Αγαπητή Α μπα, αγαπητή παρέα,
Είμαι 27 ετών και εδώ και 5 χρόνια είμαι με έναν άντρα, με τον οποίο έχουμε 20+ χρόνια διαφορά ηλικίας.
Τον αγαπώ, με αγαπάει, τα βρίσκουμε στα πάντα. Είναι ένα άτομο με το οποίο μπορώ να μιλήσω για τα πάντα, να συνεννοηθώ κλπ (πράγμα που για εμένα είναι σημαντικό σε μια σχέση).
Ο περίγυρος του γνωρίζει για εμένα και από το δικό μου περίγυρο, γνωρίζουν συγκεκριμένα άτομα για εκείνον.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής:
Δεν έχω μιλήσει για εκείνον στους γονείς μου, πράγμα που θέλω να κάνω γιατί τον αγαπώ και θέλω να τον ακολουθήσω. Απλώς δεν ξέρω πως να τους το πω!
Δεν ξέρω αν φοβάμαι την αντίδραση τους (ενδεχόμενο τσακωμού κλπ) ή αν είναι ο φόβος μήπως τους στεναχωρήσω (γιατί δυστυχώς, είναι τέτοιος ο χαρακτήρας μου που κρατάω πράγματα μέσα μου μόνο και μόνο για να μη στεναχωρήσω τους άλλους με τα λόγια μου ή και τις πράξεις μου), αλλά με πιάνω να διστάζω.
Πως θα μπορούσα να το ξεπεράσω αυτό και να πάρω μπρος; Πως θα μπορούσα να πω κάτι τέτοιο στους δικούς μου;
Έχει συμβεί σε καμία σας αυτό; Πως το χειριστήκατε;
ΑΠΟ ΤΗΝ – Φοβισμένη
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Πόσα κοινά έχεις με έναν 50; Όταν εσύ ήσουν 22 χρονών αυτός ήταν 45!! “Τον αγαπώ, με αγαπάει, τα βρίσκουμε στα πάντα.” ” και θέλω να τον ακολουθήσω” αλήθεια τώρα?! “Δεν ξέρω αν φοβάμαι την αντίδραση τους (ενδεχόμενο τσακωμού κλπ) ή αν είναι ο φόβος μήπως τους στεναχωρήσω (γιατί δυστυχώς, είναι τέτοιος ο χαρακτήρας μου που κρατάω πράγματα μέσα μου μόνο και μόνο για να μη στεναχωρήσω τους άλλους με τα λόγια μου ή και τις πράξεις μου), αλλά με πιάνω να διστάζω.” Κάπου βαθιά μέσα σου ξέρεις ότι η ιστορία αυτή από κάπου μπάζει για αυτό νοιώθεις έτσι. Αν… Διαβάστε περισσότερα »
Α γεια σου, αυτά θα πούνε οι γονείς της, για αυτό δε θέλει να τους τα πει.
Έτσι όπως περιέγραψε του γονείς της και τον εαυτό της, θα ακούσει και άλλα πράγματα μάλλον πιο βαριά και με άλλον τρόπο.
Ναι ρε συ, αλλά είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Το πρόβλημα της δεν είναι η σχέση με τον σύντροφό της, η σχέση με τους γονείς της είναι. Τον σύντροφο τον επέλεξε, πέρασαν πόσα χρόνια, δεν άλλαξε γνώμη, τέλος. Πρέπει και εμείς να την αντιμετωπίσουμε σαν ίση, όχι σαν παλιόπαιδο που θα το πιάσουμε από το αφτί να της βάλουμε μυαλό. Δεν έχει σημασία αν εγώ συμφωνώ με την επιλογή της, δεν μου πέφτει λόγος, και δεν είναι αυτή η ερώτηση της για να της απαντήσω σε αυτό. Ούτε εγώ έχω κάνει ποτέ σχέση με τόσο μεγαλύτερο αλλά δική της η ζωή,… Διαβάστε περισσότερα »
Ε άμα τον αγαπάει και την αγαπάει και τα βρίσκουν εμάς τι λόγος μας πέφτει? Έχουν σχέση 5 χρόνια και περνάνε καλά. Δεν λέω ότι ο έρωτας θα κρατήσει για πάντα, αλλά και ποιος έρωτας κρατάει?
Δεν μας πέφτει κανένας λόγος. Ανάρτησε τον προβληματισμό της εδώ και όποιος θέλει γράφει την αποψάρα της/του.
