in

Τα ξαναβρήκαμε… αλλά δεν είναι σίγουρος αν θα με πάρει μαζί στον γάμο

Αποφεύγει να με δείξει δημόσια;

Αποφεύγει να με δείξει δημόσια; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

blue monday

Γεια σε όλη την παρέα !

Θα ήθελα να μοιραστώ κι εγώ έναν προβληματισμό που μου έχει προκύψει τελευταία, σχετικά με κάτι που , ίσως αφελώς (;) , θεωρούσα δεδομένο.

Για να σας βάλω στο κλίμα.. είμαι γύρω στα 30 και πρόσφατα τα ξαναβρήκα με τον πρώην σύντροφό μου.
Ήμασταν μαζί αρκετά χρόνια , χωρίσαμε για 2, και τώρα είμαστε πάλι μαζί μετά από αρκετή συζήτηση και ουσιαστική προσπάθεια και από τους δύο.

Οι λόγοι που είχαμε χωρίσει δεν ήταν κάτι σοβαρό. Περισσότερο είχαν να κάνουν με ανωριμότητα και κακή διαχείριση καταστάσεων και από τις δύο πλευρές.όταν τελειωσε ένιωσα πως δεν προσπάθησε αρκετά να το παλέψουμε και έτσι απομακρύνθηκα τελείως.
Εκείνος ομως(δεν το έμαθα ποτέ δεν το δειξε ποτε) δεν με ξεπέρασε και με σκεφτονταν συνεχεια και με ηθελε στη ζωη του.
Μετά τον χωρισμό, μπήκα σχετικά γρήγορα σε μια άλλη σχέση οποια τελειωσε μετα απο εναμιση χρονο . Όμως, για να είμαι ειλικρινής, ο άνθρωπος με τον οποίο ήμουν 3 χρόνια δεν έφυγε ποτέ πραγματικά από την καρδιά και το μυαλό μου.

Πρόσφατα λοιπόν τα ξαναβρήκαμε. Αυτή τη φορά με περισσότερη ωριμότητα, πολύ επικοινωνία και διάθεση να το χτίσουμε σωστά. Είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας πολύ ευτυχισμενοι και πραγματικά νιώθω ότι υπάρχει μια νέα, πιο γερή βάση και απο τους δυο μας.

Και κάπου εδώ έρχεται ο προβληματισμός μου…

Ο σύντροφός μου έχει αναλάβει έναν γάμο (παντρεύει ένα ζευγάρι που γνωρίζω κι εγώ σε κάτι μήνες)
Κάποια στιγμή, χαριτολογώντας, τον ρώτησα αν θα πάμε μαζί. Η απάντησή του ήταν κάπως ασαφής. Μου είπε ότι όταν είχαμε χωρίσει τον είχε πληγώσει πολύ το ότι προχώρησα σε άλλη σχέση και ότι το είχε μεταφέρει και στο περιβάλλον του. Και ότι θέλει να το χειριστεί “με τον τρόπο του”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει ήδη προετοιμάσει το έδαφος για την παρουσία μου.

Ωστόσο, δεν πήρα μια ξεκάθαρη απάντηση για το αν θα είμαι τελικά δίπλα του εκείνη τη μέρα.. και αυτό είναι που με αγχώνει.

Από τη μία, σέβομαι ότι ίσως το περιβάλλον του έχει επηρεαστεί από όσα είχαν συμβεί και θέλω να δώσω χρόνο. Από την άλλη όμως, αναρωτιέμαι: δεν θα έπρεπε ο ίδιος να με στηρίξει πιο ξεκάθαρα και να με “τοποθετήσει” δίπλα του, ώστε να μην νιώθω αυτή την αβεβαιότητα;

Επίσης, μπορεί όντως το περιβάλλον του να έχει λόγο στο αν θα τον συνοδεύσω σε έναν τέτοιο γάμο; Ή είναι κάτι που θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά δική του επιλογή;

Δεν θα σας κρύψω ότι όλο αυτό με έχει μπερδέψει αρκετά. Το θέμα επανέρχεται συχνά, γιατί μου μιλάει για τον γάμο και τις υποχρεώσεις του, και κάθε φορά μου ξαναγεννιέται η ίδια απορία…

Εσείς πώς θα το βλέπατε στη θέση μου;

