in

Προσωπική ιστορία: Μόλις τελείωσα τη σχολή μου και δεν ξέρω που να στραφώ επαγγελματικά

Πιστεύω πως θα βρεθεί κάποιο επάγγελμα που θα με ευχαριστεί να κάνω για χρόνια αλλά δε ξέρω από που να αρχίσω. Είμαι σε σύγχυση πολύ καιρό και ντρέπομαι!

Τελείωσα τη σχολή (ανθρωπιστικές σπουδές)και τώρα δεν ξέρω τι επάγγελμα θέλω να κάνω. Ο καθένας μου λέει το μακρύ και το κοντό του για μεταπτυχιακά, σεμινάρια, το ένα, το άλλο, εξωτερικό – Ελλαδα και πάει λέγοντάς και πως ο μεγάλος μου αδερφός μου που κάνει καριέρα στα οικονομικά στο εξωτερικό βγάζει πολύ καλά λεφτά τόσο […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Im

Τελείωσα τη σχολή (ανθρωπιστικές σπουδές)και τώρα δεν ξέρω τι επάγγελμα θέλω να κάνω.

Ο καθένας μου λέει το μακρύ και το κοντό του για μεταπτυχιακά, σεμινάρια, το ένα, το άλλο, εξωτερικό – Ελλαδα και πάει λέγοντάς και πως ο μεγάλος μου αδερφός μου που κάνει καριέρα στα οικονομικά στο εξωτερικό βγάζει πολύ καλά λεφτά τόσο νέος κλπ, κλπ. Μπουχτησα πια!

Δεν μπορώ να ακούσω καν τον εαυτό μου να σκέφτεται. Πως βρίσκεις αυτό που σου αρέσει;

Φοβάμαι κάθε μου επιλογή μήπως είναι λάθος και έχω και τους δικούς μου να με πιέζουν να αποφασίσω και να αγανακτούν ταυτόχρονα με τις επιλογές που μου παρουσιάζονται. Από την άλλη σκέφτομαι μήπως το κριτήριο ” τι μου αρέσει να κάνω” δε με βοηθάει τελικά και χάνω χρόνο, από την άλλη όμως δεν θέλω να καταλήξω δυστυχισμένη.

Πιστεύω πως θα βρεθεί κάποιο επάγγελμα που θα με ευχαριστεί να κάνω για χρόνια αλλά δε ξέρω από που να αρχίσω. Είμαι σε σύγχυση πολύ καιρό και ντρέπομαι!

Σκέφτομαι πως και εσύ Ρένα και εσείς οι πιο έμπειροι στα σχόλια έχετε περάσει από αυτή την φάση και θα ήθελα πολύ να διαβάσω τις σκέψεις σας.

Εσάς τι σας βοήθησε να αποφασίζετε σε θέματα σταδιοδρομίας;

Πραγματικά πιστεύω πως μια πιο καθαρή ματιά απ’έξω θα μου γλυτώσει πολύ ταλαιπωρία ..

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για το ενδιαφέρον!

ΑΠΟ ΤΗΝ – Sleepless

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

6 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Sophia
Sophia
2 χρόνια πριν

Γεια σου Sleepless! Από τη δικη μου εμπειρία, αλλα και απο οσα βλεπω γυρω μου, θα σου ελεγα οτι το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ξεκινησεις μια απασχόληση και να πειραματιστείς και σταδιακά θα σε βγαλει ο δρομος καπου που σ’αρεσει και εισαι πραγματικά καλη. Μην ξεχνας οτι καμία δουλεια δεν ειναι μονιμη (εκτος κι αν ονειρεύεσαι δημοσιο, αλλα και παλι..). Μπορείς να δοκιμάζεις διάφορους τομεις ακομα και πανω σε αυτο που σπούδασες και αν δεν σου αρεσει να φευγεις. Η επιθυμία για εργασια σε μια συγκεκριμένη εταιρια/συγκεκριμένο ποστο για μια ζωη ειναι μια τελειως ξεπερασμένη αντίληψη και… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 2 χρόνια πριν από Sophia
Chachacha
Chachacha
2 χρόνια πριν

