in

Προσωπική ιστορία: Μου έχουν φορτώσει όλη τη λάντζα του γραφείου

Είμαι θυμωμένη και απελπισμένη γιατί αισθάνομαι η σκουπιδαποθήκη του τμήματος.

Είμαι θυμωμένη και απελπισμένη γιατί αισθάνομαι η σκουπιδαποθήκη του τμήματος. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

workaholic

Καλησπέρα σε όλους,

θα ήθελα με την σειρά μου να πω και εγώ το πρόβλημα μου το οποίο είναι επαγγελματικής φύσης.

Πριν περίπου 2 χρόνια πήρα την απόφαση να φύγω από μια δουλειά η οποία με εξαντλούσε ψυχολογικά και το περιβάλλον ήταν άκρως τοξικό.

Στη νέα δουλειά υπάρχουν αρκετά θετικά όμως εξαρχής υπήρχαν θέματα. Ο προϊστάμενος (που έχει φύγει πλέον κ το τμήμα παραμένει ακόμα ακέφαλο) δεν μου έδωσε καθοδήγηση ή έστω να με “αναθέσει” σε κάποιον συνάδελφο (όπως έκανε με άλλη συνάδελφο που ήρθε 20 μέρες πριν από μένα) και με άφηνε να βολοδέρνω 5 μήνες (να σημειωθεί ότι από τον 1ο μήνα το συζήτησα μαζί του κ μου είπε θα έρθουν project στο μέλλον κ θα ασχοληθείς).

Τελικά με έβαλε σε project που είχαν ξεκινήσει τουλάχιστον 2 χρόνια πριν κ ουσιαστικά έπρεπε να κάνω support σε ανθρώπους που “δεν το έχουν”. Στο 1 project ήμουν με άλλους 3 και στα υπόλοιπα (5) με έναν άλλον συνάδελφο. Σιγά σιγά άρχισα να μαθαίνω πράγματα αλλά σίγουρα δεν είμαι ακόμα στο επίπεδο των άλλων που είναι τόσα χρόνια εκεί ή της νέας συναδέλφου που είχε στήριξη εξαρχής.

Και ερχόμαστε στο σήμερα, ο άτυπος προϊστάμενος είναι αυτός που έφερε την άλλη κοπέλα κ την έβγαλε απ’το ένα project που ήμασταν 3. Αυτή με τον συνάδελφό που είμαστε μαζί στα 5 project θα αναλάβουν κάτι άλλο κ θα μείνουν τα 5 project σε εμένα. Χθες έμαθα ότι από το 1 project που από 3 μείναμε 2 θα μείνω κ εκεί μόνη. Έξι project, πολύ πάνω από την εμπειρία μου, με γιούχου ανθρώπους να τα τρέχουν και τα έχω αναλάβει μόνη μου.

Και το κερασάκι στην τούρτα; Θα μου δώσουν βοήθεια… Έναν συνάδελφο ο οποίος είναι καλός, χρυσός, με γνώσεις αλλά από επικοινωνία βράσε ρύζι… Μιλάει πολύ και κάνει σχόλια κ αστεία οριακά για κανονιστική συμμόρφωση.

Είμαι θυμωμένη και απελπισμένη γιατί αισθάνομαι η σκουπιδαποθήκη του τμήματος. Και την περισσότερη δουλειά/ λάτζα και με όλα τα project να είναι “σάπια”… Καλώς ή κακώς κάνω την σύγκριση και με τους υπόλοιπους και μου ανεβαίνει ακόμα περισσότερο το αίμα στο κεφάλι. Τι να κάνω;

ΑΠΟ ΤΗΝ – Ν

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

14 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Γιώργος
Γιώργος
1 χρόνος πριν

Να γίνεις η καλύτερη επαγγελματίας που μπορείς, να γίνεις χρήσιμη και απαραίτητη σε όσους μπορείς περισσότερους και να γίνεις αυτή που θα λένε «χαίρομαι να δουλεύω μαζί της». Σε μερικά χρόνια θα έχεις περισσότερες γνώσεις από τώρα και θα σου αναθέτουν πιο δύσκολες υποθέσεις κλπ, ή θα νιώθεις ότι αυτή η εταιρεία δε σε καλύπτει και θα βρεις μια άλλη εταιρεία έχοντας εφόδιο την εμπειρία.

