Καλημέρα σε όλες με υγεία πάνω απ’ όλα.
Συγχαρητήρια για τη στήλη “Η ιστορία Σου”. Εγώ σας γράφω γιατί δεν έχω πού αλλού να τα πω. Από μικρή γνώρισα το σκληρό πρόσωπο της ζωής: γεννήθηκα με σοβαρό πρόβλημα όρασης, συγγενείς παθήσεις, μυωπία και στραβισμό, μειωμένη όραση που δεν διορθώνεται με γυαλιά. Από μικρή έδωσα μάχη για να αποφύγω τον έμμεσο εγκλεισμό στο σπίτι από την οικογένειά μου, που ποτέ δεν μου έδωσε σημασία.
Σήμερα ζω με τους γονείς και τον 40χρονο αδελφό μου και είμαι 49 και μένω για να τους βοηθήσω στα προβλήματα υγείας τους. Νάρκισσοι όλοι τους, τοξικοί και βίαιοι. Στη ζωή μου κατάφερε να μορφωθώ, να πάω σε κανονικό σχολείο και ιδιωτικό ξενόγλωσσο, να μάθω 5 γλώσσες, Η/Υ, και έδωσα εξετάσεις και πήρα πτυχίο οικονομικών.
Πήγα με τις ανταλλαγές Ερασμους στο εξωτερικό χωρίς καμία οικονομική βοήθεια. Διορίστηκα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκα στα 22 για τα μάτια όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να συγκρατήσουν τη λίγη όραση που είχα. Διορίστηκα με ΑΣΕΠ, σπούδασα ψυχολογία και δούλεψα σκληρά στο νοσοκομείο, τα πιο δύσκολα ωράρια.
Είμαι θυμα ψυχολογικής λεκτικής βίας από αυτή την οικογένεια, υποτίμησης και χλευασμού, ακόμα και στιγματισμού, αλλά δεν παραδέχονται τίποτα. Και πολυ bulling και σεξιστικα σχολια τοσο απο την οικογενεια τοσο και απο τριτους.
Θα ήθελα την άποψή σας για το πώς μπορώ έστω και τώρα να αντιμετωπίσω τον κοινωνικο και οικογενειακο στιγματισμο.στον τομεα των σχεσεων. Γιατί είχα κάποιες αποτυχίες με αρτιμελείς, όμως, πιστεύω ότι δεν βρήκα τον κατάλληλο. Και ξέρω ότι οι ανάπηρες γυναίκες μένουν ανύπαντρες.
ΑΠΟ ΤΗΝ – Κοινωνικά στιγματισμένη
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Αρχικά μπράβο σου που κατάφερες να σπουδάσεις, να μάθεις τόσες ξένες γλώσσες και να πας εράσμους χωρίς ουσιαστική στήριξη απ τους δικούς σου! Ολοι ξέρουμε οτι η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα φιλικής προς τα ΑΜΕΑ αλλά εσύ τα κατάφερες. Πρέπει να νιώθεις πολυ περήφανη! Στο θέμα μας, νομίζω η οικογενειά σου σου έχει ρίξει την αυτοπεποίθηση. Φαίνεται από τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου. Η τελευταία σου πρόταση με στεναχώρησε πολύ. Γιατί να μένουν ανύπαντρες οι ανάπηρες γυναίκες; Εχεις πρόβλημα όρασης, και τι έγινε; Εχεις καταφέρει τόσα στην ζωή σου και η όρασή σου δεν στάθηκε εμπόδιο. Γιατί… Διαβάστε περισσότερα »
Ιστορία: Μια γυναίκα με πρόβλημα όρασης εξομολογείται Σχόλιο: Είσαι ενήλικη, αυτόνομη, οικονομικά ανεξάρτητη, δυναμική, μορφωμένη. Τα μέλη της οικογένειάς σου είναι θύματα της έντονης φοβίας τους προς τον κοινωνικό στιγματισμό και δεν ήξεραν πως να διαχειριστούν την κατάσταση. Το κακό είναι ότι μετά από τόσα χρόνια δεν έκαναν μία προσπάθεια να μάθουν και να ξεπεράσουν τις προκαταλήψεις τους και μία έντονη δόση ζήλειας για τα επιτεύγματά σου. Το καλό είναι ότι δεν άφησες αυτή την νοοτροπία να σε επηρεάσει και τόλμησες να αναδείξεις τις ικανότητές σου. Φύγε από αυτό το σπίτι και ζήσε επιτέλους τη ζωή σου με τους δικούς… Διαβάστε περισσότερα »
Μου ηρθε να κλάψω με τουτη την εξομολογηση.
Εισαι ενα φωτεινό αστέρι. Μην το ξεχασεις ποτέ!