Κορίτσια, έχω αγανακτήσει.
Δουλεύω 9 ώρες κάθε μέρα υπό πίεση, γυρνάω κατάκοπη σπίτι μετά από 10 + ώρες με τα πανε ελα και 20 του μηνός, αρχίζω να μετράω τι άλλο μπορώ να κάνω με όσα μου έμειναν, τι θα φάω κι αν θα πληρώσω το κινητό τώτα ή τον επόμενο μήνα.
Σκέφτομαι να ανοίξω ονλυ φανς, το εννοώ. Χθες το είδα στον ύπνο μου, ότι ανέβαζα μόνο τμήματα του σώματός μου χωρίς πρόσωπο. Και το σκέφτομαι σαν επιλογή όντως, χωρίς να το μοιραστώ με κανέναν βέβαια γιατι θα υπαρξει κριτικη σιγουρα.
Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, αναρωτιέμαι αν πρέπει να το ψάξω και φορολογικά πριν το δοκιμάσω, αλλά είμαι αρκετά σίγουρη οτι θελω να το εξερευνησω ως παραλληλο εισοδημα για αρχη, αφού όσα κάνω ήδη δεν είναι αρκετά και είμαι αποτυχημένη.
Πτυχίο, μεταπτυχιακό, γλώσσες, πιστοποιήσεις, εμπειρία 5 ετών για να φτάνω με το ζόρι 1200 ευρώ καθαρά. (ζω στο ενοίκιο με συγκάτοικο) Επηρεάστηκα κάπως και με την ιστορία της κοπέλας που έλεγε για τα ”πεθερικά” της που είναι Ελλάδα 2.0 , με ρουσφέτια και στου ξαπλώπουλου και αγανάκτησα.
Να μας βγαίνει η πίστη, και να έρχονται όλη αυτή η γενειά του βολέματος (και στα σχόλια! – δεν το περίμενα με τίποτα!!) να δικαιολογούν αυτούς που τάχα μου ζουν άνετα και δεν ενοχλούν κανέναν.
Ναι άνετα σιγουρα ζουν, αλλα σε βάρος μας, αφού έχουν καταστρέψει το ασφαλιστικό σύστημα, έχουν καταλάβει χιλιάδες θέσεις στο δημόσιο λόγω εξαγοράς ψήφων, φοροδιαφεύγουν, παρασιτούν και μας θεωρούν και φτωχαλες, ανίκανους που δεν εχουν γνωριμίες γι΄αυτό και είναι μεροδούλι μεροφάι… Έχει δοκιμάσει καμία Ο.Φ.??
ΑΠΟ ΤΗΝ – Catherine Zeta
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Θα σε προσγειώσω λίγο. Το να βγάλεις λεφτά μεσω OF είναι παρα πολυ δύσκολο. Και δεν εννοω να βγαλεις τα υπερογκα ποσα που βγαζουν πολυ λιγες παγκοσμιως αλλα εστω και ενα ποσο αξιολογο ωστε να εχει νοημα να το κάνεις. Οι περισσοτερες δουλεουν μέσω agencies που τους τα κανονιζουν όλα και αυτες περνουν ενα ποσο (συνηθως δινεις εσυ τις φωτογραφίες σου και σου χειριζονται εκεινοι το προφιλ), αλλα και μονη σου να το κανεις ωστε να μην εχεις διαμεσολαβητες, αυτο απαιτεί παρα πολυ μεγαλο μερος του καθημερινου σου χρονου για να χτίσεις engagement και (αυτο που θες να αποφυγεις) εκθεση… Διαβάστε περισσότερα »
Θα συμφωνήσω. Από όσους και όσες γνωρίζω που το έχουν δοκιμασει είναι πάρα πολύ δύσκολο να βγάλεις χρήματα από εκεί πλέον και οι περισσότεροι/ες το έχουν παρατήσει γιατί δεν άξιζε τον κόπο. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που το έχουν εκ φύσεως με το μάρκετιγκ και την διαχειρηση social οπότε κάτι καταφέρνουν. Ο ανταγωνισμός πάντως είναι τεράστιος.
Ναι αλλά αυτό είναι full time job και δεν αποφεύγεις την έκθεση.
Εννοείται ότι είναι full time job. Και μάλιστα δύσκολη και με αμφίβολες απολαβές λόγο τεράστιου ανταγωνισμού.
Aφού έχεις όλα αυτά που έχεις γιατί δεν τα μαζεύεις να πας Ελβετία, Βέλγιο, Σουηδία κλπ, να ζήσεις σαν άνθρωπος;
Κι εκεί με τα ίδια μυαλά θα πάει.
