Καλησπέρα σε όλη την παρέα του ampa…
Αν και διαβάζω αρκετό καιρό την σελίδα, σήμερα ομολογώ πως αποφάσισα για πρώτη φορά να γράψω ένα προβληματισμό μου.
Ο προβληματισμός μου είναι πιστεύω απλός και θα ήθελα να δω πως βλέπουν και άλλα άτομα την οπτική μου γωνία σχετικά με το θέμα των γνωριμιών μέσω εφαρμογών…
Πιο συγκεκριμένα …έχω βγει κάνα δυο ραντεβού με άτομα ( άντρες, είμαι γυναίκα) ώστε να γνωρίσω από κοντά τα άτομα με τα οποία συνομιλώ μέσω ίντερνετ και απλά έχοντας δει μια- δύο φωτογραφίες.
Ο προβληματισμός μου είναι πως διαπιστώνω πως και οι δυο αυτοί άντρες πρότειναν την επόμενη φορά να βρεθούμε σπίτι τους για να περάσουμε όπως είπαν ποιοτικό χρόνο μαζί…το θέμα μου είναι πως αν και δεν είμαι πουριτανη ( έτσι πιστεύω αν κάνω λάθος να μου το πείτε) αλλά βρε άνθρωπε όταν λες πως ψάχνεις μια σχέση για κάτι μακροχρόνιο θέλεις λίγο χρόνο να γνωρίσεις τον άλλον…να δεις αν ταιριάζουν τα χνωτα σας σε απλά πράγματα πριν πάτε στο κρεβάτι…αν πείτε και καμιά κουβέντα…όπως και εγώ αλλά και αυτοί είμαστε άτομα πάνω από 40.
Δεν είμαστε παιδιά πια… θέλουμε και μια συντροφικότητα όχι μόνο ένα καλό κρεβάτι…
Όταν αρνούμαι και.λεω πως για να πάμε παρακάτω πρέπει να σε γνωρίσω και αυτό θέλει λίγο χρόνο στραβονουν και αρχίζουν το κήρυγμα πως δεν δίνω ευκαιρίες και είναι προκατειλημμένη…
Πείτε μου βρε παιδιά…είμαι τόσο πουριτανη και το βλέπω λάθος;
Πιστεύω πως αν ήθελα να βρω σεξ αυκαιριακο άνετα θα το είχα με ποιον ήθελα όπως και αυτοί….
Υγ. Ο ένας μάλιστα από του δύο δεν μου είχε πει καν το επώνυμο του και αλληλογραφούσαμε κάνα δυο μέρες μόνο ( να διευκρινίσω πως ήρθαν στην περιοχή μου και πάντα σε μαγαζιά με κόσμο).
ΑΠΟ ΤΗΝ – Πουριτανή ή όχι τελικά;
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Αν θελεις σοβαρή σχέση, πρώτα χτίζεις επικοινωνία και τα υπόλοιπα έρχονται πιο φυσικά. Τα κηρύγματα είναι γι αυτούς που δεν σέβονται τα θέλω του άλλου. Καλύτερα να είσαι μόνη παρά με τέτοιους
Ακριβώς.
Θεωρούν ότι το “ψάχνω για μακροχρόνια σχέση” είναι ατάκα πεσίματος που θα τους εξασφαλίσει σεξ. Άκου δεν δίνεις ευκαιρίες, σε πατρονάρουν κανονικά. Ό,τι θέλεις θα κάνεις, σιγά μην απολογηθείς κιόλας. Στην τελική να τους πεις ότι αυτοί δεν δίνουν ευκαιρία, αν και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ανοίξεις συζήτηση μαζί τους.
-το “ψάχνω για μακροχρόνια σχέση” είναι ατάκα πεσίματος που θα τους εξασφαλίσει σεξ.- το θελω μονο σεξ ειναι ατακα πεσιματος που σπανια εξασφαλιζει σεξ και αυτο λιγες φορες και οχι ποιοτικο.
Αρα σωστα πρατουν , μονο που η εποχη τα θελει ολα γρηγορα και τους λειπει η παλια κλασσικη επιμονη και υπομονη.
Ναι…Όχι έχουμε ξυπνήσει
Λιγες είναι αυτές που θέλουν να ακούσουν το θέλω σχέση από τον άλλον για να προχωρήσουν
Αλήθεια,γιατί δεν πληρώνετε αφού θέλετε μόνο σεξ και λέτε ψέματα;
Α ναι…θέλετε και το άλλο πακέτο
Έναν ώμο θέλουν να κλάψουν…παίρνει χρόνο…
Μα άμα η άλλη σου κάθεται γιατί σε θέλει παίρνεις και επιβεβαίωση, αν είναι και από αυτές που το πρωί θα σου βγάλουν κουλουράκια είσαι πασάς. Είναι και τσαμπε.
