει ότι ίσως υπάρχω και για άλλους ανθρώπους, ότι δεν είμαι δεδομένη.
Ο λόγος που το σκέφτομαι είναι ότι δεν μου έχει κάνει ποτέ σκηνή ζηλοτυπίας. Ποτέ. Και καμιά φορά αναρωτιέμαι: είναι επειδή με εμπιστεύεται απόλυτα ή επειδή απλώς δεν τον νοιάζει αρκετά για να ζηλέψει;
Και τότε έρχεται η σκέψη που μάλλον φοβάμαι περισσότερο να παραδεχτώ: μήπως απλώς έχω πάψει να του προκαλώ αυτό το ενδιαφέρον; Μήπως, όπως λέμε λαϊκά, έχει “περάσει η μπογιά μου” για εκείνον;
Ξέρω ότι η ζήλια δεν είναι απαραίτητα καλό πράγμα σε μια σχέση. Αλλά καμιά φορά σκέφτομαι ότι ένα μικρό τσίμπημα ίσως να ξυπνούσε λίγο τα πράγματα μεταξύ μας.
Τελικά όμως αναρωτιέμαι: είναι φυσιολογικό να θέλω να δω λίγη ζήλια για να νιώσω ότι με διεκδικεί; Ή μήπως το πρόβλημα είναι στο δικό μου μυαλό;
ΑΠΟ ΤHΝ – Δεδομένη
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Δεν είναι φυσιολογικό να θέλεις να δεις λίγη ζήλια για να νοιώσεις ότι σε θέλει. Τελεία.
Με τιμά ιδιαιτέρως που με αντιγράφετε στον γραπτό λόγο.
Τελεία.
Η αλήθεια είναι ότι ψιλοδίστασα να το γράψω, για να μην σου κλέψω την ατάκα, αλλά ταίριαζε τόσο πολύ που δεν γινόταν.
Σου χακαραν τον λογαριασμό; Γιατί αυτό με την τελεία άλλος το λέει 😂
Βασικά με το να κάνεις τον άλλο να ζηλέψει , δε στοχεύεις την επιθυμία του. Τσιγκλας την ανασφάλεια του ( αν έχει) και το αίσθημα ότι πάνε να του φάνε την ιδιοκτησία του. Τώρα αν θες να είσαι με έναν ανασφαλή ή αν θες να παίξεις το ρόλο της αφυλακτης ιδιοκτησίας τι να πω .. . Και γιατί να μην ανανεώσεις τη σχέση σου με επίθεση επιθυμίας προς αυτον? Εγώ για παράδειγμα όταν θέλω ανανέωση αρχίζω και εκφράζω πόσο τον θέλω, που τον θέλω, και πως τον θελω. Χαμός γίνεται. Και χωρίς να παριστάνω το οικόπεδο που θέλει κατούρημα μιας… Διαβάστε περισσότερα »
σωστά!
ασφάλεια και ελευθερία μαζί.
ολα πανε καλα, δεν εχετε προβληματα και σκεφτεσαι να δημιουργησεις καποιο προβλημα επειδη βαριεσαι;
αν βαριεσαι πιασε κανα χομπι, κριμα ειναι ο ανθρωπος
Η ζήλια φίλη δεν θα είναι σημάδι ότι σε θέλει. Η ζηλεια προέρχεται κατά βάση από τις δικές μας ανασφάλειες. Εγωισμός είναι περισσότερο. Επίσης δεν γίνεται κάθε φορά που θα “πέφτετε” σε τέτοια φάση να του τριγκάρεις τις ανασφάλειες. Δεν είναι αυτή σοβαρή συμπεριφορά προς τον σύντροφο σου. Υπάρχουν άπειροι τρόποι να κάνετε και να νιώσετε κάτι διαφορετικό, χωρίς να προσπαθείς να τον πληγώσεις.
Εσείς δηλαδη πετάτε στα σύννεφα,κρατάτε ψηλά την σημασία του πάθους,είστε ολο εκπλήξεις και άγριο σεξ?
Ξεκινήστε απο τον εαυτό σας πρώτα για τις αλλαγές που επιθυμείτε και καλή τύχη.
έχω υποστεί ακραία ζήλεια και έφυγα στο σημείο που το επόμενο βήμα θα ήταν το σήκωμα του χεριού.