Το πώς και πού ζεις σαν άνθρωπος, είναι μεγάλη κουβέντα.
Κάπου διάβαζα μια έρευνα ότι πολύ πολύ λίγες βγάζουν λεφτά από το ΟΦ. τελικά. Δεν ξέρω αν αξίζει να ασχοληθείς για να έχεις έσοδα για 2 τυρόπιτες το μήνα. Ψάξτο λίγο παραπάνω.
Και κάπως έτσι,αντί να αντιδρούμε σε όσα και όσους μας έχουν φτάσει σ’ αυτά τα χάλια,γιατί δεν αντέχει η οικονομία για εμάς αλλά μόνο για κρατικοδιαιτιους νεοφιλελεύθερους που μας κουνάνε το δάχτυλο,συζητάμε προβληματικές λύσεις.
Ναι ο καθένας έχει την αυτοδιάθεση του σώματος του,αλλά για κάποιο λόγο στο θέμα αυτό καμία γυναίκα από τζάκι δεν δείχνει να γουστάρει αυτό το είδος αυτοδιάθεσης,δημοσίως τουλάχιστον.
Δεν ξέρω από το πολύ φανς,σου απάντησαν,εύχομαι να βρεθεί κάτι καλύτερο και για σένα και για όλες τις ψυχές που βασανίζονται.
Δε θα πλουτίσεις κιόλας άμα βγάζεις τμήματα του σώματος σου στο of. Άντε να βγάλεις 5-6 φρέντο το μήνα. Εκτός αν αυτά τα τμήματα έχουν κάτι που δεν είναι σύνηθες.
Ποια είναι η βολεμενη γενιά είπαμε? Οι άνω των 55 – 60?. Κάνετε λίγο υπομονή να βγουν στη σύνταξη που θα είναι πείνας και θα πάρετε την εκδικησουλα σας.
Δεν βλεπω το μηνυμα της να βγαζει κακια που να προκυπτει οτι θελει εκδικηση. Ειναι ενας ανθρωπος που προσπαθησε πολυ (πτυχιο-μαστερ-ξενες γλωσσες-certifications) και εφαγε στο κουτελο μια κατασταση για την οποια δεν ευθυνεται και θα εχει και να της κουνανε το δαχτυλο για τον freddo espresso και να χαιρεται που δεν ειναι και ανεργη. Πολυ λογικη μου φαινεται η αγανακτιση της, και σιγουρα δεν ζηταει καμια εκδικηση.
Αααααα με παρεξηγήσεις. Δεν το είπα γιατί μου φάνηκε ότι έβγαλε κακία η γραφουσα. Το είπα γιατί καμμία γενιά δεν είναι βολεμενη όπως το εννοείς. Ακόμα και όσοι νιώθουν βολεμενοι και είναι παλιότερης γενιας η σύνταξη τους εξαρτάται από τις επόμενες. Έχει γίνει λίγο κουραστικό αυτό με τις γενιές. Πάντα μα πάντα μα πάντα οι προηγούμενες εκραζαν τις επόμενες και αντίστροφα. Ο παππούς μου πχ θεωρούσε τις επόμενες μαλθακες γιατί η δική του γενιά έδιωξε τους Γερμανούς. Όπως και καμμία δεν είναι υπεύθυνη για το χάλι που παρέλαβε. Υπεύθυνοι είμαστε μόνο για όσα θα παραδώσουμε. Ας φροντίσουμε λοιπόν να παραδώσουμε… Διαβάστε περισσότερα »
Ο γραπτος λογος παρεξηγείται καποιες φορες. Αρχικα η δικη μου γενια (young millennial) δεν κραζει την genz και θα ελεγα οτι τους ζηλευουμε με την καλη την εννοια για τις αλλαγες που εχουν φερει και θα φερουν στο εργασιακο. Το μεγαλο προβλημα με τους boomers (συνταξιουχοι ακομα και οι νεαροτεροι) ειναι οτι εχουν κανει την “δυσκολια” προσωπικοτητα τους και αν παει καποιος να διαμαρτυρηθει θα αρχισουν να λενε οτι και αυτοι τοσα επαιρναν και με σκληρη δουλεια, λες και οι σημερινοι εργαζομενοι δεν εργαζονται σκληρα. Ολες οι στατιστικες λενε οτι παγκοσμιως οι boomers ειναι η πιο οικονομικα ευνοημενη γενια, απλα… Διαβάστε περισσότερα »