Απλά τώρα αυτές οι καρδιές οι γυναίκες έχουν και πολλές απαιτήσεις βλέπεις.
Ας μη κάνατε το σεξ τόσο δύσκολο και ντροπιαστικό για τις γυναίκες ,ώστε να έπιανε η ειλικρινής ατάκα για σεξ
Προσπαθούν να την κάνουν να νιώσει άσχημα που είπε όχι στην πρότασή τους για να ενδώσει. Λόγω του διαδικτύου έχουν βγει με πολλές.
Πουριτανή επειδή ξεκαθαρίζεις την θέση σου όταν ψάχνεις για σχέση και όχι για κρεββάτι; Άλλωστε σε αυτή την συνθήκη δεν βρεθήκατε;
Μου άρεσε πολύ το “ποιοτικός χρόνος”. Πάρα πολύ!
Κάνε αυτό που νιώθεις, ένας άνθρωπος που ψάχνει για σύντροφο δεν θα είναι τόσο πεινασμένος γισ “ποιοτικό χρονο”.
Εντωμεταξύ, νιώθω ότι όλο αυτό είναι δράση-αντίδραση. Όσο πιέζει κανείς, τόσο πιο δύσκολο είναι να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Δεν είσαι πουριτανή. Καλά κάνεις και εκφράζεις τις επιθυμίες σου και βάζεις τα όριά σου.
Έχουν ξεχάσει τα παιδικά χρόνια όταν η μαμά πίεζε να φάνε το μπρόκολο και λαχανικα και μόνο να τα φάνε δε θέλανε.
Καλώς ορίσατε στον κόσμο της πραγματικότητας.
Σαν δεδομένο θα έχετε ότι οι άνδρες θέλουν σεξ,αν κολλήσετε και προχωρήσει θα είστε η εξαίρεση στον κανόνα.
Πουριτανή δεν είσαι απαραίτητα, αλλά το έχεις πάρει λίγο λάθος, ίσως και δικαιολογημένα. Η συντροφικότητα προκύπτει, δεν προγραμματίζεται. Μια υγιή προσωπικότητα (όπου υγιή προσωπικότητα βάλε χορτασμένη και από συντροφικότητα και από σεξ) δεν την ενδιαφέρει να το τρέξει. Ούτε προς το σεξ, ούτε προς την συντροφικότητα. Επειδή όμως ζούμε υπό καθεστώς πατριαρχίας, βλέπουμε μια ανισομερή κατανομή με γυναίκες πεινασμένες για συντροφικότητα και άντρες πεινασμένους για σεξ. Και εκεί χάνεται η ισορροπία. Προσωπικά δεν βλέπω κάτι το μεμπτό στο να λέει κάποιος ότι θέλει μακροχρόνια σχέση και στο εν το μεταξύ να είναι ανοιχτός στο να κάνει και βραχυχρόνιο σεξ, μέχρι… Διαβάστε περισσότερα »
Καλά ποιοί είναι αυτοί οι χορτασμένοι; υπάρχουν; κυκλοφορούν γύρω μας;
Κι όμως υπάρχουνε. Χορτασμένοι και χορτασμένες και από σεξ και από συντροφικότητα.
Μακάρι.
Μακάρι να μην ξυπνήσουν κάποια μέρα πρωταγωνιστές σε άλλο έργο.
Αυτό.
-υπό καθεστώς πατριαρχίας, βλέπουμε μια ανισομερή κατανομή με γυναίκες πεινασμένες για συντροφικότητα και άντρες πεινασμένους για σεξ- Δεν θα βρεις ουτε ενα επιχειρημα που να στηριζει κατι τετοιο
Το δικό μου επιχείρημα είναι απλούστατο. Κάποιοι άνθρωποι προτιμάνε τις συντροφικές σχέσεις και κάποιοι άλλοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη την ανεξαρτησία τους. Η πατριαρχεία όμως δενονοποιει το μόνο σεξ για τις γυναίκες και εξυμνεί το μόνο σεξ για τους άνδρες. Οπότε καταλήγουμε σε γυναίκες που σε καθεστώς ισότητας θα θέλαν μόνο σεξ, να ζητάνε συντροφικότητα (γιατί αυτο τις μάθανε ότι πρέπει να θέλουμε για να έχουν αξια) και σε άντρες που θα θέλαν συντροφικότητα να θέλουν μόνο σεξ (γιατί και σε αυτούς αυτό τους μάθανε ότι πρέπει να θέλουν για να έχουν αξια). Και κάπως έτσι καταλήγουμε με διαταραχή στην ισορροπία.
Ο,τι και να λέει η πατριαρχία, η ισότητα,…μέσα του ο καθένας ξέρει τί του λείπει. Όλα τα άλλα είναι στερεότυπα.