ΑΠΟ ΤΟΝ – προβληματισμενη

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

26 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Lioness
Lioness
3 μήνες πριν

Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις μια προσπάθεια να βγάλεις τον εαυτό σου από το κάδρο ( μιας και ο γάμος των γνωστών δεν είναι κάτι περισσότερο από κοινωνική αναγνώριση) και να του δώσεις το χώρο και το χρόνο να αντιμετωπίσει μόνος του το κύκλο του , ο οποιος γνωρίζει και το τι πέρασε τα δύο χρόνια που δεν εισασταν μαζί . Αυτά τα δύο χρόνια , ενώ εσύ ήσουν σε άλλη σχέση , δε μπορείς να ξέρεις τι έχει ειπωθεί. Μπορεί να ήταν χάλια, μπορεί να σε έβριζε, μπορεί να είχε φέρει 15 κοπέλες στη παρέα. Δώσε του το… Διαβάστε περισσότερα »

Mauve
Mauve
3 μήνες πριν
Απάντηση σε  Lioness

Α κ ρ ι β ώ ς !

SS
SS
3 μήνες πριν
Απάντηση σε  Lioness

ναι αλλα βρε Lioness γιατι της λέει μισολογα και δεν της εξηγεί; Να της μιλήσει να της επικοινωνησει το λογο που δισταζει ή δε θελει να τον συνοδευσει. Επίσης, ενώ δεν θελει να παει η κοπελα μαζι, γιατι της ριχνει αλατι στην πληγη κι αναφέρει συνεχεια το γαμο; Κατι δε μου αρεσει

Silvi
Silvi
3 μήνες πριν

Έχετε χιλιόμετρα να διανύσετε μέχρι να τα βρείτε.
Προσωπικά δεν θα με απασχολούσε ο γάμος όσο το κενό των 2 ετών και τις επιπτώσεις του στην σχέση.
Ξανασυστηθείτε.

daria
daria
3 μήνες πριν

Εγω στη θέση σου αφού ρωτάς, θα ασχολιόμουν περισσότερο με το πως αυτή τη φορά η σχέση θα σταθεί σε στέρεες βάσεις παρά να παρω μια συντομη επιβεβαιωση που θα επαιρνα επειδή θα ήμουν το +1 του στο γάμο. Επισης ο γαμος ειναι οπως. λες σε μερικους μηνες, μεχρι τοτε πολλα μπορει να γίνουν, απο το να εχει μιλησει στο περιβαλλον το για σενα μεχρι του να ξαναχωρίσετε. Οποτε κατα τη γνωμη μου σωστά δεν σου δίνει μια ξεκάθαρη απάντηση τώρα. Αλλωστε εχετε πολλά να βιώσετε μεταξύ σας μεχρι εκεινη τη στιγμη του γαμου που θα δείξουν αν οντως η… Διαβάστε περισσότερα »

lucid dream
lucid dream
3 μήνες πριν
Απάντηση σε  daria

Πώς καταλήγουν, συνήθως, αυτές οι ιστορίες;

daria
daria
3 μήνες πριν
Απάντηση σε  lucid dream

Δεν υπάρχει συνήθως. Ξέρω ζευγάρια που παντρευτηκαν και εχουν και παιδια μετα απο επανασυνδεση και αλλα που ξαναχώρισαν.

Γιώργος
Γιώργος
3 μήνες πριν

Φαντάζομαι νιώθει άβολα όταν έχει διηγηθεί σε κάποια άτομα πόσο τον πλήγωσες να σε φέρει στο γάμο. Δεν είναι φυσικά δικό σου λάθος, αλλά το άβολο είναι άβολο…

Amesitamon
Amesitamon
3 μήνες πριν

Έχετε άλλες προτεραιότητες…πάρε από μόνη σου θέση και μην πας στο γάμο. Θα χαλαρώσετε όλοι. Αμάν με αυτούς τους γάμους ρε κορίτσια και τα προσκλητήρια, σας παίρνουν τεράστια ενέργεια όλα αυτά χωρίς λόγο

Phaedra
Phaedra
3 μήνες πριν

χρειάζεται χρόνος και υπομονή να δείτε πού είστε..

η σχέση ξαναχτίζεται..

ο γάμος είναι το μικρότερο σου πρόβλημα αυτήν την στιγμή..

εγώ δεν θα ήθελα παω.

