Καλησπερα στην παρέα!
Ειμαι σε σχέση με έναν άντρα εδώ και μερικούς μήνες. Στην αρχή πήγαιναν όλα τελεια, το πάθος ξεχείλιζε και δεν ξεκολλουσε ο ένας από τον άλλον.
Αυτο όμως που με απασχολεί και Δ Ηταν παντρεμενοι πολλα χρόνια και ακομα δουλευουν μαζί.
Αυτη τον παίρνει τηλέφωνο καθημερινά δήθεν για να ρωτησει για τη δουλειά ή να του μιλήσει για τα προσωπικά της.
Του έχω πει ότι με ενοχλεί αλλά μου λέει πως δεν πρέπει να ανησυχώ και δεν τη βλέπει ερωτικά.
Πως να συνεχίσω σε μια σχέση που με ικανοποιει σε πολλα αλλα νιώθω δεύτερη;
ΑΠΟ ΤHΝ – Νουμερο 2
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Του εξέφρασες την ενόχληση σου, η απάντηση του ήταν ”μην ανησυχείς δεν την βλέπω ερωτικά” μαζί με το δεδομένο ότι είναι συνάδελφοι, βάλε τα κάτω και δες αν μπορείς να συνεχίσεις μαζί του. Πάντως αν νιώθεις δεύτερη και υπογράφεις ως νούμερο δύο και βλέπεις την εαυτή σου σε σύγκριση με την πρώην όπως ο Χάρι βλέπει τον εαυτό σου σε σχέση με τον Γουίλιαμ δεν νομίζω ότι θα μπορέσεις να συνεχίσεις για πολύ σε αυτό το μοτίβο. Στις σχέσεις μας πρέπει να περνάμε καλά. Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε.
Δεν μας δινεις πολλες πληροφοριες, μπορει οντως οι ανθρωποι να εχουν φιλικη και επαγγελματικη σχεση και να τους τελειωσε το ερωτικο κι εσυ απλα να εισαι ζηλιαρα. Μπορει παλι κατι να βλεπεις και ζηλευεις. Το μονο που θα σχολιασω ειναι πως εμενα ανθρωπος με τον οποιο ειχα σχεση λιγους μονο μηνες μου εκανε κουμαντο με ποιον θα δουλεψω/μιλησω/εχω επικοινωνια θα αποτελουσε συντομα παρελθον. Αν οι ρολοι ηταν αντιθετοι, θα λεγαμε πως αυτος ο αντρας θελει να σε ελεγξει, ζηλευει, ειναι κτητικος. Το ιδιο σου λεω κι εσενα, ειναι παραλογη απαιτηση ειδικα εφοσον συνεργαζονται επαγγελματικα και προσωπικα θα ηταν τρομερο red… Διαβάστε περισσότερα »
Ποπό αυτή η καραμελίτσα δηλαδή κάπου όπα, ανατριχιασα η γυναίκα…. Εννοείται και η πρώτη εξήγηση είναι πως είναι ζηλιάρα, και τρελή και υστερική φυσικά αν αυτό ικανοποιεί το μισογυνισμό σου….
Ο πρωην μου ειναι αντικειμενικα μοντελο ο ανθρωπος. Ψηλος γεροδεμενος μελαχρινος, πανεμορφος αντρας αντικειμενικα. Το ερωτικο μας τελειωσε, αλλα παραμενουμε πολυ στενοι φιλοι. Και εργαζομαστε μαζι στην ιδια εταιρεια, σε διαφορετικο ποστο αλλα μαντεψε, μιλαμε καθημερινα για τη δουλεια! Αν ο νεος φιλος μου των λιγων μηνων εξεφραζε την ενοχληση του για αυτο, για εμενα θα ηταν παρελθον. Θα τον θεωρουσα καταπιεστικο ζηλιαρη και παρεμβατικο. Αν αυτο σου φαινεται μισογυνιστικο, no prob by me!
Εάν αυτό συνέβαινε στην νέα σου σχέση; Εάν δηλαδή το αγόρι σου είχε καθημερινή επαφή με την πρώην σύζυγό (μοντέλο ίσως στην εμφάνιση); Δεν θα έμπαινες ούτε ένα λεπτό στην διαδικασία να σκεφτείς μήπως η πρώην τον διεκδικεί η να συγκριθείς με την πρώην ;
Σιγουρα δεν θα μου αρεσε. Ομως. Θα ηταν δικο μου θεμα να διαχειριστω. Ειδικα σε μια προσφατη σχεση, δεν θα ειχα την απαιτηση να αλλαξει τις σχεσεις που ηδη ειχε στη ζωη του. Επισης, θα επαιζε ρολο αν μου εδινε δικαιωμα. Αλλο να μιλανε καθημερινα για οτιδηποτε και αλλο να ανταλλάσσουν γυμνες φωτογραφιες. Αν η γραφουσα δεν ειναι ευτυχισμενη, ας χωρισει. Δεν θα αλλαξει τον αλλον και την ηδη διαμορφωμενη ζωη του αν δεν της δινει δικαιωμα. Ουτε ο συντροφος της ειναι υποχρεωμενος να υποχωρει σε καθε δυσαρεσκεια της. Σημερα ειναι η πρωην, αυριο μια συναδελφος και παει λεγοντας. Καλα… Διαβάστε περισσότερα »
Μακριά από ανθρώπους που δε μπορούν να προχωρήσουν τη ζωή τους χωρίς τους πρώην, έστω και ως ‘φίλους’.