Κάποιο είναι χορτασμένοι με μια τυρόπιτα όλη μερα, άλλοι θέλουν πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό. Μόνο τότε είναι χορτασμενοι. Τι να κάνουμε?
Δεν θα διαφωνήσω σε αυτό!
Ακριβώς αυτό!
Επειδή λένε ότι ψάχνουν μακροχρόνια σχέση αυτοί δε σημαίνει ότι λένε και αλήθεια, ούτε ότι τη θέλουν με εσένα. Ούτε ότι τη μακροχρόνια σχέση τη φαντάζονται όπως εσύ ή συμβατικά. Πέραν αυτού δε γνωρίζω πόσες φορές τους έχεις δει αλλά θεωρώ αν είναι από το δεύτερο ραντεβού απλά προσπαθούν να κάνουν speedrun τη φάση των ραντεβού. Προσωπικά άμα κάνουν speedrun κάτι τέτοιο ενώ δε σε γνωρίζουν ακόμα, γιατί είναι άλλο να τους ήξερες προηγουμένως απλά όχι πολύ καλά ή να είστε κάπως γνωστοί, πιθανότατα να κάνουν speedrun και στον ερωτικό τομέα. Εγώ αν εκνευρίζουν με κάτι τέτοιο απλά θα μιλούσα… Διαβάστε περισσότερα »
Δεν είναι τρομερά βιαστικό να επιδιώξεις σεξ από το δεύτερο ραντεβού όταν έχεις βγεις από app. Πόσα ραντεβού να θες για να δεις αν σε έλκει έστω ερωτικά ο άλλος; Έχω βγει πολλά ραντεβού από apps και συνήθως η φάση αν πάει στο σεξ πάει η κι από το πρώτο ή από το δεύτερο. Μπορεί να μην ταιριάζει αυτό στη γράφουσα και καλά κάνει και αρνείται, πάντως συνηθίζεται. Ούτε σημαίνει πάντα πως ο άλλος ήθελε μόνο σεξ.
Γιατί αυτοί είναι οι άγραφοι κανόνες των apps. Είναι fast dating. Γενικά είμαστε της ταχύτητας πλέον. Παλιά όταν ψωνίζεις επειδή είχες 80 ευρώ και τα περισσότερα ρούχα κυμαίνονταν σε αυτές τις τιμές, δε θα έπαιρνες το πρώτο που σου γυαλίζει. Θα το αξιολογήσεις από ποιότητα, αν είναι κλασσικό/διαχρονικό, αν σου κάνει, σου ταιριάζει το χρώμα κτλ και μπορεί και να το πήγαινες και στη μοδίστρα αν χρειαζόταν κάποια μικρή αλλαγή. Πλέον με το fast fashion μπορείς να αγοράσεις 10+ κομμάτια με τα 80 ευρώ σου. Δε χρειάζεται καν να τα δοκιμάσεις, απλά σου γυαλίζει στο σάιτ και το παραγγέλνεις και… Διαβάστε περισσότερα »
Πες τους πως ξεκάθαρα δεν είσαι της ποιότητας να δεις τι θα σου πουν. Αν και το φαντάζομαι. Η ουσία είναι ότι θέλεις αυτό που θέλεις, όπως και αυτοί. Απλά δεν συμβαδίζουν αυτά που θέλετε στο συγκεκριμένο σημείο. Η συμβουλή μου είναι να κάνεις αυτό που σε κάνει να νιώθεις άνετα.
Τί κι αν είσαι πουριτανή; τί κι αν δεν είσαι;
Τί κι αν κάνεις λάθος; τί κι αν δεν κάνεις;
Αυτό θέλεις, αυτό θα ψάξεις να βρεις.
(Δεν είναι τόσο εύκολο το ευκαιριακό σεξ τελικά… )
Όχι δεν είναι όταν υπάρχουν τετοιες συμπεριφορές
Δεν κόβει καθόλου
Οι περισσότεροι συντροφικότητα θέλουμε, με καποιους από μας να μπορούμε κάνουμε κ σεξ έτσι, μέχρι να βρούμε τον κατάλληλο. Δν σημαίνει ότι είμαστε παιδιά. Κάποιοι βλέπουμε το σεξ κ ως τρόπο ανακάλυψης κ γνωριμίας με τον άλλον, κ μέσω αυτού κ άλλων συνθηκών, προχωράμε ή όχι στο χτίσιμο της σχέσης. Αν δν σου βγαίνει έτσι εσένα, είναι οκ. Το θέμα είναι ο άλλος να το σεβαστεί αυτό. Αν δν το σεβαστεί, δν κάνει για σένα κ γενικά δν κάνει (γτ αν δν σεβαστεί αυτό, τι θα σεβαστεί στο μέλλον?) Αυτό που πρέπει να σκεφτείς, αντί να αναρωτιέσαι αν είσαι πουριτανή… Διαβάστε περισσότερα »
Ναι, το σεξ είναι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις τον άλλον. Πρέπει όμως να σου έχει δημιουργηθεί πρώτα η επιθυμία, να αισθάνεσαι την άνεση να του ορμήξεις του άλλου. Με κάποιους μπορεί να παίξει αμέσως, με άλλους να θέλει λίγο χρόνο και με άλλους μπορει απλα να θέλεις ενα ακόμη ραντεβού για να βεβαιωθείς ότι δεν τους θέλεις.