Κάποιες φορές σκέφτομαι πως οι επιλογές που έκανα επαγγελματικά ήταν τυχαίες αρχικά και στη συνέχεια μπορεί πιο συνειδητά να τις έκανα, αλλά αλλιώς μου βγαίναν. Θεωρώ ότι όταν ξεκίνησα δεν είχα ιδέα για το τι να κάνω, ούτε καν με απασχολούσε αν θα μου αρέσει. Με ενδιέφερε να ξεκινήσω να δουλεύω, να είμαι ανεξάρτητη. Μετά από τόσα χρόνια με ενδιαφέρει να είμαι ανεξάρτητη, να μαθαίνω, να εργάζομαι σε ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον και να είναι χαρούμενοι όσο περνάει από το χέρι μου οι άνθρωποι που συνεργάζομαι. Κάποια πράγματα μου αρέσουν περισσότερο, κάποια λιγότερο, δεν νομίζω ότι υπάρχει δουλειά που να… Διαβάστε περισσότερα »

Aphelia
Aphelia
2 χρόνια πριν

Είναι μύθος ότι σε κάθε άνθρωπο αντιστοιχεί μία δουλειά που είναι το στοιχείο του και θα είναι ευτυχισμένος που την κάνει. Ναι, υπάρχουν κάποιοι τυχεροί που ήταν φως φανάρι ότι είχαν την κλίση και την διάθεση και το όνειρο να κάνουν κάτι συγκεκριμένο αλλά αυτοί είναι λιγότερο από 10% των ανθρώπων. Οι περισσότεροι άνθρωποι ούτε έχουν ξεχωρίσει μία δουλειά, ούτε έχουν σαφή κλίση σε κάτι. Από την άλλη πολλοί άνθρωποι είναι ικανοποιημένοι από τη δουλειά τους ακόμα και αν είναι εργαζόμενοι καθαριότητας, γιατί τους προσφέρει κάποια οφέλη που για αυτούς είναι σημαντικά. Έχω αλλάξει πάρα πολλές καριέρες, δηλαδή ήμουν σε… Διαβάστε περισσότερα »

bmath
bmath
2 χρόνια πριν

Γνώμη μου είναι ότι πρέπει απλά να ξεκινήσεις από κάπου και μετά θα δεις τι θα γίνει. Καλύτερα να βρεις μια δουλειά που να έχει -έστω και ελάχιστη- σχέση με αυτό που έχεις σπουδάσει. Έτσι κ αλλιώς, η ζωή και ο,τι αυτή περιλαμβάνει (σχέσεις, εργασία, σχέσεις στην εργασία, σχέδια, επιδιώξεις κλπ) δεν είναι μια μονοδιάστατη κατάσταση που παγιώνεται μια φορά και τελείωσε. Θέλει ανακάλυψη. Κάθε αντικείμενο προκύπτει να είναι τελείως διαφορετικό από το θεωρητικό σχήμα που φτιάχνουμε στο μυαλό μας για αυτό πριν το γνωρίσουμε. Ακόμη και αν ήσουν σίγουρη για τη “δουλειά των ονείρων” σου, μπορεί αφού την έκανες… Διαβάστε περισσότερα »

Μαύρος Γάτος
Μαύρος Γάτος
2 χρόνια πριν

Αρχίζεις αποκλείοντας τι δεν σου αρέσει.
Και μετά προχωράς, ψάχνεσαι, βλέποντας γύρω σου, ενημερωνόμενη, ακούγοντας μονάχα τη γνώμη ατόμων που εκτιμάς (κατά προτίμηση όχι τη γνώμη της ελληνικής οικογένειας και του διευρυμένου κύκλου συγγενών και γνωστών της -εκτός κι ανήκουν στην προαναφερθείσα κατηγορία ατόμων που εκτιμάς).
Και φυσικά κάνεις δοκιμές, γνωρίζοντας ότι, όπως προχωρούν ραγδαία οι εξελίξεις, ίσως χρειαστεί να αλλάξεις στο μέλλον αντικείμενο ή να το συνδυάσεις με κάποιο άλλο.

Chublis
Chublis
2 χρόνια πριν

Είσαι πολύ μικρή, έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου να δοκιμάσεις άπειρα πράγματα, να αποτύχεις, να απογοητευτέις και να γοητετυείς. Σε κάποιους κλάδους ο δρόμος έιναι πιο διακριτός όπως πχ στα οικονομικά αλλα και πάλι θέλει κάποια στόχευση γι ανα μη χαθείς στη γενικούρα. Απόλαυσε αυτή τη περίοδο της ζωής σου και κάπως όπως όλοι θα βρεις το δρόμο σου.