Αμάν πια με αυτές την ηλιθιες Αμερικανιες, που οι boomers ήταν η πιο ευνοημένη γενιά παγκόσμιος (είναι βέβαια που στις ΗΠΑ από όπου βγαίνουν οι περισσότερες έρευνες δεν έχουν επαφή να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι όλος ο κόσμος το τσαρδί τους). Ευνοημένοι ήταν στις ΗΠΑ που μεταπολεμικά γνώρισε άνθηση η οικονομία τους και στήθηκε η ιδέα του Αμερικανικού ονείρου για να πλασάριστουν όπως θέλανε κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Η κατάσταση σε άλλες χώρες ήταν διαφορετική και πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστα σύμφωνα με τις εκάστοτε συνθήκες. Στην Ελλάδα οι boomers γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εν μέσω εμφυλίου πολέμου, μετέπειτα ζήσαν… Διαβάστε περισσότερα »
Εγραφα παραγραφους αλλα το διεγραψα πριν δημοσιευτει. Ο λογος ειναι οτι δεν νομιζω οτι θα βγαλει καπου αυτη η συζητηση καθως το βλεπουμε απο αλλη σκοπια. Προσωπικα δεν θα χαρω επειδη οι κατοικοι αυτης της χωρας ζουν καλυτερα απο τους προγονους τους σε περιοδους πολεμου. Λυπαμαι πολυ που ο πηχης ειναι τοσο χαμηλος και συγκρινομαστε με εποχες πολεμου και πεινας. Φταιει ο φρεντο και το ρεβυθι το εγχωριο. Δεν φταινε οι αποφασεις που δεν παρθηκαν ποτε απο οσους εζησαν το καταστροφικο τους αποτελεσμα με αποτελεσμα μισθους χαρτζιλικι και κοστος ζωης γερμανιας.. Δεν φταει ο φπα, φταις εσυ που πηρες το… Διαβάστε περισσότερα »
Μα φυσικά και είναι λυπηρό να συγκρινόμαστε εμείς με εποχές πολέμου και πείνας, αλλά αυτό είναι το perspective κάποιου που έχει ζήσει εποχές πολέμου και πείνας. Αλλά είναι και τελείως οξύμορο να λέμε ότι οι boomers, που μεγάλωσαν σε καθεστός πολέμου και πείνας, είναι η πιο ευνοημένη γενιά. Το ότι τα μαμήσαν όλα με την πρώτη ευκαιρία με το που έπιασε παραδάκι το χέρι τους, που ούτε ξέραν τι είναι ούτε πως χρησιμοποιήται, λόγο των στερήσεων που είχαν υποστεί μεγαλώνοντας είναι άλλο θέμα και είναι και ο λόγος που η δικιά μας η γενιά τραβάει αυτά που τραβάει (στην Ελλάδα… Διαβάστε περισσότερα »
Νομιζω οτι εχεις μπερδεψει τις γενιες. Αρχικα δεν μεγαλωσαν ολοι οι boomers σε πολεμο. Χθες μιλαγα με συγγενεις μου και τους ρωτουσα για την τοτε κατασταση. Ηλικιες 70-86. Δεν μου τα παρουσιασαν τοσο τραγικα- οι γονεις τους περασαν δυσκολα μου ειπαν, οχι οι ιδιοι. Δεν θυμουνται καν τον πολεμο γιατι ηταν μωρα. Για τις προτροπες τωρα κοψε το ενα, κοψε το αλλο. Δεν θυμαμαι να τους ζητησε κανεις δανεικα και την αποψη τους για να σου πουν κοψε τον φρεντο και ο,τι αλλο θεωρουν. Εχω τον γειτονα μου καθε καλοκαιρι και φθινοπωρο διακοπες και πηρε ακριβο suv και οχι επειδη… Διαβάστε περισσότερα »
Ζουν πολύ πιο δύσκολα από ποιους; Από τους boomers λες και είναι ζήσαν όλοι τις ίδιες καταστάσεις; Από τους millenials λες και ζουν όλοι υπό τις ίδιες συνθήκες; Υπήρχαν και άνθρωποι που ζήσαν ζωή και κότα και κάναν περιουσίες ακόμα και επί 2ου παγκοσμίου πολέμου (βλέπε μαυραγορίτες), Και άλλοι πεθάναν από την πείνα. Όμως αν είναι να τσουβαλιάζουμε και να συγκρίνουμε γενιές τότε τουλάχιστον να βλέπουμε τα πράγματα straight. Πόλεμο (το δεύετρο παγκόσμιο) δεν έζησαν οι boomers αλλά οι γονείς τους. Εγώ μίλησα για τον εμφύλιο πόλεμο, κάτω από τις συνθήκες του οποίου μεγάλωσαν οι (παλιότεροι τουλάχιστον) boomers. Και το… Διαβάστε περισσότερα »
