Ενώ μεγάλωσα μέσα σε μια οικογένεια υπέροχη, πήρα και ακόμα παίρνω αγάπη, έχω 2 γονείς που αγαπιούνται και σέβονται ο ένας τον άλλο. Μιαν υπέροχη αδερφή. Ήμουν και είμαι το επίκεντρο, ιδίως από την αδερφή μου , που είναι η μεγάλη, δεν επιθυμώ να κάνω σχέση. Φοβάμαι.
Σκέφτομαι με τρόμο να ειμαι με κάποιον που θα μου πει ” μου αρεσεις” “νιωθω για εσενα”. Πιστεύω πως δεν θα ακούσω ποτε το “Σ αγαπώ”. Δεν το χω ακούσει. Τελειώνω μια σχέση σχεδόν μόλις ξεκινήσει.
Νομίζω πως ο άλλος, δεν θα το εννοεί.
Εγω, που έχω τόση αγάπη. Που ανήκω σε αυτές που με θέλουν στην παρέα. Που έχω χιούμορ και πνεύμα.
Νιωθω μείον. Πως έξω δεν με κοιτά κάνεις. Πως ενώ έχω τύπο, είμαι χαριτωμένη, κανείς δεν με πλησιάζει.
Και δυστυχώς, πλέον, το καλλιεργώ.
Και έχω περάσει τα 45.
Και δεν το λεω γιατί θέλω παιδι. Ούτε καν. Θέλω σύντροφο. Μόνο. Αλλά, κάπου το μπλοκάρω.
ΑΠΟ ΤHΝ – Lost
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Η θεραπεία θα σε βοηθήσει να εντοπίσεις και να κατονομάσεις αυτό που σε σαμποτάρει. Πολλές φορές η άρτια και τέλεια εικόνα που έχουμε για την οικογένεια και τον εαυτό μας λειτουργεί αποτρεπτικά στο να προχωρήσουμε σε σχέση γιατί “δεν θα είναι τόσο καλή όσο αυτή που γνωρίζω ήδη”, “δεν μπορώ να φτιάξω κάτι καλύτερο από αυτό που έφτιαξαν οι δικοί μου” κλπ.
Χρειάζεται κόπος και προσπάθεια για να δεις τον εαυτό σου έξω από τους άλλους και να καταλάβεις ότι η δική σου ζωή είναι άλλη, είναι διαφορετική από την ζωή της γονεϊκής οικογένειας.
Δεν μας ειπες αν εχεις ερωτευθει ποτε και με αυτον να υπηρξε καποιου ειδους σχεση . Αυτο ειναι ο ελεφαντας στο δωματιο και οχι ο τυπος σου και λοιπες υπεκφυγες, καταφυγες και αμυνες.
Νομιζω πρεπει να αγαπησεις τον εαυτο σου περισσοτερο. Οταν το κανεις αυτο, δεν θα σου κανει εντυπωση οταν αυριο μεθαυριο σου πουν αυτες τις πολυποθητες λεξεις.
Το αν σε βρισκουν ευχαριστη σε παρεες δεν εχει να κανει, το σημαντικο ειναι να βελτιωσεις το πως βλεπεις εσυ τον εαυτο σου πρωτα.
Φοβάσαι να νιώσεις ευάλωτη. Φοβάσαι να ρισκάρεις. Ψευδαίσθηση είναι ότι μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο. Στην προσπάθειά σου να ευτυχήσεις, μπορεί και να πληγωθείς.
Ωραία η γυάλα, είναι διάφανη, βλέπεις έξω, προστατεύεσαι. Απομόνωση είναι, όμως.
Καλησπέρα λόστ, καλώς ήρθες στο βράδυ Παρασκευής μου.