Ο έρωτας δεν κρατάει αλλά κρατάει η αγάπη, ο σεβασμός, η ελευθερία μέσα στην σχέση και όλα τα υπόλοιπα που δεν θέλουμε να συμβαίνουν σε καμία / κανέναν.
Πιστεύω ότι ένας λόγος που υπάρχει αυτή η σελίδα , είναι για να παίρνουμε βοήθεια, όσοι την ζητάμε,να δούμε μια διαφορετική πτυχή της ιστορίας μας, κάτι που οι ίδιοι όντας μέσα στο πρόβλημα δεν μπορούμε να δούμε, στην τελική τι κάνει ένας άλλος άνθρωπος σε αντίστοιχες καταστάσεις ,να πάρουμε μια ιδέα βρε αδερφέ!!!
Απλώς σχολίασα την απορία που έχεις πως είναι δυνατόν να την αγαπά, να τον αγαπά και να τα βρισκουνε. Ε
Προσωπικά δε μου συνέβη ποτέ. Άνδρες τόσο μεγαλύτερους τους κατέτασσα στη γενιά των γονιών μου και με απωθούσε η ιδέα να τα έχω με κάποιον που θα μπορούσε να είναι πατέρας μου. Στα μάτια μου μάλιστα φάνταζαν ασόβαροι και ελαφρώς γλοιώδεις όταν αντιλαμβανόμουν τέτοιες απόπειρες προσέγγισης. Ακόμα και τώρα που πλέον έχει περάσει αυτή η εποχή αδυνατώ να καταλάβω γιατί μία κοπέλα στα 22 επιλέγει να πετάξει τα νιάτα της σε μια τέτοια σχέση ζώντας σαν τριαντάρα αντί να τα περάσει ξέγνοιαστα με συνομηλίκους της. Οι γονείς σου σαφώς θα στεναχωρηθούν. Το αν θα στο δείξουν εξαρτάται από το χαρακτήρα… Διαβάστε περισσότερα »
Ολα καλά μέχρι που διάβασα αυτό το “θέλω να τον ακολουθησω”. Ακολουθησε τα όνειρα σου. Ας προσαρμόσει αυτός τη δική του ζωή αν πραγματικά σε αγαπάει.
Αυτα από μία που έκανε την μ@λ@κι@ να ακολουθήσει και τώρα στα 40 της χτυπάει το κεφάλι στον τοίχο γιατί έχασε το τρένο
Να πάρεις το επόμενο. Αν και αν θυμάμαι καλά έχεις ανέβει ήδη.
Και εμένα μου χτύπησε πολύ άσχημα αυτή η φράση… Δείχνει σαν να μην είναι ισότιμη η σχέση… Αυτός δηλαδή οδηγεί και η άλλη ακολουθεί;
Να διστάσω να πω ότι η σχέση μου είναι 20 χρόνια μεγαλύτερος μου, δεν μου έχει τύχει αλλά με έχει μεγαλώσει μια μαμά που ότι και να έλεγα, έκανα, σκεφτόμουν δεν ήταν 100% αυτό που είχε η ίδια στο μυαλό της, έκανε σαν μανιακή. Οπότε ξέρω πως είναι να φοβάσαι να μιλήσεις. Συμβαίνει όταν σε μεγαλώνουν έτσι ώστε να φοβάσαι να μιλήσεις. Οπότε μάλλον για αυτό δεν μπορείς να τους το πεις. Κοίτα, είσαι ολόκληρη γυναίκα, είσαι 5 χρόνια με αυτόν τον άνθρωπο, αν αυτόν θες, τους γονείς σου δεν τους παίρνει να έχουν άποψη. Αυτοί θα έπρεπε να σκεφτούν… Διαβάστε περισσότερα »
Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά η κοπέλα δεν ζήτησε να εγκρίνετε τη σχέση της ούτε την ενδιαφέρει το προσωπικό σας γούστο σχετικά με τους άντρες μεγαλύτερης ηλικίας (και μάλιστα πολλές φορές με προσβλητικές εκφράσεις).