Περασαν πολλα χρηματα απο την ελλαδα. Παρα πολλα. Υπερβολικα πολλα. Αν δεν θες να καταλαβεις οτι ζεις σε μια χρεοκοπημενη χωρα τα τελευταια 20 χρονια, οπου δεν υπαρχει πολεμος και εφυγαν 500.000 νεοι, οπου πεθαινουν απο αυτοσχεδια μαγκαλια, οπου ψαχνουν στα σκουπιδια, οπου τους κοβουν το ρευμα για 200ε δεν ξερω τι αλλο μπορω να κανω για να το καταλαβεις. Λες για τους μαυραγοριτες, τωρα δηλαδη δεν υπαρχουν αυτοι ενω ο κοσμος δεν βγαζει τον μηνα; Απλα δεν στα παρουσιαζει κανεις αυτα για να εχεις μια ψευδαισθηση οτι ειναι σταθερα τα πραγματα. Απλα δεν εχεις καταλαβει πως ζουν πολλοι συμπολιτες… Διαβάστε περισσότερα »
Ξεκίνησα να διαβάζω το σχόλιο σου και νόμιζα ότι απαντάς αλλού. Που διαφωνώ σε αυτά που αναφέρεις; Που εξέφρασα αντίρρηση στο ότι η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα; Ναι στην Ελλάδα σήμερα τα πράγματα πάνε σκατα από οικονομικής άποψης. Και είμαστε πολύ χειρότερα από ότι στις δεκαετίες 80-90. Δεν είμαστε όμως χειρότερα από τις δεκαετίες 50-60. Αυτό λέω. Οι γονείς μας, γεννημένοι την δεκαετία του 50 κατά μέσω όρο ως boomers, δεν μεγάλωσαν καλύτερα από ότι εμεις. Στην πορεία φτιαξαν τα πράγματα για αυτούς, όταν μεγαλώναμε εμείς (στην “χρυσή” δεκαετία του 80). Και συμφωνώ ότι είναι τραγικό να συγκρινομαστε με… Διαβάστε περισσότερα »
Εχεις γραμμη ισαποστακια η αληθεια ειναι. Τωρα πραγματικα θα πουμε οτι γεννηθηκαν σε αποθηκες απο μαμι (;;;) και για αυτο περασαν δυσκολα (σαν καποιον αλλο που λεει οτι ηταν πολιτικος κρατουμενος οταν ηταν μωρο δηλαδη); Αντε να σου κανω την χαρη. Ναι, μεχρι την ενηλικιωση περασαν δυσκολοτεραα απο εκει και περα ομως τους ηρθαν ολα μα ολα ευκολα. Εμεις πριν καν γινουμε 18 ειχαμε οικονομικη κριση 18 χρονια ηδη, πανδημια, αναταραξεις εκαταρωθεν. Εδιναν μια γερη χειραψια και ειχαν δουλεια, ειχαν σπιτια φθηνα, ειχαν τροφιμα φθηνα, ρευμα φθηνο. Ολα αυτα τα λενε τα δεδομενα, οχι οι προσωπικες μου αποψεις. Αυτο ειναι… Διαβάστε περισσότερα »
Πάλι μου φαίνεται δεν καταλαβαίνεις τι γράφω. Εξ αρχής προσπαθώ να σου πω ότι το τι θεωρουμε εμείς βασικό και τι θεωρουνε οι boomers βασικό είναι διαφορετικό. Αυτό ισχύει για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως γενεών ανάλογα με τα βιώματά τους και το σημείο αναφοράς τους. Αυτη είναι η οπτική τους γωνια, δεν ξέρω πώς αλλιώς να το εξηγήσω. Τώρα το στο ότι τα τα βρήκαν όλα εύκολα (υπερβολικά εύκολα βάζοντας θηλία στους λαιμους των παιδιών τους) από μια ηλικία και μετά συμφωνώ απόλυτα. Αυτό όμως δεν αλλάζει το σημείο αναφοράς τους. Αυτό είναι που λέω από την αρχή. Εμένα οι… Διαβάστε περισσότερα »
Πες τα Χρυσόστομη
Δεν θα το έκανα ούτε με σφαίρες, not my thing, αλλά έχεις απόλυτο δίκιο, δεν είναι πια βιώσιμη η κατάσταση κι έρχεται και η genX να μας κάνει κατήχηση, για το πόσο ικανοί ήταν σε μια εποχή…που έπεφταν τα λεφτά από τα δέντρα.
Αν το κάνεις, το να μην δείξεις το πρόσωπο σου (δεν ξέρω αν φέρνει κοινό αυτό βέβαια) είναι πολύ καλή ιδέα και φυσικά μην το πεις σε κανέναν, είναι κάτι που φέρνει προβλήματα.