Tara_2
Tara_2
1 χρόνος πριν

Ποια ήταν η περιγραφή της θέσης; Δυστυχώς συμβαίνει συχνά να ψάχνουν ένα άτομο σαν μπαλαντέρ, που ουσιαστικά θα κάνει support όπου χρειάζεται και επειδή δεν υπάρχει ευγενικός τρόπος να το πουν αυτό, σε προλαμβάνουν και σε αφήνουν στο περίμενε με την υπόσχεση ότι θα έρθουν project. Μου έχει τύχει και ο τρόπος που το αντιμετώπισα ήταν να δίνω το mimimum των δυνατοτήτων μου για να δικαιολογώ τον μισθό μου και φυσικά ψάχνοντας για κάτι καλύτερο.

lucid dream
lucid dream
1 χρόνος πριν

Δουλειά είναι ,παντού υπάρχουν κλίκες
Πες ό,τι μπορείς , όπου σε παίρνει…
Και η συνεργασία με δύσκολους συναδέρφους αναπτύσσει skills.
Και από τα σάπια projects κάτι θα μάθεις.
Πρέπει να μπαζώσεις πρώτα…

Sourealistria
Sourealistria
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  lucid dream

νομίζω βλέποντας τα λάθη των άλλων μαθαίνουμε περισσότερα

Erik@
Erik@
1 χρόνος πριν

Απο αυτα που λες, υποθέτω ότι θεωρούν ότι τα πρότζεκτ μπορούν πλέον να συνεχιστούν υπό την καθοδήγηση σου, κ με βοηθό τον παρλαπιπα συνάδελφο. Άρα εκτιμούν τι κάνεις κ θεωρούν ότι έχεις φτάσει στο σημείο να τρέξεις project μόνη σου (όχι από την αρχή, εκεί ίσως θες ακόμα καθοδήγηση, αλλά να το συνεχισεις). Αυτό δεν μου ακούγεται κακο για την καριέρα σου. Αγχωτικό ναι, αν δεν αισθάνεσαι έτοιμη ακόμα, αλλά όχι κακό. Για τον παρλαπιπα συνάδελφο, αν έρχεται ως βοηθός σου, απλά πάτα πόδι, κ κόψε του τον αέρα. Πως ακριβώς δεν ξέρω, αυτά πάνε ανάλογα την περίπτωση. Αλλά σίγουρα… Διαβάστε περισσότερα »

Santy
Santy
1 χρόνος πριν

Εγώ θα άλλαζα εργασία. Έτσι, όπως το περιγράφεις δεν σώζεται. Οκ πες βγαίνει το συγκεκριμένο project με τους δύσκολους συνεργάτες. Στην πορεία τι; Δεν θα προκύψουν άλλα projects που θα θες να πηδήξεις από το παράθυρο;

Αυτό με τον ενοχλητικό συνάδελφο τα σαχλα αστεία του και ηλίθια σχόλια έλεος, όπου κοιτάξουμε υπάρχει και ένας.

diane
diane
1 χρόνος πριν

Η λύση που θα επιδίωκα προσωπικά θα ήταν αλλαγή εργασίας. Αλλά αυτό θα το κρίνεις εσύ για σένα.