Εφόσον είσαι σίγουρη γι’αυτόν και τα αισθήματά σας, το τι θα πούνε οι γονείς σου δεν θα έπρεπε κανονικά να σε προβληματίζει. Ενήλικη είσαι, εσύ είσαι η διαχειρίστρια της ζωής σου και υπεύθυνη για τις επιλογές σου. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να τους το πεις. Έτσι, απλά, ανακοίνωσέ τους ότι αυτός είναι ο σύντροφός σου. Οι γονείς σου είναι πιθανό να μην τους αρέσει, και θα πρέπει να είσαι αποφασισμένη να αντιμετωπίσεις τις αντιδράσεις τους. Από τα γραφόμενά σου πάντως φαίνεται ότι η μεγάλη διαφορά ηλικίας που έχετε, αποτελεί για σένα περιοριστικό παράγοντα, καθώς λες ότι τον ξέρουν… Διαβάστε περισσότερα »
Το ίδιο είχε γίνει με μια πολύ καλή μου φίλη. Η διαφορά ηλικίας αντίστοιχη. Εκείνη ήταν γύρω στα 23 όταν το είπε στους γονείς της. Έγινε χαμός όταν το ανακοίνωσε. Η ίδια βέβαια ακόμα και με τους καβγάδες ένιωσε ανακούφιση που το είπε και δεν χρειαζόταν να κρύβεται πια. Να σημειώσω ότι πρόκειται για γονείς γενικά παρεμβατικούς. Δεν ήταν εύκολο, αλλά όταν τον γνώρισαν, είδαν τι άνθρωπος είναι και με τη σκέψη ότι θα χάσουν την κόρη τους (που ήταν αποφασισμένη και δεν υποχωρούσε) τον δέχτηκαν. Τώρα έχουν τις καλύτερες σχέσεις! Να προσέξεις μόνο να μην είναι άνθρωπος που θέλει… Διαβάστε περισσότερα »
Εμάς ακολουθούμε όχι τον οποιοδήποτε, ανεξαρτήτως ηλικιας.
Κάτι παρόμοιο συνέβη σε μια πολύ (τότε) φίλη μου. Λοιπόν, έγινε ο κακός χαμός με τους γονείς της κοπέλας, βέβαια παίζει ρόλο και το ότι ήταν 19 και όχι 27 όπως εσύ οπότε το ηλικιακό χάσμα φαινόταν πολύ χειρότερο. Τέλος πάντων η κοπέλα έφυγε από το σπίτι όμως με τα χρόνια οι γονείς το αποδέχτηκαν. Το κακό όμως είναι ότι έκοψε η κοπέλα και από τις παρέες της. Και αυτό με στεναχώρησε!! Απομακρύνθηκε από όλους. Δεν είναι όλες οι ιστορίες ίδιες βέβαια γιατί εσύ είσαι πολύ μεγαλύτερη και δεν νομίζω ότι θα καταφέρει να σε ξεκόψει και να σε επηρεάσει.… Διαβάστε περισσότερα »
27 είναι τώρα. Τον γνώρισε στα 22 όταν αυτός πλησίαζε τα 50. Έχω κάνει και εγω σχέση με κάποιον 18 χρόνια μεγαλύτερο μου, αλλά τον γνώρισα στα 30, και ενώ δεν θέλω να κρίνω μόνο απο τις ηλικίες και ούτε και ξέρουμε την περίπτωση, 22 χρονών κοπέλα δύσκολο να έχει εμπιρίες ζωής τόσες που να είναι ικανές να έχει ορθή κρίση για τις συνασθηματικές τις σχέσεις.
Εχεις δίκιο, δεν το πρόσεξα. Βέβαια ο καθένας μπορεί να μας επηρεάσει και συνομήλικος να είναι. Απλά οι μικρές ηλικίες είναι πιο ευαίσθητες.
Εγω σε μια κάπως ανάλογη κατάσταση (18 χρόνια διαφοράς, αλλά τον γνώρισα στα 30) δεν το έκρυψα απο τους γονείς μου. Στη μητέρα μου το είπα απο την πρώτη στιγμή και στον πατέρα μου κάποιους μήνες μετά, ο οποίος το γνώριζε βέβαια, όχι απο τη μητέρα μου αλλά απο τρίτους που μας είχαν δει μαζί. Δεν μου είχε πει απολύτως τίποτα βέβαια μέχρι να του το πω. Και ούτε μου είπε κάτι και η μητέρα μου επίσης όσο ήμουν σε αυτή τη σχέση. Αλλά αυτοί είναι οι γονείς μου, μου έχουν εμπιστοσύνη και επίσης κάτι εξίσου σημαντικό ήμουν πολύ μεγαλύτερη… Διαβάστε περισσότερα »