Είναι σαν να αφήνεις έναν πρώην αλκοολικό με μια ντουζίνα μπουκάλια αλκοόλ μέσα στο ψυγείο γιατί έχει πλέον ξεπεράσει τον εθισμό. Δεν το κάνεις, γιατί σε μια στιγμή αδυναμίας είναι παιχνιδάκι να ξανακυλήσει.
No contact rule για να ξεπεράσεις πραγματικά κάποιον. Δεν είσαι υπερβολική, είναι πολύ ρεαλιστική η ανησυχία σου. Αν δεν το αντέχεις, φύγε τώρα για να μην πονέσεις περισσότερο μετά. Φύγε επίσης γιατί θα συνηθίσεις να αισθάνεσαι δεύτερη και σε άλλες-επόμενες σχέσεις.
To να νιώθεις “δεύτερη”, όπως λες, είναι ένας “καλός” τρόπος, για να υποσκάπτεις την αυτοπεποίθησή σου όλο και πιο πολύ. Εμπιστεύσου το πως νιώθεις. Μπορεί να είναι δική σου ανασφάλεια, μπορεί και να αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Όμως μόνο και μόνο το γεγογός ότι δεν νιώθεις καλά με αυτή την κατάσταση είναι αρκετό,ώστε αυτή η σχέση να μην μακροημερεύσει. Στο κάτω κάτω πρέπει να εμπιστεύεσαι το πως νιώθεις. Αν δεν το κάνεις εσύ, τότε ποιος θα το κάνει;
Δεν είσαι ζηλιάρα όπως κάποιοι θέλουν να σε παρουσιάσουν εδώ. Έχεις απόλυτο δίκαιο που αντιδράς. Ζήτησες από τον σύντροφό σου να βάλει όρια στην πρώην του και αυτός το αρνήθηκε. Αν του τηλεφωνεί ή μιλάνε συχνά στην δουλειά όσο αυτός είναι σε ώρες εργασίας τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως του τηλεφωνεί στον δικό του προσωπικό χρόνο τότε παραβιάζει την ιδιωτικότητά του και την δική σου συνάμα. Ζήτησες από τον σύντροφό σου να σταματήσει κάτι που σε ενοχλεί και εκείνος όχι μόνο το αρνήθηκε αλλά και το μηδένισε. Φυσικά και θα αισθάνεσαι δεύτερη εφόσον εκείνος δεν σε υπολογίζει.
Η σύντροφός μου έχει ένα μάτσο πρώην τους οποίους βλέπουμε συχνά από δω κι από κει όντας μικρός ο τόπος. Το ίδιο κι εγώ. Βέβαια οκ δε δουλεύουμε μαζί τους, αλλά. Αν ήταν να κολλάω στους πρώην και να έχανα αυτη την υπέροχη γυναίκα με την οποία είμαι πανευτυχής, θεωρώ θα ήμουν …….. Το κόλλημα με τους πρώην είναι κατά τη γνώμη μου μια αδυναμία μας που μας περνάει από διάφορα πατριαρχικά πρότυπα. Μου δείχνει ότι με αγαπά, νιώθω νούμερο ένα. Είμαι χαρούμενος. Αν έψαχνα να βρω ένα συνδυασμό από αυτό το χρυσό άνθρωπο και άνευ πρώην, θεωρώ θα έψαχνα… Διαβάστε περισσότερα »
Είδα πιο πάνω κάποιον που λέει ότι αν ήταν οι ρόλοι αντίθετοι, δηλαδή ζήλευε ο άντρας την γυναίκα, θα λέγαμε ότι είναι τοξικός, ζηλιάρης κτλ. Θα συμφωνήσω!
Να προσθέσω ένα χιουμοριστικό, ότι εφόσον ήταν παντρεμένοι και χώρισαν μην ανησυχείς! Όχι δεν υπάρχει ερωτισμός στη σχέση τους, γυμνούς να τους αφήσεις δε θα ακουμπήσουν καν ο ένας τον άλλον. Είναι πιο σέιφ από οποιοδήποτε άλλη συνάδερφο στη δουλειά!
Ήταν παντρεμένοι χρόνια χωρίς παιδιά; Το ρωτάω για να κατανοησω αν υπάρχει λόγος να μιλάνε για προσωπικα θέματα κάθε μέρα.(για δουλειά ανάλογα την φύση του επαγγέλματος κατανοητό να μιλάνε). ΘαΚοιτα ούτε εμένα θα μου άρεσε αλλά εάν είχε χωρίσει πολύ πρόσφατα θα το θεωρούσα σαν σημάδι ότι ένας από τους δύο δεν το χει ξεπεράσει, σαν να ήμουν η ενδιάμεση σχέση από την μεγάλη σχέση κ την επόμενη σοβαρή,εάν έχει περάσει αρκετός χρόνος από τον χωρισμό του κ υπήρχε η επαφή μεταξύ τους άσχετα από την σχέση σας τότε είναι ένα δεδομένο που πρέπει να το διαχειριστείς εσύ,αν το αντέχεις… Διαβάστε περισσότερα »