Οι boomers εινα αυτοι. Η genx δεν προλαβε τα χρυσα κουταλια. Ισως οι πιο μεγαλοι gen. Βλεπω σε αναλογες ερωτησεις τα σχολια τους και καταλαβαινεις το προνομιο τους απο χιλιομετρα.
Δεν χρειάζεται να απολογείστε για τις προθέσεις σας,καθένας έχει τους λόγους του για τις επιλογές του.
Μη χρυσώνουμε το χάπι.
ωραιο θεμα. με βαζεις να σκεφτω τι ειναι καλυτερο? η ξαπλωπουλου (ευκολο χρημα, πουλησε πολιτικες πεποιθησεις) ή η ονλιφανοπουλου (ευκολο χρημα, πουλησε αστραγαλο)? δεν ξερω, παντως αυτο που κραζεις (ευκολο χρημα) αυτο ψαχνεις. Αλλη λυση ειναι η δευτερη δουλεια στο αντικειμενο σου (προσωπικα αυτο κανω) ή οι περικοπες απο καθημερινες δαπανες. Παντως τα πραγματα εχουν δυσκολεψει πολυ. 5 ευρω το ελληνικο φασολι μισοκιλο κοριτσιααααα. Το εισαγομενο 2.5 ευρω. οτι ναναι.
Μεγάλη συζήτηση άνοιξες άνοιξες τώρα…
Όπως ακριβώς τα λες είναι, αλλά είναι πιο εύκολο όταν για τις επιλογές μας, φταίνε οι υπόλοιποι, και όχι εμείς οι ίδιοι .
Δεν θα πω άλλα γιατί θα μας πουν πάλι ότι κουνάμε το δάχτυλο .
Ακουω για ατομικη ευθυνη και εχω την ευλογη απορια για το πως τα οσπρια θα αλλαζαν την οικονομικη κατασταση ενος εργαζομενου. 10/κιλο ελληνικο, 5/κιλο εισαγομενο. Αρα αν επιλεξεις το εισαγομενο θα δωσεις 5ε λιγοτερα τον μηνα. Τα εχω υπολογισει σωστα; Θα δεχτω οτι δεν παιρνει το εισαγομενο και με την αλλαγη που της προτεινατε θα το αγορασει. Αυτα τα 5ε-10ε-15ε θα της κανουν τοση διαφορα ή θα τα δωσει στην δεη/βενζινη που εχουν αυξηθει; Θα μπορεσει με αυτα τα χρηματα να παρει σπιτι για να μην ειναι στο νοικι με συγκατοικο; Εγω κατι ρεβυθια βιολογικα 6ε/κιλο τα παιρνω παντως, τα… Διαβάστε περισσότερα »
Εντελώς αυθαίρετο το συμπέρασμα σας.
Καμία απολύτως σχέση το σχόλιο σας με την τοποθέτηση μου. Όσοι κατάλαβαν τι εννοώ καλώς, δεν μπορώ να υπεραναλύσω τέσσερις γραμμές που λένε κάτι πολύ συγκεκριμένο.
Ελα μωρε jane που δεν καταλαβαινεις τωρα. Απλα δεν σου αρεσει ο αντιλογος (που εσυ προκαλεσες κιολας). Τι ατομικη ευθυνη και προσωπικες επιλογες με 1200 μισθο και στο νοικι; Δεν εχουν ψωμι να φανε, ας φανε παντεσπανι. Δεν βγαινουν τα κουκια.
Μου αρεσετε εδω μεσα ορισμενοι γιατι μετα απο τοσα χρονια ακομα τα ιδια λετε.
Θα αφήσω στην άκρη τα τσιτάτα για το κακό που μας έκαναν και θα μείνω στο onlyfans. Δεν ξέρω και πολλά πολλά αλλά από αναλύσεις που έχω διαβάσει, σοβαρά λεφτά (όχι χιλιάδες αλλά ούτε πενταροδεκάρες) βγάζει ένα πολύ μικρό ποσοστό. Επίσης ποιος θα σε πληρώσει για ακέφαλο content; Κουλό μου φαίνεται εκτός αν βρεις κάποιο ανάλογο φετιχ. Και σίγουρα πρέπει να το δεις με λογιστή.
Θα μπορούσε να βάλει και κάποια full face μάσκα…αυτό πουλάει σε content από όσο έχω καταλάβει..
“αφού όσα κάνω ήδη δεν είναι αρκετά και είμαι αποτυχημένη”
Απευθυνθείτε σε έναν ειδικό.
Τελεία.