Rafi
Rafi
3 μήνες πριν

Χωρίσατε δηλαδή, εσύ προχώρησες, αυτός όχι και τον παρηγορούσαν οι φίλοι του (ρίχνοντας όλοι μαζί χώμα σε εσένα). Εντάξει όλοι τα έχουμε κάνει αυτά. Σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος να αποκατασταθούν οι σχέσεις, όταν λογικά σε έχουν αντιπαθήσει από τον τρόπο που φέρθηκες, μετά τον χωρισμό με το φίλο τους. Υπάρχουν και άτομα που δε θέλουν καν τη σχέση του κουμπάρου να τον συνοδεύει ή να καλεστεί, με τη λογική ότι εφόσον δεν είναι γάμος, αλλά σχέση, μπορεί να διαλύσει και γιατί να υπάρχει σε φωτογραφίες κλπ. Βέβαια εδώ να πούμε, ότι παραδοσιακά ο κουμπάρος δικαιούται να καλέσει, εφόσον βάζει και… Διαβάστε περισσότερα »

lucid dream
lucid dream
3 μήνες πριν
Απάντηση σε  Rafi

Σχετικά με τις φωτός, μπορεί η σχέση να απέχει διακριτικά.

The_one_with_the_girls
The_one_with_the_girls
3 μήνες πριν

Θα σου πω πώς το βλέπω εγώ, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι είναι έτσι. Νομίζω πως αυτό που τον ενόχλησε περισσότερο, και ίσως επηρέασε και το περιβάλλον του, είναι ότι μπήκες σε σχέση τόσο γρήγορα μετά τον χωρισμό σας. Από εκεί μπορεί να του μπήκαν διάφορες σκέψεις… αν όντως ήσουν τόσο μέσα σε αυτό όσο έδειχνες, αν τον ξεπέρασες εύκολα ή ακόμα και αν υπήρχε κάποιος πριν. Ξέρω ότι δεν σημαίνει ότι ισχύει κάτι από αυτά, αλλά πολλές φορές έτσι λειτουργεί το μυαλό όταν πληγώνεται. Και κάπως αυτά μένουν. Μπορεί να είπε “πάμε παρακάτω” και να το εννοεί, αλλά μέσα… Διαβάστε περισσότερα »

Marania
Marania
3 μήνες πριν

Πολύ δύσκολο κομμάτι η επανασύνδεση. Για να δουλέψει θα πρέπει να αφήσετε πίσω ό,τι έχει προηγηθεί και να ξεκινήσετε από την αρχή, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο. Για εμένα ίσως είναι και ανέφικτο. Για κάποιο λόγο χωρίζεις και αυτός δεν εξαλείφεται. Στην περίπτωση σας για να δουλέψει η επανασύνδεση θα πρέπει (μεταξύ άλλων) ο σύντροφος σου να αποδεχτεί τη σχέση που έκανες όταν χωρίσατε, κάτι που ξεκάθαρα δεν έχει κάνει. Και εγώ πιστεύω ότι το περιβάλλον του δεν έχει κανένα λόγο στο αν θα τον συνοδεύσεις στο γάμο ή όχι. Εάν ήταν 100% οκ με την επανασύνδεση σας και… Διαβάστε περισσότερα »

nikoluckys
nikoluckys
3 μήνες πριν

Μου φαίνεται πολύ λογικό που σε μπερδεύει όλο αυτό, ειδικά από τη στιγμή που είστε καλά τώρα και το χτίζετε πιο ώριμα. Απ’ έξω πάντως, μου δίνει λίγο την αίσθηση ότι ίσως εκείνος δεν έχει νιώσει ακόμα 100% έτοιμος να σε “τοποθετήσει” ξεκάθαρα προς τα έξω, όχι αναγκαστικά επειδή δεν σε θέλει, αλλά ίσως επειδή υπάρχει ακόμα κάποια δυσκολία από το παρελθόν ή θέλει να το διαχειριστεί με τον δικό του ρυθμό. Τώρα αυτό που λέει “θα το χειριστώ με τον τρόπο μου” εμένα μου ακούγεται λίγο σαν καθυστέρηση ή υπεκφυγη, όχι σαν ξεκάθαρη στάση. Το καταλαβαίνω μέχρι ένα σημείο,… Διαβάστε περισσότερα »