δεν ζηλεύω και είναι βάση πολλών καυγαδων γιατί αρκετοί το θεωρούν αδιαφορία.
δεν μπορώ να βοήθησω,δεν βρίσκω καν λογική σε αυτό που ζητάς.
ανανεωση στη σχέση έρχεται με χίλιους δυο τρόπους..να μας ζητούσες γνώμες για σεξ να λέγαμε..
Χμμμ μικρότερη το έλεγα κι εγώ αυτό με τη ζήλεια, μέχρι που έφαγα κανά δυο καλές σκηνές ζηλοτυπίας και εκτός του απίστευτου κριντζ που ένιωσα, το άλλο άτομο έπεσε φουλ στα μάτια μου και ένιωσα υπαίτια για κάτι που δεν έκανα, σαν να με στήνει στον τοίχο. Τρελή πίεση και ξενέρωμα εν ολίγοις. Μακάρι να μην ζηλεύει, ή να ζηλεύει σιωπηλά μέσα του και να το εκλογικεύει και να μην στο εκδηλώνει. Είναι τοξικές αυτές οι συμπεριφορές. Μέχρι κανένα πείραγμα δέχομαι, όταν πάει στο σοβαρό πλέον μου ανάβουν λαμπάκια κατακόκκινα και βαράνε. Υπάρχουν άλλοι τρόποι να νιώσεις ποθητή μέσα στη… Διαβάστε περισσότερα »
Αυτό που λες δεν είναι κάπως παράλογο ή και λίγο ανώριμο. είναι παράλογο, ανώριμο, τοξικό και καταστροφικό για μια υγειή σχέση. Δεν ξέρω αν η σχέση σας έχει βαλτώσει (μπορεί) ή αν απλά εσυ τρώγεσαι με τα ρούχα σου, αλλά αυτό που θες να κάνεις είναι συνταγή για καταστροφή. Δεν εννοω οτι θα τερματίσει τη σχέση σας, αλλά θα της αλλάξεις τη δυναμική. Και αντε και το κάνεις και πετυχαίνει, και ανανεώνεστε (ό,τι και να σημαίνει αυτό), μετά όταν θα ξαναέρθει η ρουτίνα τι θα κάνεις; Θα το ξανακάνεις; Πόσες φορές; Ειναι τόσο κουραστικό αυτό.
Επισης, αν τον κανει να ζηλεψει για κατι που δεν συμβαίνει ή κατι που δεν είναι η ιδια, αυτο ειναι οκ; Δηλαδη μετα θα το παιζει μονιμα κατι που δεν ειναι; Ή θα του πει «ελα μωρε μια πλακα σκαρφιστηκα για να ζηλεψεις» και ουτε γατα ούτε ζημια;
Σε ποιο ουρανιο και ποιο τοξο…
Νομίζω πως ψάχνετε για προβλήματα. Η απουσία ζήλειας δεν ισοδυναμεί με απουσία ενδιαφέροντος. Αν δεν του έχετε δώσει κάποιο λόγο για να ζηλέψει γιατί να ζηλέψει; Έτσι από μόνος του; Αυτό κι αν θα ήταν προβληματικό. Πλέον με τόσες γυναικοκτονιες από άντρες που ζήλευαν βρίσκω τη ζήλεια τεράστιο red flag και αιτία χωρισμού. Μου σηκώνεται η τρίχα. Ακόμα και σε μικρές δόσεις. Δεν σχετίζεται με ενδιαφέρον αλλά με ανασφάλειες δικές μας.
Όχι, όχι! Είναι όλο λάθος! Η ζήλια, δεν είναι ευγενές συναίσθημα. Ούτε γι΄ αυτόν που εντέχνως την προκαλεί, ούτε γι΄ αυτόν που της δίνει χώρο και τη νιώθει. Η κατανόηση του εαυτού σου και του άλλου, αντιθέτως είναι και ευγενής και χρήσιμη. Να αναρωτιέσαι, γιατί να θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο. Για να τραβήξεις την προσοχή; Ο εαυτός σου όπως τον έχεις “χτίσει” μέχρι σήμερα και η προσωπικότητά σου, δεν είναι αρκετά για να το κάνουν; Κι αν όχι, γιατί; Εκεί να ρίξεις το βάρος κατά τη γνώμη μου.