Εμένα με χρησιμοποίησε έναν μήνα, μετά αποφάσισε να με ξεκόψει και όταν πήγα σπίτι του να ζητήσω εξηγήσεις από κοντά ή να ξεκοψουμε από κοντά, μου έφερε τους αστυνομικούς για περιοριστικά!
Για κάποιο λόγο περιμένουν όλοι και όλες να δούμε τον άλλο και να δαιμονιστουμε άμεσα αλλιώς είμαστε πουριτανοί. Μέχρι και τα ζώα μυρίζονται πρώτα, κάνουν επίδειξη ή έχουν περιόδους που θέλουν να πηδήξουν και να πηδηχτουνε και άλλες που ξεκουράζονται. Τώρα έρχεται η Σάρα και η Μάρα να μας πει ότι έχουμε πρόβλημα πουριτανισμού, πατριαρχίας, και ανασφάλειας επειδή δε θέλουμε να κάτσουμε στον Κίτσο που μας είπε “want sum dik” σαν την πρώτη του ατάκα, και δεν είμαστε αρκετά απελευθερωμένες να απολαύσουμε ασυστολο (μέτριο ή κακό) σεξ. Όσοι κατέχουν την τεχνη της αποπλάνησης και το κάνουν καλά και το εργο… Διαβάστε περισσότερα »
Δν καταλαβαίνω αν με το “σάρα κ μάρα” εννοείς εμένα κ αν αυτό είναι μία passive aggressive επίθεση ή όχι. Πάντως στο σχόλιό μου – αν το διάβασες καλά- δν έγραψα ότι οποία δν κάνει σεξ στο πρώτο ρνβ είναι πουριτανή. Αυτο που είπα είναι να αναρωτηθούμε γτ επιλέγουμε ο,τι επιλέγουμε, αν είναι δικό μας ή αν μας το έχουν επιβάλλει εξωτερικά συνειδητά ή ασυνείδητα. @mongrel, θεωρώ αυτονόητο να έχει δημιουργηθεί η επιθυμία πρώτα κ να υπάρχει χημεία κ αίσθημα ασφάλειας πριν προχωρήσεις με τον άλλον, γι αυτό δν διευκρίνησα. Δν εννοω να καθόμαστε στον καθέναν έτσι άφιλτρα με τον… Διαβάστε περισσότερα »
Δεν είναι ιδιαίτερα στοχευμένο το Σάρα και Μάρα σε εσένα και δεν περιορίστηκε μόνο στον πουριτανισμό, αλλά και στην πατριαρχεία σαν άλλο επιχείρημα ή τις ανασφάλειες. Που το βλέπω κάτω από κάποια ποστ. Η επιθυμία και η χημεία όμως είναι πιο δύσκολο να αναπτυχθούν σε ένα τόσο τεχνητό περιβάλλον όπως τα apps. Γι’αυτό μου φαίνεται αντικρουόμενο κάπως. Η επιθυμία και η χημεία αναπτύσσονται χαλαρά και με την τριβή. Τα apps μόνο για τη χαλαρότητα τους δε φημίζονται, αντίθετα η όλη διαδικασία είναι για να εξομαλύνει και διευκολύνει την εύρεση σεξ. Ούτε σημαίνει απαραίτητα ότι εξυπηρετούν το στυλ των περισσότερων γυναικών,… Διαβάστε περισσότερα »
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιο παράλληλο Σύμπαν, το να θέλεις τον χρόνο σου για να νοιώσεις ερωτική έλξη με κάποιον μεταφράζεται ως πουριτανισμός. Και ποιος όρισε ως φυσιολογικό το να νοιώθεις ερωτική έλξη με την πρώτη ματιά ή ακόμα χειρότερα από μια φωτογραφία. Και αυτό μπορεί να συμβεί δεν λέω (αν και για την φωτογραφία κρατάω τις αμφιβολίες μου) αλλά το να το θεωρούμε ως δεδομένο με ξεπερνάει. Πουριτανισμός είναι να αισθάνεσαι ερωτική έλξη για τον άλλον και να μην κάνεις τίποτα γιατί “δεν είναι σωστό”. όχι να σε βγάζουν και πουριτανή όμως επειδή απλά δεν σε ελκύουν… Διαβάστε περισσότερα »