Στεφανος
Στεφανος
1 χρόνος πριν

Για την λάτζα προσλαμβάνονται ανιδείκευτοι συχνότατα και ανηλικοι. Γιατί δεν υπάρχει τίποτε σε αυτήν την εργασία πέρα από την σωματική κουραση που να είναι πολυ πιο πάνω απο την εμπειρία τους. Εσύ πάλι έχεις 6 προτζεκτ πολύ πιο πάνω από την εμπειρία σου. Άρα σίγουρα δεν είναι λάτζα. Δεν είσαι εκεί για να κρίνεις αν είναι σάπια αλλά για να τα φέρεις εις πέρας. Δεν είσαι εκεί για να κρίνεις ως γιουχου τους συναδελφους αλλα για να συνεργαστείς μαζί τους και να βγάλεις αποτέλεσμα. Καλός επαγγελματίας είναι ΜΟΝΟ αυτός που μπορεί να συνεργαστεί με τον οποιοδήποτε για να παράξει έστω… Διαβάστε περισσότερα »

Arwen
Arwen
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Στεφανος

Κατανοώ ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη και να την εκφράζει. Η δουλειά όντως δεν είναι το σπίτι του μπαμπά για να μας χαϊδεύουν. Ωστόσο κ η γράφουσα έχει το δικαίωμα να εκφράσει τη γνώμη της για τους συναδέλφους δεδομένου ότι έχει μια εικόνα από την συμπεριφορά κ τις αντιδράσεις τους. Στην προκειμένη περίπτωση απ’ ότι κατάλαβα η πρόθεση ήταν να μοιραστεί έναν προβληματισμό και να ζητήσει την συνεισφορά μας για μια πρόταση ή λύση και όχι για να κρίνουμε ανθρώπους κ καταστάσεις που δε γνωρίζουμε πλήρως.

Sourealistria
Sourealistria
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Στεφανος

Σκληρος αλλά έχεις δίκιο

Metaksi
Metaksi
1 χρόνος πριν

Να μας πεις εάν το αντικείμενο σου αρέσει και αν είναι σχετικό με τις σπουδές σου.
Επίσης,αν η δουλειά βγαίνει με 12 ωρη απασχόληση χωρίς γκρινια.(τόσο δούλευα στα νιάτα μου κι εγώ)

Τέλος,να μας πεις εάν οισθος σου υπερβαίνει τουλάχιστον τον βασικό.

_'oo'_
_'oo'_
1 χρόνος πριν

Κοιτα, είναι πολυ συχνό οι νεότεροι συνάδελφοι να κάνουν δουλειές που στους εμπειρότερους τρώνε χρόνο. Και επίσης πολύ συχνό να μην σε παίρνει κανένας από το χέρι να σου δείξει. Ακομα κι αν σε έχουν αναθέσει σε συνάδελφο, πολύ πιθανό εκείνος απλώς να ορίζει τι δουλειές θα κάνεις, δεν θα σου δείξει απαραίτητα τον τρόπο να το κάνεις, και αυτό γιατί αυτά που σου αναθετει είναι αυτα που μ-π-ο-ρ-ε-ι-ς να κάνεις. Ειδικά από τη στιγμή που είναι ανώτερός σου, δεν διακινδυνευει να εκτεθεί εξαιτίας σου. Επομένως, το γεγονός ότι σε αφήνουν μόνη σου σημαίνει ότι μπορείς να τα βγάλεις περα.… Διαβάστε περισσότερα »

pelfet
pelfet
1 χρόνος πριν

πολυ περιληπτικα, γιατι νιωθω οτι δεν εχεις αρκετη εργασιακη εμπειρια και σου φανταζουν λιγο χειροτερα τα πραγματα απο οτι ειναι. Στην κατασταση που περιγραφεις υπαρχουν και θετικες παραμετροι. Απαιτησες να παρεις αυξηση μιας και αναλαμβανεις παραπανω προτζεκτ και μαλιστα αποτι λες προτζεκτ που δεν θελει να αναλαβει κανεις; αν οχι να το κανεις αμεσα. Αυτο ειναι ποιντ νουμερο ενα, οταν κανεις δουλεια που δεν θελουν να κανουν οι αλλοι, τοτε πληρωνεσαι εξτρα για αυτο. Δευτερο ποιντ, ειναι οτι στην πραγματικοτητα σχεδον ποτε δεν τρεχει ενα προτζεκτ οπως θα θελαμε, παντα μα παντα υπαρχουν προβληματα και καθυστερησεις, αυτη ειναι η φυση… Διαβάστε περισσότερα »