Αγαπημένη μου….
Γράφω πρώτη φορά ίσως γιατί είναι η πρώτη φορά που νιώθω τόσο απελπισμένη ας αρχίσω λοιπόν είμαι μια γυναίκα που χθες μπήκε στα πενήντα μέχρι τα σαράντα τέσσερα ήμουν μια επιτυχημένη επιχειρηματίας κάποιες λάθος κινήσεις με έκαναν να κλείσω την επιχείρηση μου έτσι έμεινα άνεργη και το χειρότερο μένω ακόμη με τους τοξικούς γονείς μου με ταλαιπωρουνε πολύ ψυχικά και σωματικά εχω κάνει ψυχοθεραπεία άλλα πιο πολύ με βοήθησαν τα χάπια πάρα τα παρηγορητικά λόγια της ψυχολόγου….
Όλα αυτά τα χρόνια που έμεινα χωρίς εργασία εχω ψάξει παντού δυστυχώς είμαι μεγάλη πλέον για το κλάδο μου…. όλοι γύρω μου προχωρούν παρακάτω την ζωή τους εκτός από εμένα πού έχω βαλτώσει… μερικές φορές σκέφτομαι πόσο λυτρωτικός θα πρέπει να είναι ο θάνατος….εχω πολλά χρόνια να κάνω σχέση ότι έρχεται στο δρόμο μου είναι ανούσιο… άχρωμο…. άγευστο χωρίς ουσία…
Κάνω υπομονή μήπως και αλλάξει κάτι άλλα δεν βλέπω φώς…. ήμουν μια γυναίκα πολύ κοινωνική…. πολύ δουλευταρου….οτι έφτιαξα το έκανα με δικά μου χρήματα δυστυχώς απο γονείς νιώθω ορφανή σε όλα…..τα τελευταία χρόνια εχω αρκετά προβλήματα υγείας προσπαθώ με μεγάλη αξιοπρέπεια να τα βγάζω περα… φίλες δεν έχω όσους έβαλα στην ζωή μου με προδωσανε με τον χειρότερο τρόπο….
Nτρέπομαι για τους γονείς μου και το κυριότερο δεν τούς αγαπώ μου φέρθηκαν πολύ άσχημα όλα αυτά τα χρόνια τώρα προσπαθούν να το παίξουν καλοί μαζί μου είναι αργά για μένα….σου γράφω την ιστορία μου μήπως διαπιστώσεις πού εχω κάνει τόσα λαθοι για να τα πληρώνω σήμερα….και κάτι τελευταίο οι άνθρωποι που κάνουν λαθοι δεν δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία;… σέ ευχαριστώ!
ΑΠΟ ΤHΝ – Κυρία ετών πενήντα…
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Η μοναδική συμβουλή που έχω να σου δωσω είναι αυτή που εφαρμόζω κάθε φορά που έρχομαι στο μηδέν : φροντισε τον εαυτό σου. Εγώ συνηθως ξεκινάω δίαιτα. Μπορεί να ακουγεται αστείο αλλά σαν τακτική με έχει βοηθήσει πολυ. Όταν είσαι άνεργος και κυριολεκτικά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα περα απο το τριγυριζεις σε ένα σπίτι και μια αυλη χωρίς ένα ευρώ στην τσέπη για μήνες η χρόνια χωρίς ελπίδα να αλλάξει κάτι, είναι ικανό αυτό να σε τσακισει Ξεκινάω λοιπόν δίαιτα η διατροφή γιατί δεν έχω τίποτα άλλο να κάνω. Οπότε οργανωνω την μέρα μου με τι θα φαω και… Διαβάστε περισσότερα »
Το μόνο που θα σου πω εγώ είναι πως οι ψυχολόγοι δεν είναι για παρηγοριά. Ο σκοπός της θεραπείας, πάντα με βάση την ενσυναίσθηση, είναι να μας βοηθήσει να δούμε με ποιο τρόπο και γιατί συντηρούμε καταστάσεις στη ζωή μας που μας προκαλούν πόνο/θυμό/απελπισία. Άλλαξε ψυχολόγο.
Λίγο αόριστο βρε φίλη το σχόλιο σου. Λες επίσης κάπου οι γονείς σου τώρα το παίζουν καλοί. Δηλαδή αν καταλαβαίνω πρέπει τώρα να σου φαίρονται καλά, αλλά αμφισβητείς την πρόθεση τους. Καμιά φορά, κοίταξε, για τα κακά που συμβαίνουν στην ζωή μας φταίμε και εμείς λίγο κάπου. Δεν σου το λέω για να σε πικάρω, αλλά με αγάπη και επειδή και εγώ νόμιζα έτσι παλιά, αλλά κατάλαβα ότι ούτε εγώ ήμουν τέλειος, δεν μου έφταιγαν πάντα οι άλλοι, έφταιγα και εγώ λίγο και αυτό όταν το κατάλαβα με βοήθησε ψυχολογικά κυρίως. Όσο για το ότι όλοι οι άλλοι προχωράνε και… Διαβάστε περισσότερα »
Αχ σε καταλαβαίνω πραγματικά. Σκέψου ότι μια ζωή την έχουμε και πάλεψέ το. Αν μπορείς, ρίξε τα στάνταρ σου στο επαγγελματικό κομμάτι. Ίσως να δοκίμαζες κάποια εργασία εκτός του κλάδου σου. Μετά νοικιάζεις ένα σπίτι και μπαίνεις σιγά σιγά σε μια σειρά. Είναι πάρα πολλές γυναίκες που αντιμετωπίζουν τα ίδια. Δεν είσαι μόνη. Μη χάνεις τώρα το κουράγιο σου. Έχεις και ένα πλεονέκτημα: Έχεις αποδείξει στον εαυτό σου ότι είσαι μια δυναμική, ανεξάρτητη γυναίκα (χρόνια επιχειρηματίας). Απλά μου δίνεις την εντύπωση ότι έχεις ξεχάσει αυτή τη γυναίκα που κρύβεις μέσα σου.
Όλοι δικαιούμαστε ευκαιρίες, πρέπει να τις διεκδικήσουμε όμως,δεν θα έρθουν ουρανοκατέβατες. Η ψυχολόγος δεν θα έπρεπε απλά να σε παρηγορεί, θα έπρεπε να σε κάνει να κατανοήσεις γιατί έμενες με τους γονείς, ακόμα και όταν ήσουν καλά οικονομικά (δε λες ότι επέστρεψες στο πατρικό αλλά ακόμα μένεις εκει). Για ποιο λόγο η ανάγκη να συγκρίνεις τη ζωή σου με τις ζωές των άλλων, γιατί τόσες κακές επιλογές σε φίλους και συντρόφους…δεν προσπαθώ να σου πω ότι φταις αλλά σκοπός της ψυχοθεραπείας είναι να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και τη συμπεριφορά μας και να αλλάξουμε τον τροπο που σκεφτόμαστε και λειτουργούμε.… Διαβάστε περισσότερα »